Acordul de extrădare dintre România și Regatul Iordanian a fost semnat

Acordul de extrădare dintre România și Regatul Iordanian a fost semnat
aprilie 4, 2021
Alin Ciubotariu

Regatul Hașemit Iordanian și România au semnat acordul de extrădare. Secretarul de Stat Raed Arafat a semnat și Acordul de Cooperare în domeniul justiției.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat duminică, 4 aprilie, că șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, a semnat cu omologul său, Ministrul de Externe al Iordaniei, Ayman Safadi, acordul de extrădare dintre statul român și regatul hașemit.

„Subiectele centrale ale convorbirilor cu omologul iordanian le-au reprezentat stadiul şi perspectivele de dezvoltare a relaţiilor bilaterale, precum şi evaluarea posibilităţilor de aprofundare a cooperării la nivel internaţional, inclusiv din perspectiva relației UE-Iordania și NATO-Iordania.
Cu ocazia întrevederii, cei doi miniștri au semnat Tratatul între România și Iordania privind extrădarea.”

Ministerul Afacerilor Externe ale României

Prezent la întrevederile dintre cele două ministere de externe Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a semnat, în prezența celor doi miniștri de externe ale celor două state, cu omologul său iordanian, un acord de cooperare între Guvernul României și Guvernul Regatului Hașemit al Iordaniei în domeniul prevenirii, limitării şi înlăturării efectelor dezastrelor.

„De asemenea, a fost semnat, în prezența celor doi miniștri, de către secretarul de stat în MAI Raed Arafat și omologul său iordanian, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Regatului Haşemit al Iordaniei privind cooperarea în domeniul prevenirii, limitării şi înlăturării efectelor dezastrelor.”

Ministerul Afacerilor Externe ale României

Bogdan Aurescu. Ministrul Afacerilor Externe ale României, a subliniat rolul de piață de desfacere strategică a Regatului Iordanian pentru România și a arătat apreciere față de creșterea semnificativă, cu cca 16%, a schimburilor dintre cele două țări în 2020 în ciuda situației pandemice.

„Ministrul Bogdan Aurescu a arătat că Regatul Hașemit reprezintă o piață de desfacere strategică a României în Orientul Mijlociu și a apreciat valoarea în creștere a schimburilor comerciale din 2020, care - în ciuda contextului pandemic - au însumat circa 300 de milioane de dolari, cu aproximativ 16% mai mult față de anul precedent, și a exprimat dezideratul de a fi continuat trendul crescător.
Șeful diplomației române a pledat în acest context pentru încurajarea comunităților de afaceri din cele două țări pentru a intensifica relațiile, inclusiv prin organizarea unei noi ediții a Forumului de Afaceri bilateral, exprimând speranța ca în curând să fie reoperaționalizată Comisia Economică Mixtă, iar activitățile Consiliului de Afaceri România-Iordania să fie reluate.”

Ministerul Afacerilor Externe ale României

Ministrul Afacerilor Externe ale României, Bogdan Aurescu, a reafirmat poziția României în problema procesului de pace din Orientul Mijlociu, a subliniat nevoia unui dialog continuu între Palestina și Israel și a apreciat rolul avut de Regatul Hașemit al Iordaniei în această problemă.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram