Cu tigaia la prefect. Sau cum alege HORECA să protesteze.

Cu tigaia la prefect. Sau cum alege HORECA să protesteze.
martie 20, 2021
Alin Ciubotariu

Carantinarea prelungită a dus la proteste în fața prefecturii Timiș. Angajații HORECA trag un semnal de alarmă privind eficiența carantinei

Vineri, 19 martie, în fața Prefecturii Timiș, angajații sectorului HORECA s-au întâlnit pentru a protesta împotriva deciziei de a se prelungi carantinarea zonei Timișoara. Pe treptele Instituției prefectului protestatarii au așezat veselă și sorțuri încercând să atragă atenția factorilor de decizie asupra iminenței falimentului afacerilor lor și au cerut ca starea de carantină să nu mai fie prelungită.

Reprezentanții HORECA care au participat la protest susțin că decizia de carantinarea a Timișoarei și a zonei metropolitane a fost lipsită de efecte benefice privind rata de infectare cu noul coronavirus dar are o serie întreagă de efecte negative asupra afacerilor din domeniul ospitalității, firmele riscând falimentul după oprirea completă, la ordin, a activității.

Timp de cca 15 minute mai mulți angajați ai domeniului HORECA din Timișoara, de la patroni de restaurante la barmani și ospătari, s-au perindat prin fata instituției și au depus pe scări câte un obiect folosit în activitatea zilnică, în încercarea disperată de a atrage atenția factorilor decidenți asupra situației neagră în care se găsesc firmele lor după închiderea completă.

Aceștia afirmă că decizia de a pune sub carantină Timișoara și 4 comune limitrofe nu a avut absolut nici un efect asupra infectărilor cu noul coronavirus dar a creat un dezastru în economia locală după ce a dus în pragul falimentului industria ospitalității din zonă dar și alte sectoare ale economiei județului.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș se va întâlni la finalul acestei săptămâni pentru a discuta rezultatele și a decide prelungirea stării de carantină, după ce rata de infectare din zonă a crescut de la 7.4 la mia de locuitori la peste 8 în cele 11 zile de carantină.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram