AUR și „teroriștii”, dușmanii Ministerului Adevărului

AUR și „teroriștii”, dușmanii Ministerului Adevărului
martie 31, 2021
Alin Ciubotariu

După ieșirea complet deplasată a Primului Ministru al României, Florin Cîțu, care i-a numit pe cei care contestă măsurile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) „teroriști” autoritățile și personalitățile cu pretenții de formatori de opinie din mass-media au găsit un nou dușman comun împotriva căruia să îndrepte mânia poporului educat: Alianța pentru Unirea Românilor.

Tot mai multe dintre personalitățile coaliției de guvernare au încercat în ultimele două zile să plaseze vina pentru protestele care zguduie România de două zile în cârca noului partid ajuns în parlament cu o platformă electorală bazată pe opoziția activă la ceea ce guvernul și specialiștii numesc „măsuri pandemice”.

După ce tentativa de a-i eticheta pe toți cei care contestă competența Ministrului Sănătății și a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, ca susținători non-inteligenți ai senatoarei Diana Șoșoacă a eșuat lamentabil odată cu eliminarea senatoarei din grupul parlamentar al AUR, autoritățile au găsit de cuviință să încerce discreditare celor care își cer libertățile suprimate sub pretextul pandemiei în stradă afirmând că sunt conduși din spate de o minoritate absolută, simpatizanții AUR.

Ministrul de Interne al României, Lucian Bode, i-a acuzat pe cei din stradă de iresponsabilitate și a readus în atenția publicului problema iliesciană a „libertății greșit înțelese”, afirmând că sub scuza „liberei exprimări” stă de fapt o tentativă disperată de a provoca statul Român.

„În aceste zile, asistăm la o tentativă disperată a unui grup minoritar care instigă la nerespectarea legii și dorește să provoace statul. Nu pot accepta ca manifestările unor grupuri de oameni, sub pretextul “liberei exprimări”, să pună în pericol viața și sănătatea celorlalți. În aceste situații, nu avem nimic de negociat!
Am aplicat și vom aplica legea de fiecare dată, iar cei care se fac vinovați vor fi trași la răspundere. Față de cei care nu au înțeles încă acest lucru, în ultimele 24 de ore au fost aplicate la nivel național aproximativ 1200 de sancțiuni și amenzi în valoare de circa 800.000 lei.
Ceea ce am văzut în aceste zile în stradă nu este România responsabilă! România responsabilă înseamnă mult mai mult decât a striga nemulțumirile în stradă, aruncând cu pietre sau petarde și agresând forțele de ordine. România responsabilă înseamnă respectarea legilor, solidaritate, empatie și respect față de cei apropiați și sănătatea lor”

Lucian Bode, Ministru de Interne

Urmarea reacției Ministrului de Interne a fost un val de critici la adresa celor din stradă venit din zona partidelor din coaliția de guvernare, unde nume mari ale politicii s-au grăbit să demonizeze protestatarii și îi acuze de lipsă de discernământ și de raliere în spatele unor politicieni manipulatori.

„Solicitările protestatarilor mi se par destul de neclare. Nu înțeleg. În România sunt zeci de mii de familii care și-au pierdut oameni dragi. Ce ar trebui? Să moară mai mulți? Toate măsurile luate nu urmăresc decât scopul de a păzi viața și sănătatea cetățenilor români. Nimeni nu le instituie de dragul acestor măsuri. Ele sunt necesare.
Se știe foarte clar că este folosită ca și pretext pandemia, se exploatează o stare de spirit determinată de această pandemie care a determinat măsuri care au pus la grea încercare răbdarea românilor. Nu există alte soluții pentru a apăra viața și sănătatea românilor. Aceste soluții sunt folosite în toate țările din lume. Noi am urmărit permanent să existe un echilibru”, a declarat acesta.

Ludovic Orban, președinte PNL

Este incredibil în ce condiţii lucrează personalul medical în această perioadă. Societatea să îşi exprime în acest fel dezacordul este neplăcut. În niciun caz nu putem recurge la violenţă. Numărul celor din stradă nu este mare, nu este unul reprezentativ. Aş face apel la înţelepciune.

Anca Dragu, președintele Senatului României

Un partid extremist care fructifică insecuritatea, nesiguranțele oamenilor, nu este ceva nou. Este un narativ clasic pe partea de doctrină, la care se adaugă un bădărănism specific politicii românești prin care cel care se exprimă mai urât și mai violent crede că are câștig de cauză. Sunt politicienii care au văzut în frică și mesaje negative o oportunitate de capitalizat la nivel personal. Am văzut asta în ultimii ani și o vedem și mai clar zilele acestea. Avem de-a face cu un demon al politicii românești, hrănit exact în momentul în care tu disperi, crescut atunci când te pretezi la discursul și metodele lui și încurajat atunci când îți uiți menirea și pur și simplu nu faci ceea ce ar trebui să faci.

Dragoș Pâslaru, europarlamentar PLUS

Iar atacurile la adresa celor care au îndraznit să critice politicile guvernului și să iasă în stradă dincolo de orele și numerele dictate de cei din CNSSU s-au făcut auzite și din direcția unor nume grele din mass-media românească, cel mai lipsit de orice formă de respect fiind cel al analistului politic autor al celebrei sintagme „Avem nevoie de liniște!” din vremea când minerii plantau panseluțe în București (în dinții intelectualilor prinși că protestau împotriva FDSN), Cristian Tudor Popescu, care i-a numit, nici mai mult nici mai puțin, decerebrați (complet lipsiți de creier).

Acești indivizi nu sunt protestatari. Acesta nu este un protest, să scoți bordurile și să le arunci în jandarmi sau să urli în curtea spitalului „Asasinilor!”. La adresa cui? A medicilor, a asistentelor, a bolnavilor din spital? Că nu se înțelege despre cine este vorba – și nici nu sunt preocupați să se înțeleagă ceva din ce urlă.
Ei trebuie tratați aidoma unui fenomen natural. Sunt niște persoane decerebrate, sunt asemenea unei căderi de pietre, alunecări de teren, unei furtuni mai puternice care poate să rupă copaci și să îi trântească peste mașini.
De fapt, nu încearcă să rezolve nimic. De fapt, acești oameni au ieșit în stradă pentru că au fost mânați acolo, ca o turmă, de partidul AUR din Parlament și singurul obiectiv a fost creșterea popularității, creșterea numărului de votanți pentru acest partid.

Cristian Tudor Popescu

Este o manifestare care trebuie integrată în genul de manifestări care în momentul de față se produc peste tot în lume. Este vorba despre încercarea de a specula un sentiment de nesiguranță și de nemulțumire care există la o parte a societății. Am auzit și eu scandările, din punctul meu de vedere sunt de fapt susținători ai echipelor de fotbal, comportamentul este acela, scandările sunt tipice de la meciurile de fotbal, de obicei între Dinamo și Steaua, deci nu e nicio noutate, știm că George Simion a strâns foarte mult sprijin din această și că o parte din falanga AUR este reprezentată de acești susținători

Cristian Pîrvulescu

Analizând reacțiile celor care astăzi sunt parte a coaliției de guvernare sau care au interese financiare, cum ar fi ajutoarele și contractele atribuite instituțiilor de presă, ce pot fi satisfăcute doar de guvern, nu poți să nu îți amintești cum, în iarna anului de grație 2017, la unele televiziuni, toți cei ieșiți în stradă împotriva guvernului „Dragnea” și a ordonanțelor lui erau doar niște huligani puși pe scandal, niște unii care nu înțelegeau nimic din ce se întâmpla în legislativ, mânați din spate de Soros și aliații, și ale căror doleanțe urlate în megafoane erau complet nerezonabile…

Diferența dintre atunci și acum e că în 2017 guvernul nu fondase, cu nețărmuitul ajutor al presei, un Minister al Adevărului, unde dacă nu ești de acord cu specialiștii, fie ei și închipuiți ca Octavian Jurma cel ce se autointitulează „om de știință”, ești condamnat la discreditarea intelectului și amenzi din partea organelor de represiune. Astăzi Ministerul Adevărului, prin ai lui apologeți neînfricați, cum e Andreea Moldovan, șarlatanul Jurma a cărui nevastă plimbă români prin Africa sau sinecuriști academici ca Răzvan Cherecheș, a transformat singurul partid care mai face o opoziție reală la autocratismele coaliției într-un dușman împotriva căruia Ministerul Iubirii se angajează să lupte fără odihnă.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram