Australia anulează acorduri cu Beijing.

Australia anulează acorduri cu Beijing.
aprilie 22, 2021
Alin Ciubotariu

Australia rupe acorduri comerciale cu China. Ambasada Chinei trage un semnal de alarmă.

Australia a anulat miercuri, 21 aprilie, 4 două acorduri vizând inițiativa „Belt & Road”, dintre care două încheiate între statul Victoria și China comunistă, provocând reacția Ambasadei Beijingului pe continent.

Ambasada Chineză din Australia a avertizat că relațiile diplomatice, și așa tensionate, dintre cele două state vor avea și mai mult de suferit după decizia anunațată miercuri, 21 aprilie de Ministrul de Externe al Australiei, Marise Payne, de a anula 4 acorduri din inițiativa „Belt & Road”, printre care și două acorduri semnate în 2018 și 2019 cu statul australian Victoria.

Consider că aceste patru înţelegeri sunt inadecvate politicii externe a Australiei sau contrare relaţiilor noastre externe

Marise Payne, Ministrul de Externe al Australiei

Inițiativa „Belt & Road” este o linie de finanțare a unor mari proiecte de investiții în infrastructură, fie prin investiții directe, fie prin împrumuturi, și are ca rol extinderea rețelei comerciale a Chinei comuniste. Ambasada de la Canberra a catalogat gestul ca fiind…

…o nouă mişcare nerezonabilă şi provocatoare a Australiei împotriva Chinei..
Ultima decizie a Australiei este menită să deterioreze şi mai mult relaţiile bilaterale şi în final (Australia) îşi va face rău singură.

Ambasada Chinei la Canberra

Relațiile diplomatice dintre China și Australia au început să se deterioreze după decizia Australiei de a interzice companiei Huawei să participe în licitațiile organizate pentru construcția rețelei 5G din Australia și au suferit și mai mult după cererea guvernului australian de efectuare a unei investigații independente legate de originea coronavisului SARS-Cov-2.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

mai 6, 2021
România trimite a 4 tranșă de vaccinuri către Republica Moldova

România mai donează 100.000 de doze de vaccin Republicii Moldova. Maia Sandu a cerut autoriăților să accelereze vaccinarea.

mai 6, 2021
George Simion aruncă partidul în lupta pentru alegerile parlamentare din Moldova

AUR își anunță participarea la alegerile anticipate din Republica Moldova. Organizația din Moldova va fi condusă de liderul unei organizații unioniste.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram