Coreea de Nord rupe relații diplomatice în Asia după o extrădare

Coreea de Nord rupe relații diplomatice în Asia după o extrădare
martie 20, 2021
Alin Ciubotariu

Coreea de Nord a rupt relațiile diplomatice cu Malaiezia după extrădarea unui cetățean coreea. Un afacerist nord coreean a fost extrădat în SUA.

Administrația de la Phenian a anunțat, într-un comunicat de presă transmis de KCNA, agenția de presă oficială al Ministerului Afacerilor Externe al DPRK, că nu va mai continua relațiile diplomatice cu Malaiezia după ce guvernul de la Kuala Lumpur a decis extrădarea unui afacerist nord coreean în Statele Unite ale Americii.

Administrația malaieziană a pus în practică, în data de 17 martie, decizia de extrădare a lui Mun Chol Myong, cetățean al Republicii Coreea de Nord, după ce apelul lui a fost respins în data de 3 martie de cea mai înaltă instanță a Malaieziei, către Statele Unite ale Americii, la cererea Biroului Federal de Investigații (FBI), unde va fi judecat pentru 4 capete de acuzare de spălare de bani și conspirație în vederea spălarii de bani după ce ar fi încălcat sancțiunile internaționale impuse administrației de la Phenian, prin folosirea unor firme fantomă.

Administrația condusă de Kim Jong Un a emis un comunicat prin care consideră predarea cetățeanului către autoritățile americane este un act ostil comis împotriva țării și că Malaiezia dă dovadă de servilism față de autoritățile americane, cel acuzat fiind implicat doar în activități legitime de comerț exterior iar acuzațiile care îi sunt aduse nefiind altceva decât invenții.

Sancțiunile împotriva Coreeii de Nord privind comerțul cu anumite produse au fost impuse de Organizația Națiunilor Unite, Statele Unite ale Americii și alte state democratice ca răspuns la dezvoltarea programului nuclear și balistic al dinastiei Kim.

mai 7, 2021
PSD iese la atac împotriva lui Ghinea

Social Democrații îi atrag atenția ministrului Ghinea că a ignorat toate programele europene în afara PNRR.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram