Cristian Chinea, ministrul Fondurilor Europene, atac direct la Nicușor Dan

Cristian Chinea, ministrul Fondurilor Europene, atac direct la Nicușor Dan
mai 1, 2021
Alin Ciubotariu

Cristain Chinea îl critică pe fondatorul USR pentru lipsa de colaborare cu consilierii USR. Ministrul îl acuză pe Nicușor Dan de comportament dictatorial.

După respingerea proiectului de buget al Municipiului București, pe care Nicușor Dan, primarul general al capitalei, a refuzat să îl retragă de pe ordinea de zi în pofida insistențelor grupului de consilieri al USR Plus, conflictul din sânul coaliției se mută la nivel ministerial după ce Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, l-a criticat pe primarul general al capitalei.

Cristian Chinea a afirmat, într-un interviu oferit Spotmedia, că Nicușor Dan, fondatorul Uniunii Salvați România, că ar suferi de un comportament mesianic, că refuză discuțiile cu partenerii de coaliție și că ar trăi în bulee separate.

Nu vorbeşte cu nimeni, nu dă telefoane, nu răspunde la telefoane şi dă bule. E un primar independent, pe care cred că l-am deranjat cu nişte “pretenţii” care apar într-un protocol.(…) Cea de bază, umană, e să dai un telefon consilierilor care vrei să-ţi voteze bugetul.

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene

Ministrul Fondurilor Europene a ținut să îi reamintească lui Nicușor Dan că în București alegerile au fost câștigate de USR Plus, pentru că alianța are cel mai mare grup de consilieri generali, și că ar fi bine ca primarul general să nu construiască bugetul capitalei în același fel ca Gabriela Vrânceanu Firea.

I-a tratat pe consilierii USR-PLUS ca pe ăia mici şi proşti care îl votează orice ar fi. Dl Nicuşor Dan suferă de sindromul de “Mesia din debara”. Îl ştiu foarte bine de la USR. El stă într-o debara şi este un fel de Mesia. Nu vorbeşte cu nimeni, nu dă telefoane, nu răspunde la telefoane şi dă bule. Toată lumea trebuie să stea drepţi şi să execute că dă el bule. Nu merge aşa! E primarul Captalei, nu a fost votat şef la Şoimii Patriei
Face exact ce critica la bugetul lui Firea, supraestimarea veniturilor. Eu aș fi putut înțelege un buget de criză, dar se putea explica. Cum faci să reduci cheltuielile aberante ale Primăriei? Dar a făcut ca Firea. Atunci de ce s-a mai schimbat?

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene

Cristian Ghinea afirmă că nu va fi de acord ca neînțelegerile dintre componente ale coaliției din provincie să fie aduse pe masa celor din București, care au deja o relație extrem de complicată.

Mă voi opune să aducem pe masa coaliției, și așa foarte complicată, faptul că nu se înțeleg la Iași, la București. Să ții o coaliție funcțională cere un efort și o răbdare fantastice, un ficat rezistent la surprize. Dacă începem să aducem pe masa coaliției problemele din orașe, atunci să te ții!

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene

Ghinea l-a acuzat pe primarul general al Municipiului București că sabotează poiectele consilierilor din USR Plus, că a ordonat directorilor și șefilor de departamente să nu le ofere acestora date și că toți directorii numiți de fostul primar al Partidului Social Democrat ar fi fost păstrați în funcție.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram