Dan Barna respinge posibilitatea unui complot în cazul morților Covid-19

Dan Barna respinge posibilitatea unui complot în cazul morților Covid-19
mai 19, 2021
Alin Ciubotariu

Vicepremierul USR Plus afirmă că este o greșeală de calcul. Dan Barna spune că ministerul sănătății caută soluții pentru corectarea raportărilor.

Vicepremierul USR Plus Dan Barna a declarat marți, 18 mai, atunci când a fost întrebat de ce raportările sistemului medical ale morților de SARS-Cov-2 vin cu diferențe, că este vorba de o greșeală și că problema stă în metodologiile aplicate de fiecare ramură a sistemului dar nu se pune problema existenței unui complot.

Este o chestiune tehnică, colega mea, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a răspuns foarte clar cum s-au generat acele cifre. Dincolo de asta, eu refuz să-mi imaginez vreun complot, pentru care nu există nicio dovadă, nicio referinţă şi niciun argument.

Dan Barna, vicepremier, co-președinte USR Plus

Dan Barna afirmă că se caută deja soluții pentru corectarea acestor erori în comisia numită de Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă.

Eu nu zic că această chestiune de metodologie este un detaliu nesemnificativ. Nici pe de parte. Este o problemă reală, este o problemă care a fost semnalată şi de fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este o problemă care a fost apoi continuată, analizată şi avem raportul comisiei respective în mandatul doamnei Mihăilă şi, evident, tot acest demers are ca scop corectarea acestor erori metodologice care există. Au fost reale, nu spun că nu s-a întâmplat nimic, nici pe departe. E o problemă reală, căutăm o soluţie la ea, astfel încât să nu mai apară genul acesta de discrepanţe în raportările medicale.

Dan Barna, vicepremier, co-președinte USR Plus

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a făcut public joi, 13 mai, raportul comisiei care investigase neregulile din raportările deceselor de Covid-19, raport care declarase că s-au găsit diferențe de până la 500 de morți în cazul unui singur spital.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram