Florin Câțu acuză administrațiile PSD de comoditate și incompetență

Florin Câțu acuză administrațiile PSD de comoditate și incompetență
iunie 1, 2021
Alin Ciubotariu

Premierul a acuzat administrațiile PSD de rezultate slabe la colectarea taxelor. Florin Cîțu susține că moțiunea de cenzură va fi respinsă la vot.

Primul Ministru Florin Cîțu a afirmat luni, 31 mai, că moțiunea de cenzură anunțată de Partidul Social Democrat pentru data de 14 iunie nu va fi aprobată de plenul Parlamentului României din lipsa argumentației demersului demarat de partidul condus de Marcel Ciolacu și nu face decât să scoată la iveală o așa-zisă colaborare secretă între PSD și Alianța pentru Unirea Românilor pentru răsturnarea unui guvern performant.

Moţiunea de cenzură arată altceva, arată un lucru foarte important, ceea ce am spus de la început: cine se aseamănă se adună. AUR şi PSD în sfârşit recunosc public că sunt împreună şi vor să dea jos un guvern performant. Nu au niciun motiv să depună moţiunea de cenzură, doar un motiv de a arăta public că sunt împreună, AUR şi PSD, ceea ce pentru România este foarte clar acum unde este PSD, lângă AUR.

Florin Câțu, Primul Ministru al României

Premierul afirmă că nu există posibilitatea ca moțiunea de cenzură anunțată de PSD să fie susținută de colegi din Partidul Național Liberal și a acuzat PSD de performanțe foarte slabe în materie de colectare a taxelor acolo unde primăriile sunt conduse de aleși social-democrați sau chiar de management financiar defectuos, dând exemplu primăriile unde suma cheltuielilor depășește suma veniturilor.

Acest risc nu există. În primul rând, ştiţi foarte bine că cine depune moţiunea de cenzură trebuie să vină cu voturile, nu partidele care nu votează moţiunea".

Noi vedem că avem cel mai mic grad de colectare în unităţile administrate de PSD-işti. Asta e problema acestor oameni şi eu vă spun că mă gândesc foarte serios ca acele unităţi administrativ-teritoriale unde gradul de colectare este mic să nu mai dăm bani de la buget în reechilibrare, deci să dăm bani suplimentar să îşi acopere costuri de întreţinere şi aşa mai departe. Avem situaţii, iarăşi cu administraţii teritoriale ale PSD, unde veniturile sunt mai mici decât cheltuielile cu salariile. Nu voi mai da voie să existe aşa ceva. Le-am spus foarte clar. Nu poţi să ai cheltuielile cu salariile mai mari decât veniturile tale. Aşa ceva nu se poate", a precizat Cîţu.

Florin Câțu, Primul Ministru al României

Primul Ministru a afirmat că acest comportament se datorează în mare parte comodității conducerii unor unități administrative care consideră că este mai ușor să își completeze deficitul local din banii bugetului național decât să încerce să implementeze măsuri de colectare mai eficiente.

Suspiciunea este că nu vor să colecteze. Este mult mai simplu să nu colectezi şi să iei bani de la buget pentru echilibrare. Mult mai simplu e să plăteşti salarii mari şi după aia să spui: \"Nu am bani. Dă-mi nişte bani!\" Şi ce facem? Luăm nişte bani pe care i-am băga în investiţii în altă parte să plătim salariile în comuna X sau Y pentru că au crescut salariile mai mari?

Florin Câțu, Primul Ministru al României

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a anunțat miercuri, 26 mai, că parlamentarii social - democrați vor depune o moțiune de cenzură împotriva cabinetului Florin Cîțu ca răspuns la eșecul guvernului de a prezenta Programul Național de Redresare și Reziliență în Parlamentul României, demers susținut și de partidul Alianța pentru Unirea Românilor condus de George Simion.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram