Dani Mocanu a primit șase luni de închisoare pentru un videoclip

Dani Mocanu a primit șase luni de închisoare pentru un videoclip
aprilie 30, 2021
Alin Ciubotariu

Manelistul Dani Mocanu a fost condamnat la 6 luni de închisoare. Cântărețul fusese trimis în judecată în urma unui videoclip publicat pe YouTube.

Dani Mocanu, cântărețul de manele, a fost condamnat joi, 29 aprilie, de Judecătoria Pitești, la șase luni de închisoare cu executare într-un dosar penal în care este acuzat că ar fi instigat la ură și discriminare împotriva femeilor, instanța de fond revocând amânarea executării unei pedepse de șase luni dintr-o sentință anterioară.

În 2019 Dani Mocanu a încărcat pe YouTube un videoclip numit „Curwa” (Official Video) Hit 2019 iar împotriva lui s-a depus o plângere penală semnată de Centrul FILIA pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la ură sau discriminare, confom articolului 369 din Codul Penal, pentru care s-a decis trimiterea în judecată la începutul acestui an.

Judecătoria Pitești a decis ca vedeta să fie condamnată la executarea unei pedepse pronunțate într-o sentință anterioară, de șase luni, și la plata unei amenzi penale de 250 de zile, în cuantum de 15.000 lei, cele două pedepse fiind contopite, și a obligat YouTube să anuleze publicarea videoclipului, care ajunsese la aproape 20 de milioane de vizualizări.

Condamnă pe inculpatul, M.D., la pedeapsa de 250 de zile amendă penală, pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ură sau discriminare (…), cuantumul unei zile amendă fiind de 60 lei, în total 15.000 de lei. Constată că infracţiunea pentru care inculpatul a fost condamnat prin prezenta a fost comisă în timpul termenului de supraveghere stabilit prin S.P. nr. x Judecătoriei Piteşti, astfel cum a fost modificată prin D.P. nr. x a Curţii de Apel Piteşti, revocă amânarea aplicării pedepsei de 6 luni închisoare (…), aplică inculpatului această pedeapsă şi dispune executarea ei. (…) Contopeşte pedeapsa amenzii aplicată prin prezenta cu pedeapsa de 6 luni închisoare (…), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa închisorii de 6 luni, precum şi pedeapsa amenzii în întregime, în total o pedeapsă rezultantă de 6 luni închisoare şi amenda în cuantum de 15.000 lei (250 de zile amendă). În baza art. 88 alin. 3 C.pen, pedeapsa închisorii se va executa în stare de detenţie

Minuta deciziei emise de instanța din Pitești.

Dani Mocanu fusese implicat într-un alt dosar penal cu un an înainte, de această dată pentru rele tratamente și cruzime față de animale în urma publicării unui videoclip în care apare alături de un leu aflat într-o stare foarte proastă, videoclip care a fost și cauza unor percheziții efectuate de procurori la locuința cântărețului.

Decizia nu este încă definitivă și poate fi atacată.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram