Cu tigaia la prefect. Sau cum alege HORECA să protesteze.

Cu tigaia la prefect. Sau cum alege HORECA să protesteze.
martie 20, 2021
Alin Ciubotariu

Carantinarea prelungită a dus la proteste în fața prefecturii Timiș. Angajații HORECA trag un semnal de alarmă privind eficiența carantinei

Vineri, 19 martie, în fața Prefecturii Timiș, angajații sectorului HORECA s-au întâlnit pentru a protesta împotriva deciziei de a se prelungi carantinarea zonei Timișoara. Pe treptele Instituției prefectului protestatarii au așezat veselă și sorțuri încercând să atragă atenția factorilor de decizie asupra iminenței falimentului afacerilor lor și au cerut ca starea de carantină să nu mai fie prelungită.

Reprezentanții HORECA care au participat la protest susțin că decizia de carantinarea a Timișoarei și a zonei metropolitane a fost lipsită de efecte benefice privind rata de infectare cu noul coronavirus dar are o serie întreagă de efecte negative asupra afacerilor din domeniul ospitalității, firmele riscând falimentul după oprirea completă, la ordin, a activității.

Timp de cca 15 minute mai mulți angajați ai domeniului HORECA din Timișoara, de la patroni de restaurante la barmani și ospătari, s-au perindat prin fata instituției și au depus pe scări câte un obiect folosit în activitatea zilnică, în încercarea disperată de a atrage atenția factorilor decidenți asupra situației neagră în care se găsesc firmele lor după închiderea completă.

Aceștia afirmă că decizia de a pune sub carantină Timișoara și 4 comune limitrofe nu a avut absolut nici un efect asupra infectărilor cu noul coronavirus dar a creat un dezastru în economia locală după ce a dus în pragul falimentului industria ospitalității din zonă dar și alte sectoare ale economiei județului.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș se va întâlni la finalul acestei săptămâni pentru a discuta rezultatele și a decide prelungirea stării de carantină, după ce rata de infectare din zonă a crescut de la 7.4 la mia de locuitori la peste 8 în cele 11 zile de carantină.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram