Conflictele din cabinetul Cîțu devin tot mai puternice.

Conflictele din cabinetul Cîțu devin tot mai puternice.
martie 24, 2021
Alin Ciubotariu

Ministrul Educației a discutat despre relația miniștrilor din cabinetul Cîțu.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a discutat azi și despre relația Ministerului Educației cu Ministerul Sănătății, după ce pozițiile celor două ministere s-au aflat de multe ori în contradicție atunci când s-a discutat despre activitatea școlilor și a elevilor.

„Am discutat și ieri, și azi. Avem argumente pro și contra, sunt discuții responsabile, uneori obositoare, poate să fie și o diferență stilistică. Eu sunt mai în vârstă, când stabilesc un lucru ma aștept să fie respectat. Am sentimentul că acea fâșie îngustă între dreptul la sănătate și educație riscă să se transforme într-o adevărată falie”, a afirmat acesta la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu a făcut referire și la dezavantajele predării online, proces prin care mulți elevi au pierdut o parte din materie, fapt pentru care ministerul a implementat un program de ore remediale, program în cadrul căruia este necesară prezența fizică în școală.

„Predarea online generează pierderi. Important e să putem recupera cât mai mult și cât mai repede. Trebuie recuperare, de aia există programul național de ore remediale. Pentru orele remediale e nevoie de prezență în școală. Ministerul Educației a obținut asta. Până la limita de 6 la mie, orele remediale se vor putea recupera cu prezență fizică, peste 6 la mie, nu.”

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației

Ministrul a discutat și despre modificările aduse anului școlar 2020 / 2021 care se va închide în data de 2 iulie în loc de 18 iunie, așa cum era programat inițial, cu excepția elevilor din clasele a VIII-a, care vor încheia cursurile pe 25 iunie, a XII-a, care vor termina în data de 18 iunie și cei din învățământul profesional și tehnic, care vor închide semestrul în data de 23 iulie, în loc de 9 iunie, cum fusese programat inițial.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram