Coreea de Nord rupe relații diplomatice în Asia după o extrădare

Coreea de Nord rupe relații diplomatice în Asia după o extrădare
martie 20, 2021
Alin Ciubotariu

Coreea de Nord a rupt relațiile diplomatice cu Malaiezia după extrădarea unui cetățean coreea. Un afacerist nord coreean a fost extrădat în SUA.

Administrația de la Phenian a anunțat, într-un comunicat de presă transmis de KCNA, agenția de presă oficială al Ministerului Afacerilor Externe al DPRK, că nu va mai continua relațiile diplomatice cu Malaiezia după ce guvernul de la Kuala Lumpur a decis extrădarea unui afacerist nord coreean în Statele Unite ale Americii.

Administrația malaieziană a pus în practică, în data de 17 martie, decizia de extrădare a lui Mun Chol Myong, cetățean al Republicii Coreea de Nord, după ce apelul lui a fost respins în data de 3 martie de cea mai înaltă instanță a Malaieziei, către Statele Unite ale Americii, la cererea Biroului Federal de Investigații (FBI), unde va fi judecat pentru 4 capete de acuzare de spălare de bani și conspirație în vederea spălarii de bani după ce ar fi încălcat sancțiunile internaționale impuse administrației de la Phenian, prin folosirea unor firme fantomă.

Administrația condusă de Kim Jong Un a emis un comunicat prin care consideră predarea cetățeanului către autoritățile americane este un act ostil comis împotriva țării și că Malaiezia dă dovadă de servilism față de autoritățile americane, cel acuzat fiind implicat doar în activități legitime de comerț exterior iar acuzațiile care îi sunt aduse nefiind altceva decât invenții.

Sancțiunile împotriva Coreeii de Nord privind comerțul cu anumite produse au fost impuse de Organizația Națiunilor Unite, Statele Unite ale Americii și alte state democratice ca răspuns la dezvoltarea programului nuclear și balistic al dinastiei Kim.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram