Cinci ani de închisoare pentru australienii care se întorc acasă din India

Cinci ani de închisoare pentru australienii care se întorc acasă din India
mai 1, 2021
Alin Ciubotariu

Guvernul australian a decis pedepse de până la cinci ani pentru cei care se întorc din India. Măsura a stârnit reacții virulente în rândul societății civile.

Guvernul australian a decis să le interzică cetățenilor proprii întoarcerea acasă, sub amenințarea pedepsei cu închisoarea sau cu o amendă uriașă, dacă aceștia au călătorit în India, în încercarea de a ține în frâu răspândirea coronavirusului.

Cetățenii care se întorc în Australia riscă o pedeapsă de 5 ani de închisoare sau o amendă dacă au fost în ultimele 14 zile în India, după ce guvernul a interzis călătoriile în India și a annulat toate zborurile către subcontinent. Decizia luată de autoritățile australiene a fost fundamentată pe numărul de persoane care au intrat în carantină după ce au fost confirmate pozitiv la SARS-Cov-2 la întoarcerea din India

Decizia guvernului de la Canberra a stârnit dezbateri aprinse în rândul australienilor, o serie de organizații non-profit acuzând executivul australian de discriminarea propriilor cetățeni iar presa de pe continent notează faptul că este pentru prima oară când guvernul impune pedepse penale pentru întoarcerea în țară.

Greg Hunt, Ministrul Sănătății și Îngrijirii Vârstnicilor

Guvernul nu ia astfel de măsuri cu uşurinţă. Cu toate acestea, este important ca sistemul public de sănătate să reziste şi numărul de infectări cu Covid-19 din unităţile de carantinare să scadă până la un nivel ce poate fi controlat.

Greg Hunt, Ministrul Sănătății și Îngrijirii Vârstnicilor

Medicul Vyom Sharma a afirmat, într-o intervenție la ABC, că decizia este una disproporționată față de pericolul real reprezentat de cei care se întorc din India, pentru familiile lor, și că ar ignora riscul la care sunt expuși cei car sunt forțați să rămână acolo.

Dr. Vyom Sharma, GP, Melbourne

Familiile noastre mor la propriu în India… nu ai posibilitatea în niciun fel să-i scoţi de acolo – asta se numeşte abandon

Dr. Vyom Sharma, GP, Melbourne

Cei care refuză să se supună deciziei guvernului australian riscă până la 5 ani de închisoare și o amendă de 66.000 de dolari australieni iar grupul țintă a deciziei îl reprezintă circa 9.000 de cetățeni australieni, din care 600 sunt considerați ca făcând parte dintr-o categorie vulnerabilă. Decizia ar putea fi reanalizată abia în 15 mai.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram