Acuzații de genocid asupra Chinei din Parlamentul britanic.

Acuzații de genocid asupra Chinei din Parlamentul britanic.
aprilie 25, 2021
Alin Ciubotariu

Parlamentul britanic declară acțiunile Chinei în Xinjiang ca fiind genocid. China condamnă actul

Parlamentul britanic a decis miercuri, 21 aprilie, să solicite guvernului întreprinderea de acțiuni care să oprească ceea ce legiuitorii descriu ca fiind un genocid în provincia chineză Xinjiang punând mai multă presiune pe miniștrii cabinetului Johnson, cărora li se cere să critice tot mai aspru acțiunile Chinei comuniste.

Primul Ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, a evitat însă din nou să declare ca genocid ceea ce el numește o încălcare la scară industrială a drepturilor omului îndreptată în special asupra minorității uigure musulmane iar miniștrii din cabinetul lui au afirmat că declararea ca genocid a acțiunilor din China poate fi făcută numai de tribunal.

Până în prezent guvernul a impus sancțiuni asupra unor oficiali chinezi și a reglementat importurile în așa fel încât bunurile produse în lagărele de „re-educare” să nu intre în lanturile de aprovizionare dar legislativul britanic vrea ca guvernul să meargă mai departe

Parlamentarii au adoptat o moțiune depusă de parlamentarul conservator Nusrat Ghani care declară că asupra uigurilor din provincia Xinjiang sunt comise crime împotriva umanității și genocid și care cere ca guvernul să folosească legislația internațională pentru a-i pune capăt. Moțiunea adoptată de parlamentul de la Londra nu este una cu efect de lege, însemnând că următoarele decizii privind posibile acțiuni aparțin guvernului.

Ambasada Chinei la Londra a condamnat decizia parlamentului cerând Regatului Marii Britanii să respecte interesele interne ale Chinei și să își îndrepte imediat greșeala.

Acuzația nefondată a unui mic grup de parlamentari britanici cum că ar fi vorba de un genocid în Xinjiang este cea mai sfruntată minciună a secolului, o insultă cumplită și o jignire adusă poporului chinez dar și o încălcare flagrantă a legilor internaționale și a normelor de bază care guvernează relațiile internaționale.

Ambasada Chinei în Marea Britanie

Nigel Adams, Ministru pentru Asia al Marii Britanii a susținut opinia guvernului din regat afirmând că orice decizie privind declararea abuzurilor asupra drepturilor omului din Xinjiang ca genocid trebuie să aparțină unui tribunal competent.

O parte a legislativului britanic consideră că Marea Britanie va rămâne în urma aliaților după ce administrația Biden a confirmat că va continua acțiunea începută de precedentul preșdinte al Statelo Unite ale Americii, Donald J. Trump, de a declara că Republica China a comis acte de genocid în Xinjiang.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram