Florin Cîțu își anunță candidatura la președenția Partidului Național Liberal

Florin Cîțu își anunță candidatura la președenția Partidului Național Liberal
mai 31, 2021
Alin Ciubotariu

Premierul și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al PNL înainte de ședința Consiliului Național. Florin Cîțu a fost însoțit de peste 40 de primari, președinți de CJ, parlamentari și miniștri.

Pimul Ministru al României Florin Cîțu a anunțat duminică, 30 mai, în cadrul unei conferințe de presă ținute la sediul Partidului Național Liberal din Modrogan alături de mai mulți lideri de marcă ai partidului, atât miniștri cât și parlamentari, cu o oră înaintea ședinței Consiliului Național al PNL, că va candida la funcția de președinte al PNL.

Colegi liberali, dragi români, mulțumesc că sunteți alături de mine când fac acest anunț important pentru partid, pentru România si pentru mine. Am decis să mă înscriu în competiția pentru șefia Partidului Național Liberal. Le mulțumesc liderilor puternici din PNL care au crezut în mine și care astăzi mă susțin în decizia mea. Sunt un liberal convins, un om care a trăit toată viața după principiile liberale. Doar liberalismul salvează România. O să vă spun ce vreau și de ce candidez. PNL are nevoie de un suflu nou, în același timp să ducă mai departe principiile liberale. Promisiuni auziți zilnic. Eu v-am obișnuit cu mai puține vorbe, mai multe fapte. Mă voi asigura că PNL va fi cel puțin 8 ani la guvernare. Vă spun că voi câștiga, nu există altă variantă și vă invit și pe voi, colegi liberali, să faceți parte din echipa câștigătoare.

Florin Cîțu

Premierul a fost însoțit în timpul conferinței de peste 40 de primari, președinți de consilii județene, parlamentari și miniștri din PNL precum vicepreședintele PNL Rareș Bogdan Rareș, primarul municipiului Cluj Napoca Emil Boc, secretarul gerneral al PNL Robert Sighiartău, președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur sau primarul municipiului Constanța Vergil Chițac, dar și Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, Ministrul Energiei, Virgil Popescu, Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă și Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Monica Anisie, fost Ministru al Educației și actual președinte al Comisiei pentru Învățământ, Tineret și Sport din Senat, care a fost adusă la Ministerul Educației la propunerea contracandidatului lui Florin Câțu, actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, a anunțat că îl va susține pentru funcția de președinte al Partidului Național liberal pe Florin Cîțu, actualul premier al României.

Este o opțiune pe care am făcut-o ca urmare a programului pe care domnul premier îl are pentru această candidatură. Este o luptă internă, este o democrație.
Nu vorbim aici despre nicio trădare. Vorbim despre o luptă internă și, așa cum a spus și domnul președinte Ludovic Orban, este vorba despre o democrație. Un festival al democrației”

Monica Anisie

Ministrul Afacerilor interne Lucian Bode, prezet la ședința Consiliului Național al PNL alături de delegația județului Sălaj, și ajuns în fruntea MAI tot sub oblăduirea lui Ludovic Orban, a fost astăzi alături de Florin Câțu la anunțarea candidaturii.

Organizarea unui Congres este un moment important în viaţa oricărui partid politic şi sunt încrezător că azi am dat startul unei competiţii interne care are rolul să demonstreze forţa, unitatea şi valoarea ideilor şi a oamenilor care formează Partidul Naţional Liberal. Ceea ce îmi doresc de la această campanie este să fie una constructivă, echilibrată care să arate valoarea acestui partid. Avem obligaţia să ne pregătim pentru anul 2024 cu un proiect politic valoros, vizionar, adaptat contextului actual şi noilor tendinţe din societate. Un proiect politic matur, care să unească, nu să dezbine, un proiect care să catalizeze toate ideile şi energiile pozitive, un proiect care să ne garanteze victoria în toate cele 4 scrutine electorale din anul 2024.
Sunt un om al construcţiei şi privesc spre viitor. PNL are nevoie de o echipă cu viziune care gândeşte îndrăzneţ, pentru că provocările anului 2024 sunt pe măsură şi ne obligă să acţionăm altfel! Astăzi am dat startul unei construcţii pe termen lung, iar pe acest drum pe care am pornit, parteneriatul cu Preşedintele Klaus Iohannis, promisiunile onorate, reconstrucţia sistemelor publice şi performanţa la guvernare vor fi linii vitale de la care nu avem voie să ne abatem. Dacă pornim la drum animaţi şi motivaţi de aceste principii, victoria va fi fără îndoială numai a noastră! Mult succes tuturor colegilor liberali care se vor înscrie în această competiţie!

Lucian Bode

Membrii delegațiilor județene din Consiliului Național al Partidului Național Liberal au participat azi la lucrările șediței Consiliului începând cu ora 11 în amfiteatrul Grădinii de Vară Herăstrău a Teatrului „Constantin Tănase” și a adunat 500 de liberali din întreaga țară iar accesul, potrivit organizatorilor, s-a făcut în baza adeverinței de vaccinare sau a unui test SARS-Cov-2 efectuat pe loc. Pe ordinea de zi a ședinței a fost stabilirea datei congresului, conform deciziei Biroului Executiv Național aceasta fiind 25 septembrie, și convocarea acestuia dar și procedurile de alegeri din partid.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram