Florin Cîțu rupe pisica și coaliția?

Florin Cîțu rupe pisica și coaliția?
aprilie 16, 2021
Alin Ciubotariu

Premierul răspunde declarațiilor fostului ministru al sănătății ca și cum acestea ar veni de la un partid aflat în opoziție.

Prezent vineri, 16 aprilie, la Cluj Napoca, la un eveniment al Partidului Național Liberal în cadrul căruia s-a întâlnit cu primarii din județ, Florin Cîțu, Primul Ministru al României, a răspuns în cadrul unei conferințe de presă întrebărilor reporterilor clujeni.

Întrebat dacă are ceva de comentat legat de ultimele declarații de presă făcute de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, în care acesta a atacat în mod direct guvernul Cîțu și pe premier declarând că nu este primul ministru de care are nevoie România în acest moment și că mandatul lui la Ministerul Sănătății a însemnat 113 zile de ciocniri de mentalități între politicienii care respectă cetățenii și cei care îi văd doar ca masă electorală, premierul a răspuns ca și cum s-ar fi discutat despre declarații ale unor politicieni din opoziție.

Nu comentez declaraţiile. Vă daţi seama cum ar fi să comentez declaraţiile celor din opoziţie în fiecare zi, nu aş avea timp, avem o pandemie de trecut ţara prin pandemie, lucruri importante de făcut. Opinii personale nu comentez, dar aş vrea să îi asigur pe români că guvernarea este solidă, coaliţia funcţionează.

Florin Cîțu, Primul Minisrtru al României

Revocare, fără consultarea alianței de guvernare, miercuri, 14 aprilie, a Ministrului Sănății, Vlad Voiculescu, și demiterea Secretarului de Stat Andreea Moldovan, după publicarea fără consultarea Primului Ministru a unui ordin care schimba condițiile de intrare sau ieșire din carantină a localităților, de către Florin Cîțu a generat un imens scandal și o criză guvernamentală care pune în pericol coaliția de guvernare PNL - USR Plus - UDMR, mai ales în contextul pandemiei de covid și ținând cont că este în joc chiar ministerul de resort în controlul răspândirii SARS-Cov-2, cel al sănătății.

Divergențele dintre fostul Ministru al Sănătății și Primul Ministru sunt mai vechi, publicarea ordinului de ministru fiind doar apogeul situației tensionate dintre cei doi, situație care s-a acutizat după ce un consilier onorific al Ministrului Sănătății a căpătat acces la arhivele Registrului Electronic Naționat de Vaccinare, dar își are rădăcinile în viziunea diferită de abordare a pandemiei și de stabilire a măsurilor care să prevină răspândirea SARS-Cov-2, în special din cauza soluțiilor mult mai radicale propuse de fostul ministru.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram