Conflictele din cabinetul Cîțu devin tot mai puternice.

Conflictele din cabinetul Cîțu devin tot mai puternice.
martie 24, 2021
Alin Ciubotariu

Ministrul Educației a discutat despre relația miniștrilor din cabinetul Cîțu.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a discutat azi și despre relația Ministerului Educației cu Ministerul Sănătății, după ce pozițiile celor două ministere s-au aflat de multe ori în contradicție atunci când s-a discutat despre activitatea școlilor și a elevilor.

„Am discutat și ieri, și azi. Avem argumente pro și contra, sunt discuții responsabile, uneori obositoare, poate să fie și o diferență stilistică. Eu sunt mai în vârstă, când stabilesc un lucru ma aștept să fie respectat. Am sentimentul că acea fâșie îngustă între dreptul la sănătate și educație riscă să se transforme într-o adevărată falie”, a afirmat acesta la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu a făcut referire și la dezavantajele predării online, proces prin care mulți elevi au pierdut o parte din materie, fapt pentru care ministerul a implementat un program de ore remediale, program în cadrul căruia este necesară prezența fizică în școală.

„Predarea online generează pierderi. Important e să putem recupera cât mai mult și cât mai repede. Trebuie recuperare, de aia există programul național de ore remediale. Pentru orele remediale e nevoie de prezență în școală. Ministerul Educației a obținut asta. Până la limita de 6 la mie, orele remediale se vor putea recupera cu prezență fizică, peste 6 la mie, nu.”

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației

Ministrul a discutat și despre modificările aduse anului școlar 2020 / 2021 care se va închide în data de 2 iulie în loc de 18 iunie, așa cum era programat inițial, cu excepția elevilor din clasele a VIII-a, care vor încheia cursurile pe 25 iunie, a XII-a, care vor termina în data de 18 iunie și cei din învățământul profesional și tehnic, care vor închide semestrul în data de 23 iulie, în loc de 9 iunie, cum fusese programat inițial.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram