Florin Cîțu evită să își asume public candidatura împotriva lui Ludovic Orban

Florin Cîțu evită să își asume public candidatura împotriva lui Ludovic Orban
mai 14, 2021
Alin Ciubotariu

Primul Ministru a declarat că e nevoie de o dată exactă pentru congresul PNL care să valideze măsurile din ultimul an. Florin Câțu a evitat să afirme public că va candida împotriva lui Ludovic Orban

Primul Ministru Florin Cîțu a acordat joi, 13 mai, un interviu televizat unde a discutat în termeni vagi și despre posibilitatea unei candidaturi la funția de președinte al Partidului Național Liberal în toamnă împotriva lui Ludovic Orban, actualul președinte al PNL și al Camerei Deputaților, evitând un răspuns clar și afirmând că înainte de toate e nevoie să se stabilească data unui congres.

Nu există niciun congres în acest moment, deocamdată nu a fost anunțat. Va trebui să fie congres la PNL, pentru că au fost alegeri și e și statutul PNL care spune că după alegeri trebuie să fie un congres. Să se anunțe congresul și vom vedea ce facem atunci. Eu îmi fac treaba la Guvern pentru români, avem rezultate foarte bune. Măsurile pe care le-am luat anul trecut au dat rezultate, măsurile pe care le-am luat anul acesta dau rezultate, avem cea mai mare creștere a economiei.

Florin Câțu, Primul Ministru al României

Atunci când moderatorul emisiunii a remarcat că afirmațiile primului ministru au iz de discurs electoral declamat de un posibil candidat acesta a reacționat:

Nu e discurs, ăsta e adevărul. Ceea ce am făcutși facem în această perioadă facem în timp ce suntem sub asalt din partea socialiștilor, sunt și câteva extreme și tot am reușit.

Florin Câțu, Primul Ministru al României

Întrebat încă de la începutul lunii aprilie care este opinia lui despre o posibilă candidatură a lui Florin Cîțu la funcția de președinte al PNL Ludovic Orban a declarat că nu se teme de contracandidați, că își cunoaște destul de bine partidul și că decizia aparține într-un final membrilor partidului, declarația venind la mai puțin de o zi de la adoptarea unei moțiuni de susținere a candidaturii președintelui Camerei Deputaților la funcția de președinte PNL adopatată de organizația PNL București.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram