Florin Cîțu declară că intrarea în carantină totală a întregii capitale nu este o opțiune

Florin Cîțu declară că intrarea în carantină totală a întregii capitale nu este o opțiune
martie 23, 2021
Alin Ciubotariu

Primul ministru Florin Cîțu, nu vede carantinarea Bucureștiului ca fiind o opțiune. Ministrul Sănătății nu exclude nici o soluție.

Primul ministru al României, Florin Cîțu, a răspuns întrebărilor jurnaliștilor marți, 23 martie, despre situația infectărilor cu noul coronavirus și despre măsurile care vor fi luate în vedrerea limitării răspândirii Covid-19 în capitală.

”Le transmit bucureștenilor să nu asculte de scenarii și să aștepte decizia. Această cifră (rata infectărilor, n.r.) este doar una dintre informațiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm carantinarea, sau nu, a unei localități. Niciodată nu s-a cantinat la 6 la mie. De fiecare dată sunt alte informații pe care le luăm în calcul. Aceasta este informația pe care o avem acum. trebuie să vorbim și cu alți specialiști, și cu specialiști din domeniul economic, să vedem care sunt implicațiile, și abia după aceea vom lua o decizie.”

Florin Cîțu, Premier

Întrebat dacă este posibilă intrarea Bucureștiului în carantină totală premierul a afirmat că această opțiune nu se discută.

„Nu este o opțiune carantina totală. Am spus că nu luăm acest lucru în calcul. În acest moment ne uităm, avem informații și de la Ministerul Sănătății, unde va avea loc o ședință la ora 13:00. După ce discutăm cu Ministerul Sănătății ne uităm și la celelalte informașii, cu implicații pentru toți cetățenii, nu doar pe partea de sănătate.”

Florin Cîțu, Premier

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, afirmă că nici o măsură nu este complet exclusă atunci când se discută despre starea de sănătate a populației, dar că măsura carantinării nu este urgentă, urmând însă a fi anunțate noi seturi de măsuri care să limiteze răspândirea coronavirusului.

"Nicio măsură nu poate fi exclusă nicodată, atâta timmp cât vorbim despre sănătatea oamenilor, dar nu vorbim despre carantinarea în zilele imediat următoare (…) Carantina nu poate fi exclusă, este cu siguranţă în discuţie odată ce s-a depăşit pragul de 6 la mie, este o discuţie pe care o avem alături de specialişti în fiecare zi”

Vlad Voiculescu, ministrul sănătății

Primul ministru Florini Cîțu a afirmat că nu este văzută ca o opțiune nici carantinarea capitalei pe anumite sectoare, nu integral, deși Bucureștiul ar fi depășit pragul de 6 la mie ca rată de infectare, în prezent la 6,22, conform declarațiilor prefectului capitalei, Alin Stoica.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram