Australia anulează acorduri cu Beijing.

Australia anulează acorduri cu Beijing.
aprilie 22, 2021
Alin Ciubotariu

Australia rupe acorduri comerciale cu China. Ambasada Chinei trage un semnal de alarmă.

Australia a anulat miercuri, 21 aprilie, 4 două acorduri vizând inițiativa „Belt & Road”, dintre care două încheiate între statul Victoria și China comunistă, provocând reacția Ambasadei Beijingului pe continent.

Ambasada Chineză din Australia a avertizat că relațiile diplomatice, și așa tensionate, dintre cele două state vor avea și mai mult de suferit după decizia anunațată miercuri, 21 aprilie de Ministrul de Externe al Australiei, Marise Payne, de a anula 4 acorduri din inițiativa „Belt & Road”, printre care și două acorduri semnate în 2018 și 2019 cu statul australian Victoria.

Consider că aceste patru înţelegeri sunt inadecvate politicii externe a Australiei sau contrare relaţiilor noastre externe

Marise Payne, Ministrul de Externe al Australiei

Inițiativa „Belt & Road” este o linie de finanțare a unor mari proiecte de investiții în infrastructură, fie prin investiții directe, fie prin împrumuturi, și are ca rol extinderea rețelei comerciale a Chinei comuniste. Ambasada de la Canberra a catalogat gestul ca fiind…

…o nouă mişcare nerezonabilă şi provocatoare a Australiei împotriva Chinei..
Ultima decizie a Australiei este menită să deterioreze şi mai mult relaţiile bilaterale şi în final (Australia) îşi va face rău singură.

Ambasada Chinei la Canberra

Relațiile diplomatice dintre China și Australia au început să se deterioreze după decizia Australiei de a interzice companiei Huawei să participe în licitațiile organizate pentru construcția rețelei 5G din Australia și au suferit și mai mult după cererea guvernului australian de efectuare a unei investigații independente legate de originea coronavisului SARS-Cov-2.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram