Cinci ani de închisoare pentru australienii care se întorc acasă din India

Cinci ani de închisoare pentru australienii care se întorc acasă din India
mai 1, 2021
Alin Ciubotariu

Guvernul australian a decis pedepse de până la cinci ani pentru cei care se întorc din India. Măsura a stârnit reacții virulente în rândul societății civile.

Guvernul australian a decis să le interzică cetățenilor proprii întoarcerea acasă, sub amenințarea pedepsei cu închisoarea sau cu o amendă uriașă, dacă aceștia au călătorit în India, în încercarea de a ține în frâu răspândirea coronavirusului.

Cetățenii care se întorc în Australia riscă o pedeapsă de 5 ani de închisoare sau o amendă dacă au fost în ultimele 14 zile în India, după ce guvernul a interzis călătoriile în India și a annulat toate zborurile către subcontinent. Decizia luată de autoritățile australiene a fost fundamentată pe numărul de persoane care au intrat în carantină după ce au fost confirmate pozitiv la SARS-Cov-2 la întoarcerea din India

Decizia guvernului de la Canberra a stârnit dezbateri aprinse în rândul australienilor, o serie de organizații non-profit acuzând executivul australian de discriminarea propriilor cetățeni iar presa de pe continent notează faptul că este pentru prima oară când guvernul impune pedepse penale pentru întoarcerea în țară.

Greg Hunt, Ministrul Sănătății și Îngrijirii Vârstnicilor

Guvernul nu ia astfel de măsuri cu uşurinţă. Cu toate acestea, este important ca sistemul public de sănătate să reziste şi numărul de infectări cu Covid-19 din unităţile de carantinare să scadă până la un nivel ce poate fi controlat.

Greg Hunt, Ministrul Sănătății și Îngrijirii Vârstnicilor

Medicul Vyom Sharma a afirmat, într-o intervenție la ABC, că decizia este una disproporționată față de pericolul real reprezentat de cei care se întorc din India, pentru familiile lor, și că ar ignora riscul la care sunt expuși cei car sunt forțați să rămână acolo.

Dr. Vyom Sharma, GP, Melbourne

Familiile noastre mor la propriu în India… nu ai posibilitatea în niciun fel să-i scoţi de acolo – asta se numeşte abandon

Dr. Vyom Sharma, GP, Melbourne

Cei care refuză să se supună deciziei guvernului australian riscă până la 5 ani de închisoare și o amendă de 66.000 de dolari australieni iar grupul țintă a deciziei îl reprezintă circa 9.000 de cetățeni australieni, din care 600 sunt considerați ca făcând parte dintr-o categorie vulnerabilă. Decizia ar putea fi reanalizată abia în 15 mai.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram