Dani Mocanu a primit șase luni de închisoare pentru un videoclip

Dani Mocanu a primit șase luni de închisoare pentru un videoclip
aprilie 30, 2021
Alin Ciubotariu

Manelistul Dani Mocanu a fost condamnat la 6 luni de închisoare. Cântărețul fusese trimis în judecată în urma unui videoclip publicat pe YouTube.

Dani Mocanu, cântărețul de manele, a fost condamnat joi, 29 aprilie, de Judecătoria Pitești, la șase luni de închisoare cu executare într-un dosar penal în care este acuzat că ar fi instigat la ură și discriminare împotriva femeilor, instanța de fond revocând amânarea executării unei pedepse de șase luni dintr-o sentință anterioară.

În 2019 Dani Mocanu a încărcat pe YouTube un videoclip numit „Curwa” (Official Video) Hit 2019 iar împotriva lui s-a depus o plângere penală semnată de Centrul FILIA pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la ură sau discriminare, confom articolului 369 din Codul Penal, pentru care s-a decis trimiterea în judecată la începutul acestui an.

Judecătoria Pitești a decis ca vedeta să fie condamnată la executarea unei pedepse pronunțate într-o sentință anterioară, de șase luni, și la plata unei amenzi penale de 250 de zile, în cuantum de 15.000 lei, cele două pedepse fiind contopite, și a obligat YouTube să anuleze publicarea videoclipului, care ajunsese la aproape 20 de milioane de vizualizări.

Condamnă pe inculpatul, M.D., la pedeapsa de 250 de zile amendă penală, pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ură sau discriminare (…), cuantumul unei zile amendă fiind de 60 lei, în total 15.000 de lei. Constată că infracţiunea pentru care inculpatul a fost condamnat prin prezenta a fost comisă în timpul termenului de supraveghere stabilit prin S.P. nr. x Judecătoriei Piteşti, astfel cum a fost modificată prin D.P. nr. x a Curţii de Apel Piteşti, revocă amânarea aplicării pedepsei de 6 luni închisoare (…), aplică inculpatului această pedeapsă şi dispune executarea ei. (…) Contopeşte pedeapsa amenzii aplicată prin prezenta cu pedeapsa de 6 luni închisoare (…), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa închisorii de 6 luni, precum şi pedeapsa amenzii în întregime, în total o pedeapsă rezultantă de 6 luni închisoare şi amenda în cuantum de 15.000 lei (250 de zile amendă). În baza art. 88 alin. 3 C.pen, pedeapsa închisorii se va executa în stare de detenţie

Minuta deciziei emise de instanța din Pitești.

Dani Mocanu fusese implicat într-un alt dosar penal cu un an înainte, de această dată pentru rele tratamente și cruzime față de animale în urma publicării unui videoclip în care apare alături de un leu aflat într-o stare foarte proastă, videoclip care a fost și cauza unor percheziții efectuate de procurori la locuința cântărețului.

Decizia nu este încă definitivă și poate fi atacată.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram