Horia Tomescu, viceprimarul Bucureștiului, sursă de noi conflicte

Horia Tomescu, viceprimarul Bucureștiului, sursă de noi conflicte
aprilie 30, 2021
Alin Ciubotariu

Viceprimarul Municipiului București propune numirea unor personaje controversate în Consiliile de Administrație.

Viceprimarul Municipiului București, Horia Tomescu, un apropiat al fostului ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, a ajuns din nou în în lumina reflectoarelor după ce s-a aflat că unul din oamenii propuși de el într-unul din Consiliile de Administrație ale instituțiilor aflate în subordinea Primăriei Generale fusese condamnat pentru o tentativă de omor în urmă cu 17 ani.

Marian Apostol, angajat al Asociației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a fost propus de Horia Tomescu, viceprimarul USR Plus, ca membru al Consiliului de Administrație al Centrului pentru Tratamentul Toxicodependenței „Sfântul Stelian”. Acesta a fost condamnat în urmă cu 17 ani, pe când avea doar 20 de ani, pentru tentativă de omor după ce și-ar fi înjunghiat de mai multe ori prietena de mai multe ori în fața căminului Grupului Școlar Agricol „Viaceslav Harnaj” din București.

După aflarea situației viceprimarul Municipiului București a afirmat că nu știa de evenimentul petrecut în 2004 și fusese informat că avea cazierul curat atunci când acesta a fost angajat în cadrul ASSMB ca șef serviciu în 2019 dar că va analiza situația și că îi va retrage sprijinul dacă acestea se dovedesc adevărate.

În ceea ce priveşte informaţiile apărute despre domnul Răzvan Apostol, din ce ştiu, acesta avea cazierul curat la momentul angajării sale în instituţie în 2019. Dacă se vor adeveri acuzaţiile apărute în presă la adresa sa, nu îl voi sprijini în continuare pentru un rol în Consiliul de Administraţie al Centrului de Evaluare şi Tratament al Toxico-dependenţelor pentru Tineri „Sf. Stelian”. Interesul pacienţilor trebuie să fie pe primul loc în spitalele din Bucureşti

Horia Tomescu, viceprimarul Municipiului București

Horia Tomescu a întocmit recent un proiect de Hotărâre de Consiliu General prin care se fac o serie de noi numiri în Consiliile de Administrație ale celor 19 instituții din subordinea Primăriei Generale care a stârnit deja nemulțumiri în interiorul coaliției și care conține o serie de nume controversate precum Marian Apostol, Alexandra Cacioianu sau Cristian Plută.

Viceprimarul capitalei reușește să provoace tensiuni în interiorul coaliției pentru a doua oară, primul incident fiind respingerea proiectului de buget al Primăriei Generale propus de Nicușor Dan după ce Primarul General i-ar fi delegat acestuia doar atribuițiuni de coordonare a activității ASSMB, dar nu și dreptul de semnătură, astfel încât Horia Tomescu nu poate opera nici un fel de schimbare între managerii spitalelor bucureștene fără acceptul lui Nicușor Dan.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram