Acuzații de genocid asupra Chinei din Parlamentul britanic.

Acuzații de genocid asupra Chinei din Parlamentul britanic.
aprilie 25, 2021
Alin Ciubotariu

Parlamentul britanic declară acțiunile Chinei în Xinjiang ca fiind genocid. China condamnă actul

Parlamentul britanic a decis miercuri, 21 aprilie, să solicite guvernului întreprinderea de acțiuni care să oprească ceea ce legiuitorii descriu ca fiind un genocid în provincia chineză Xinjiang punând mai multă presiune pe miniștrii cabinetului Johnson, cărora li se cere să critice tot mai aspru acțiunile Chinei comuniste.

Primul Ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, a evitat însă din nou să declare ca genocid ceea ce el numește o încălcare la scară industrială a drepturilor omului îndreptată în special asupra minorității uigure musulmane iar miniștrii din cabinetul lui au afirmat că declararea ca genocid a acțiunilor din China poate fi făcută numai de tribunal.

Până în prezent guvernul a impus sancțiuni asupra unor oficiali chinezi și a reglementat importurile în așa fel încât bunurile produse în lagărele de „re-educare” să nu intre în lanturile de aprovizionare dar legislativul britanic vrea ca guvernul să meargă mai departe

Parlamentarii au adoptat o moțiune depusă de parlamentarul conservator Nusrat Ghani care declară că asupra uigurilor din provincia Xinjiang sunt comise crime împotriva umanității și genocid și care cere ca guvernul să folosească legislația internațională pentru a-i pune capăt. Moțiunea adoptată de parlamentul de la Londra nu este una cu efect de lege, însemnând că următoarele decizii privind posibile acțiuni aparțin guvernului.

Ambasada Chinei la Londra a condamnat decizia parlamentului cerând Regatului Marii Britanii să respecte interesele interne ale Chinei și să își îndrepte imediat greșeala.

Acuzația nefondată a unui mic grup de parlamentari britanici cum că ar fi vorba de un genocid în Xinjiang este cea mai sfruntată minciună a secolului, o insultă cumplită și o jignire adusă poporului chinez dar și o încălcare flagrantă a legilor internaționale și a normelor de bază care guvernează relațiile internaționale.

Ambasada Chinei în Marea Britanie

Nigel Adams, Ministru pentru Asia al Marii Britanii a susținut opinia guvernului din regat afirmând că orice decizie privind declararea abuzurilor asupra drepturilor omului din Xinjiang ca genocid trebuie să aparțină unui tribunal competent.

O parte a legislativului britanic consideră că Marea Britanie va rămâne în urma aliaților după ce administrația Biden a confirmat că va continua acțiunea începută de precedentul preșdinte al Statelo Unite ale Americii, Donald J. Trump, de a declara că Republica China a comis acte de genocid în Xinjiang.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram