AUR reacționează după ce un deputat PNL i-a numit neofasciști

AUR reacționează după ce un deputat PNL i-a numit neofasciști
mai 7, 2021
Alin Ciubotariu

Un deputat PNL din Iași afirmă că AUR este o grupare de orientare neofascistă. AUR a reacționat acuzându-l pe acesta de simpatii bolșevice.

Alianța pentru Unirea Românilor a reacționat vineri, 7 aprilie, în cadrul unui drept la replică, la afirmațiile deputatului Partidului Național Liberal din județul Iași, Alexandru Muraru, care a declarat într-un comunicat remis presei ieșene, după anunțul partidului condus de George Simion că vor candida la alegerile anticipate din Republica Moldova, că AUR ar fi o grupare de orientare neo-fascistă.

Anunțul privind participarea AUR la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova este de fapt încercarea de a crea un nou capitol de destabilizare și violență politică și simbolică în fragila democrație de peste Prut. Adevăratul proiect al AUR peste Prut este de fapt acela de a denatura drumul europenizării Republicii Moldova. Această formațiune politică, prin reprezentanții săi, a alterat democrația din România, a instigat permanent la ură și la violență, iar de la tribuna Parlamentului s-au făcut declarații antisemite, xenofobe, de elogiere a criminalilor de război.

Alexandru Muraru, deputat al Partidului Național Liberal, județul Iași.

AUR a trimis presei din Iași un drept la replică în care îl acuză pe Alexandru Muraru de acuzații mincinoase, de fabulații și de comportamente specifice unui agent al KGB și îl acuză pe acesta de simpatii bolșevice.

Referitor la comunicatul remis presei de către PNL Iași, în care deputatul Alexandru Muraru proferează acuze fără temei material la adresa Alianței pentru Unirea Românilor. În virtutea dreptului la replică și pentru o informare corectă a publicului român, vă rugăm să diseminați următoarele precizări:
1.Domnul Alexandru Muraru denunță fapte care nu există. Este de domeniul evidenței că șia făcut o obișnuință din a profera, în mod programatic, atacuri furibunde asupra singurului partid ce reprezintă în mod autentic vocea și aspirațiile națiunii române. O conduită incalificabilă și dezonorantă pentru un reprezentant al guvernului României și care nu își poate avea obârșia decât într-un context nefavorabil interesului românesc.
2.Îi cerem public domnului Alexandru Muraru să-și retragă cu celeritate afirmațiile mincinoase pe care le colportează în spațiul public în mod programatic, potrivit agendei grupurilor de interese din care face parte. Acțiunile dumisale reprezintă o jignire la inteligența românilor și un pericol real pentru democrația din România.
3.Îi cerem public domnului Alexandru Muraru să-și dezvăluie sursele care-i servesc punctajul pentru acțiunea de kompromat la adresa Alianței pentru Unirea Românilor, o practică de extracție bolșevică continuată de KGB și, iată, aplicată de un demnitar al statului de drept din țara noastră. Același demnitar care face apologia Armatei Roșii de Ziua Veteranilor Români morți pe câmpul de luptă în Crimeea, la Stalingrad, la Cotul Donului. România este astăzi o țară europeană și deține un rol major în așezarea geopolitică a structurilor euro-atlantice; practicile și simpatiile sovietico-rusofile nu-și mai pot găsi locul în spațiul românesc.
4.Acțiunile înfăptuite ani de-a rândul în folosul unirii tuturor românilor au fost fundația care a dat naștere forței noastre politice pe care electoratul a consacrat-o prin vot democratic și pe care o susțin din ce în ce mai mulți români care aspiră la o Românie suverană și demnă.
5.În singurul discurs al său de la tribuna Parlamentului, adevărat testament pentru România, Regele Mihai ne-a transmis un îndemn sacrosanct: Nu trebuie niciodată uitaţi românii şi pământurile româneşti care ne-au fost luate, ca urmare a împărţirilor Europei în sfere de influenţă. Seniorul Corneliu Coposu, un simbol al verticalității și onoarei, ne-a lăsat un alt testament: Integritatea noastră naţională până la frontierele etnice ale neamului românesc este o obligaţie sfântă pentru toţi, este a 11-a poruncă a Decalogului Românesc. Cu aceste gânduri îi asigurăm pe românii de pretutindeni că vom continua neclintiți misiunea cu care ne-au trimis, prin vot legitim, în Parlamentul României și celor care ne vor fi alături pentru a deveni o voce la fel de legitimă în Parlamentul Basarabiei de peste Prut.

Alianța pentru Unirea Românilor

Acesta nu este primul derapaj al deputatului PNL Alexandru Muraru, fratele consilierului prezidențial Andrei Muraru, fost angajat al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, el fiind deja la a doua ieșire în decor în materie de libertate de exprimare și de asociere după ce a cerut, în 7 aprilie, scoaterea AUR în afara legii.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram