Emanuel Ungureanu, USR, vrea relaxarea protocolului de înmormântare

Emanuel Ungureanu, USR, vrea relaxarea protocolului de înmormântare
aprilie 9, 2021
Alin Ciubotariu

Deputatul USR Ungureanu consideră că protocolul de înmormântare este „indecent față de moarte”.

Emanuel Ungureanu, deputat al Uniuinii Salvați România, a declarat într-o intervenție la Antena 3 că actualul protocol impus la înmormântările celor confirmați pozitiv la Covid-19 este unul barbar și impardonabil cerându-și scuze în locul lui Vlad Voiculescu, Ministru al Sănătății, cel care a refuzat modificarea protocolului la sugestiile secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Eu am ingropat 23 de copii. Ma ocup de niste copii foarte bolnavi, de cativa ani. Stiu ce inseamna sa fii alaturi de cei care vor sa-si ingroape copiii in conditi decente
Fac eu ce-ar fi trebuit sa faca un demnitar in functie. O sa-mi cer eu iertare pentru toti ministrii ai Sanatatii care au stiut sau ar fi trebuit sa stie de acest ordin si au lasat ca aceste personae sa fie ingropate in conditii dezonorante. Eu imi cer iertare in numele tuturor.
Acest protocol de inmormantare este barbar, nu e niciun dubiu. Avem o indecenta fata de moarte. Este impardonabil, indiferent cine este ministru”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Emanuel Ungureanu, deputat al Uniunii Salvați România

Deputatul USR pare să fi lăsat în urmă conflictul personal cu ritualurile religioase și să fi dat uitării zilele în care semna o plângere penală împotriva unor fețe bisericești care respectaseră ritualurile canonice, în ultima parte a lunii martie anul trecut, când era încă vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților

Subsemnații Emanuel Ungureanu, Daniela Vomir Bizo și Adina Smeu formulăm prezentul denunț față de clericii Bisericii Ortodoxe Romane (preoți, călugări) care, în data de 22 martie, au efectuat slujba religioasă pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane Ortodoxe din Cluj-Napoca și care, prin acțiunile lor, au pus în pericol sănătatea populației (adulți și copii). Vă solicităm ca, în urma identificării acestora, să dispuneți începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectare a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase

Fără a aduce vreo atingere libertății religioase, garantate de Constituția României și legislația internă, considerăm că gestul acestor reprezentanți ai BOR aduce grave atingeri sănătății populației, punând, practic, în pericol viețile a sute de oameni. Aceasta, în contextul în care, în momentul actual, ne aflăm în plină epidemie de infectare cu virusul COVID-19, în contextul în care, pe teritoriul României, s-a instituit stare de urgență, în contextul în care autoritățile publice au luat și iau măsuri referitoare la prevenirea și contaminarea cu acest virus.

În aceste condiții, și reprezentanții BOR au obligația de a respecta normele în vigoare, de a lua toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea acestei boli cu efecte devastatoare în rândul populației. Actul de împărtășanie cu lingurița comună și cu prosopul comun efectuat asupra unui număr impresionant de persoane de către reprezentanții BOR aduce o gravă atingere sănătății publice, existând practic riscul ca una dintre aceste persoane să fie infectată cu coronavirus, iar acesta să fie transmis în masă, tuturor persoanelor care au folosit acea linguriță, respectiv prosopul

Extras din denunțul penal depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, afirmat marți, 6 aprilie, la o televiziune, că protocolul pentru înmormântarea celor confirmați pozitivi la Sars-Cov-2 ar trebui relaxat astfel „ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile”.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram