AUR vrea să scoată în ilegalitate discriminarea pe criterii medicale

AUR vrea să scoată în ilegalitate discriminarea pe criterii medicale
mai 7, 2021
Alin Ciubotariu

Alianța pentru Unirea Românilor va depune un proiect de lege care să combată discriminarea pe criterii medicale. Avocatul Poporului a afirmat că orice constrângere privind vaccinarea înseamnă discriminare.

Alianța pentru Unirea Românilor a declarat vineri, 7 aprilie, că va depune în Parlamentul României un proiect de lege prin care orice discriminare făcută în baza unor criterii și proceduri medicale să fie înterzisă. Proiectul de lege al AUR vine ca răspuns la declarațiile recente ale Primul Ministru Florin Cîțu care a afirmat că numai spectatorii vaccinați vor avea acces la evenimentele publice.

AUR se opune categoric paşaportului de vaccinare şi oricărei alte forme de condiţionare a accesului în spaţii publice şi a călătoriilor, pe care guvernanții încearcă, în ultimele zile, să le impună românilor. Parlamentarii partidului lucrează la un proiect de lege prin care să fie interzisă și pedepsită orice discriminare făcută pe criterii medicale.
AUR este un partid care a militat și militează constant pentru dreptul fiecărui cetățean de a-și trăi viața așa cum crede de cuviință, în respectul legilor și al semenilor săi, dar considerăm că restrângerea libertăților cetățenești, chiar și sub pretextul „salvării națiunii”, este o atitudine constantă a regimurilor totalitare, naziste sau comuniste, și nu trebuie să fie nicidecum atributul unei guvernări democratice.

Alianța pentru Unirea Românilor

Problema obligativității vaccinării românilor a stârnit dezbateri aprinse în ultimele luni, după dezgroparea proiectului de lege depus în Parlament în 2017 odată cu declanșarea pandemiei provocate de noul virus chinezesc SARS-Cov-2, iar Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat acum câteva zile, într-o intervenție televizată, că ideile actuale prezentate de oamenii politici încalcă drepturile și libertățile cetățenești.

Atunci când te gândești la niște avantaje pentru persoanele vaccinate trebuie să ai mare grijă să nu discriminezi persoanele nevaccinate. Pentru că eu pot să înțeleg intenția... că vrei să îi convingi pe cât mai mulți să se vaccineze, dar convingerea nu înseamnă măsuri de constrângere, că totuși vaccinarea în România cu acest vaccin nu este obligatorie.
Noi am avut o corespondență pe acest subiect cu Ministerul Sănătății și răspunsul primit de acolo a fost unul absolut corect: câtă vreme în România vaccinarea aceasta nu este obligatorie nu poți să-i interzici unui om accesul pe piața muncii sau să-l condiționezi de efectuarea unui vaccin. Tot așa nu poți să-i interzici unui om să aibă o viață socială pentru că nu a făcut un vaccin. Oamenii aceștia continuă să aibă drepturi și libertăți și acestea trebuie respectate.
Eu pot să înțeleg că medicii, epidemiologii, vin cu ideile lor, dar în același timp oamenii politici trebuie să înțeleagă că ei au responsabilitatea respectării drepturilor și libertăților tuturor și repet: a convinge pe cineva nu înseamnă să impui măsuri de constrâgere. Asta este pur și simplu discriminare.

Renate Weber, Avocatul Poporului

Consiliul European s-a pronunțat în luna ianuarie în Rezoluția 2361 (2021) a Consiliului Europei (CoE) care interzice statelor membre să facă obligatorie vaccinarea împotriva coronavirusului sau să utilizeze această metodă pentru discriminare împotriva celor ce nu sunt vaccinați iar statele membre trebuie să se asigure că cetățenii sunt informați că vaccinarea NU este obligatorie și că nimeni nu este presat politic, social sau în alt mod să se vaccineze dacă nu dorește să facă acest lucru el însuși și să se asigure că nimeni nu este discriminat pentru că nu a fost vaccinat, din cauza unor posibile riscuri pentru sănătate sau pentru că nu dorește să fie vaccinat.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram