George Simion aruncă partidul în lupta pentru alegerile parlamentare din Moldova

George Simion aruncă partidul în lupta pentru alegerile parlamentare din Moldova
mai 6, 2021
Alin Ciubotariu

AUR își anunță participarea la alegerile anticipate din Republica Moldova. Organizația din Moldova va fi condusă de liderul unei organizații unioniste.

Alianța pentru Unirea Românilor, noul partid intrat în Parlamentul României după alegerile din decembrie 2020 condus de George Simion a anunțat miercuri, 5 aprilie, că va participa și la alegerile anticipate din Republica Moldova, după dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova de către Președintele Maia Sandu.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a decis în 28 aprilie că declanșarea stării de urgență de către majoritatea parlamentară constituită de Partidul Socialist din Republica Moldova și ȘOR a fost neconstituțională prin urmare președintele Maia Sandu poate dizolva parlamentul și declanșa alegerile anticipate conform deciziei din 15 aprilie 2020, fiind întrunite condițiile necesare.

Anunțăm participarea AUR la alegerile parlamentare din 11 iulie. Suntem cu aceeași siglă și denumire înregistrați oficial în registrul partidelor politice de la Chișinău. Vrem să avem parlamentari unioniști în ambele Parlamente, de aceea candidăm. AUR își asumă activitatea politică în ambele state românești. Apelul nostru pentru 11 iulie este de a crea o forță românească și o singură listă națională care să intre în Parlamentul de la Chișinău.

George Simion, co-președinte AUR

Alianța pentru Unirea Românilor s-a lansat și în Republica Moldova în 27 martie, avandu-l ca președinte pe Vlad Bilețchi, liderul Asociației „UNIREA-ODIP” și ca vicepreședinți pe Boris Volosatîi, deputat AUR în Parlamentul de la București, și Constantin Codreanu, fost deputat PMP.

Noi suntem moldoveni din Republica Moldova, parte integrantă a poporului român, contrar imperiilor care ne-au divizat și au încercată să facă din moldoveni o națiune distinctă, vrăjmașă, diferită românilor. În pofida greutăților și ororilor la care a fost supusă această parte a țării, noi am reușit să ne păstrăm identitatea, credința, unitatea de familie. Am văzut că în România renaște curentul patriotic, național-identitar reprezentat de o singură forță, AUR, care și-a asumat un rol criticat, luat în baionete, dar care va intra în manualele de istorie. AUR militează pentru pilonii de bază ai identității românești: familia, națiunea, credința, libertatea.

Vlad Bilețchi, Președinte AUR Moldova

După alegerile parlamentare din Moldova din 2019 formațiunile unioniste din Moldova au format o coaliție numită Blocul UNIREA iar după intrarea în Parlamentul României a AUR după alegerile din 7 decembrie 2020, care a dus în Camera Deputaților șase deputați basarabeni, Bilețchi și-a anunțat aderarea la partidul lui George Simion.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram