George Simion a protestat alături de membrii AUR la Cluj Napoca

George Simion a protestat alături de membrii AUR la Cluj Napoca
martie 21, 2021
Alin Ciubotariu

George Simion, alături de membrii AUR, a participat la un protest în Cluj Napoca împotriva guvernului. La protest a participat și deputatul AUR de Cluj, Ilie Coleșa.

Alianța pentru Unirea Românilor a organizat ieri, 20 martie, la Cluj Napoca, lângă Insituția Prefectului, împotriva restricțiilor impuse de cabinetul Cîțu ca măsuri de luptă împotriva răspândirii coronavirus, pro test la care au participat co-președintele AUR, George Simion, și deputatul AUR de Cluj, Ilie Coleșa.

Protestatarii au manifestat împotriva restricțiilor impuse celor din industria ospitalieră, a celor impuse instituțiilor de învățamant, a ideii de vaccinare obligatorie, a posibilității introducerii unui pașaport de vaccinare și impotriva condițiilor în care sunt ținuți bolnavii de covid-19 în instituțiile sanitare, probleme ridicate și de reprezentanții AUR prezenți la miting în mesajele lor.

„Vă multumesc din suflet că existați că luptați pentru libertate. Se spun multe minciuni pentru a ne demoniza și a ne pune la colt, dar noi refuzăm să stăm la colț când alții ar trebui puși acolo sau după gratii.
In această criză s-a furat în România mai mult decât în 10, în 30 de ani. Nu suntem de acord ca pe seama românilor, pe seama generațiilor viitoare guvernele vremelnice să-și rotunjească veniturile. Da, e o criză în România, e criză în toată lumea, dar nu suntem de acord să ni se fure drepturile, libertățile, ndemnitatea și țara.
Prezența voastră, regulamentară, autorizată, decentă, democratică, contează. Contează că mai există oameni liberi care se opun tuturor reglementărilor. Mai avem încă dreptul de a pune la îndoială o măsură sau alta. Pentru că nu trăim în dictatură și pentru că refuzăm dictatura”

George Simion

Acesta a criticat politica economică a guvernului Cîțu și a acuzat coaliția de guvernare de sărăcirea populației și de incompetență, dar și de corupție și contracte pentru echipamente medicale date cu dedicație unor firme de partid.

”Suntem împotriva contractelor cu dedicație pentru echipamente medicale date cu dedicație, contracte luate cu firmele de casă ale așa zișilor noștri conducători.
Nu ne-am cocoțat în niște fotolii și am dispărut. Suntem tot aici. Vin de la Feldioara, din Brașov, unde cei care lucrează acolo în uzina de uraniu sunt în greva foamei și plec imediat la Crucea, în Suceava, la minerii de acolo care sunt blocați în subteran.
Peste tot este multă durere. multă sărăcie, iar ceea ce ne omoară cel mai mult este sărăcia, furăciunea, jaful, debandada și incompetența iar nu acest virus”

George Simion


Liderul AUR a criticat foarte vehement și intenția guvernului de a participa la elaborarea unui pașaport pentru persoanele vaccinate împotriva coronavirusului, afirmând că protestul este, în parte, și pentru dreptul cetățenilor de a alege dacă fac sau nu vaccinul.

” În ianuarie domnul președinte ne spunea că România se opune unui pașaport de vaccinare iar astăzi guvernul lui ne spune că România va solicita și va lucra la elaborare unui pașaport pentru cei care s-au vaccinat.
Se contrazic în minciuni, se contrazic în numărul de paturi din spitale pentru rudele moastre cărora statul nu este în stare să le asigure coondiții decente în spital.”

George Simion


Ilie Coleșa, deputatul AUR de cluj, a criticat permanența stării de alertă și daunele pe care prelungirea acesteia fără, acordul reprezentanților poporului le provoacă viitoarei generații dar și pacienților din spitalele românești.

„De ce suntem noi aici? De ce ne-am adunat? pentru că vrem să se oprească acest teatru prost și trist care ne costă atât de mult. Ne costă vieți nevinovate care ar fi putut fi salvate. ne costă educația și sănătatea copiilor noștri. Ne costă economia. industri, serviile românești, atâtea câte mai sunt.
Vrem să se oprească acest teatru prost care se numește starea de alertă. Stare de alertă care ne este impusăși care nu are nimic democratic în ea. Noi, aleșii voștri, care avem datoria de a vă reprezenta, nu putem vota împotriva acestei stări de alertă, ca atare nu are nimic democratic în ea.
Dorim și cerem să se oprească aceste măsuri abuzive care nu au nici o justificare medicală. Vrem ca masca să nu o mai purtăm în aer liber, unde nu are nici un rost. Vrem să respirăm aer liber și să ne bucurăm de soare în spațiul public.
Dorm ca copii noștri să aibă parte de o educație adevărată, reală, nu virtuală, nu o anti-educație, un adevărat genocid asupra minților și sufletelor lor. Susținem ca cei care vor, sau au nevoie, să poată face, dar cei care vrem să ne trimitem copiii la școală să o putem face. Acest simulacru de educație sacrifică copiii pe altarul minciunii. Nu există nici o justificare pentru ce se întâmplă acum”

Ilie Coleșa


Reprezentantul AUR al județului Cluj a criticat și sancționarea medicilor care refuză tratarea celor detectați pozitivi la noul coronavirus după protocoale stricte atunci când acestea nu sunt necesare dar și lipsa de comunicare a medicilor din secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă la care se adaugă și acuzațiile tot mai frecvente de maltratare a pacienților:

„Vrem ca medicii noștri să aibă dreptul să trateze conform conștiin ței și cunoștinștințelor lor, nu conform unor protocoale ridicate la rangul de dogme. Pentru că asta se întâmplă acum. Vrem să știm de ce mor oamenii. Care este motivația? Virus? Protocol prost? Sau lipsa îngrijirii? Vrem să știm. Sunt lucruri simple”

Ilie Coleșa

Singurul incident de la miting a fost apariția unui opozant al manifestanților, persoană scoasă repede din rândurile celor care participau acolo respectând măsurile impuse de autorități și predată agenților de poliție care au sancționat coontravențional persoana pentru că nu purta o mască de protecție sau orice alt acoperământ facial.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram