Florin Cîțu rupe pisica și coaliția?

Florin Cîțu rupe pisica și coaliția?
aprilie 16, 2021
Alin Ciubotariu

Premierul răspunde declarațiilor fostului ministru al sănătății ca și cum acestea ar veni de la un partid aflat în opoziție.

Prezent vineri, 16 aprilie, la Cluj Napoca, la un eveniment al Partidului Național Liberal în cadrul căruia s-a întâlnit cu primarii din județ, Florin Cîțu, Primul Ministru al României, a răspuns în cadrul unei conferințe de presă întrebărilor reporterilor clujeni.

Întrebat dacă are ceva de comentat legat de ultimele declarații de presă făcute de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, în care acesta a atacat în mod direct guvernul Cîțu și pe premier declarând că nu este primul ministru de care are nevoie România în acest moment și că mandatul lui la Ministerul Sănătății a însemnat 113 zile de ciocniri de mentalități între politicienii care respectă cetățenii și cei care îi văd doar ca masă electorală, premierul a răspuns ca și cum s-ar fi discutat despre declarații ale unor politicieni din opoziție.

Nu comentez declaraţiile. Vă daţi seama cum ar fi să comentez declaraţiile celor din opoziţie în fiecare zi, nu aş avea timp, avem o pandemie de trecut ţara prin pandemie, lucruri importante de făcut. Opinii personale nu comentez, dar aş vrea să îi asigur pe români că guvernarea este solidă, coaliţia funcţionează.

Florin Cîțu, Primul Minisrtru al României

Revocare, fără consultarea alianței de guvernare, miercuri, 14 aprilie, a Ministrului Sănății, Vlad Voiculescu, și demiterea Secretarului de Stat Andreea Moldovan, după publicarea fără consultarea Primului Ministru a unui ordin care schimba condițiile de intrare sau ieșire din carantină a localităților, de către Florin Cîțu a generat un imens scandal și o criză guvernamentală care pune în pericol coaliția de guvernare PNL - USR Plus - UDMR, mai ales în contextul pandemiei de covid și ținând cont că este în joc chiar ministerul de resort în controlul răspândirii SARS-Cov-2, cel al sănătății.

Divergențele dintre fostul Ministru al Sănătății și Primul Ministru sunt mai vechi, publicarea ordinului de ministru fiind doar apogeul situației tensionate dintre cei doi, situație care s-a acutizat după ce un consilier onorific al Ministrului Sănătății a căpătat acces la arhivele Registrului Electronic Naționat de Vaccinare, dar își are rădăcinile în viziunea diferită de abordare a pandemiei și de stabilire a măsurilor care să prevină răspândirea SARS-Cov-2, în special din cauza soluțiilor mult mai radicale propuse de fostul ministru.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram