Ioana Mihăilă, noul Ministru al Sănătății, a depus jurământul în fața președintelui.

Ioana Mihăilă, noul Ministru al Sănătății, a depus jurământul în fața președintelui.
aprilie 22, 2021
Alin Ciubotariu

Noul Ministru al Sănătățuii a depus jurământul în fața președintelui țării, după semnarea decretului de numire. La conferința de presă susținută după ceremonie Ioana Mihăilă a vorbit despre problemele din minister și proiectele din mandatul ei.

După semnarea de către Președintele României, Klaus Iohannis, miercuri, 21 aprilie, a decretului de numire în funcție a noului Ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, și depunerea jurământului în fața președintelui, aceasta a susținut și prima conferință de presă în noua calitate, în cadrul căreia a anunțat elaborarea pentru următoarea ședință de guvern a unei Ordonanță de Urgență a Guvernului prin care să se ușureze vaccinarea la medicii de familie.

Este nevoie să ne străduim să ajungem cu vaccinurile în acele locuri şi la acei oameni la care nu au reuşit să ajungem până acum. Medicii de familie sunt cei care au dovedit la campaniile anterioare că o strategie care să aducă vaccinurile cât mai aproape de comunitate este câştigătoare. Vom transmite Guvernului pentru următoarea şedinţă o ordonanţă de de urgenţă prin care să facilităm vaccinarea la nivelul cabinetului medicului de familie. Toate resursele posibile trebuie folosite în următoarele luni pentru a ajunge la imunizarea cetăţenilor pentru că doar aşa va scădea numărul de oameni care au nevoie de îngrijire medicală

Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății

Ioana Mihăilă vorbit despre problemele din sistemul de sănătate cum ar fi infrastructura depășită sau deficiențele de comunicare dintre diferite nivele ale ministerului sau managementul defectuos, probleme care au dus la tragedii sau la acțiuni care au revoltat opinia publică, cum a fost incidentul de la Spitalul Foișor.

Infrastructura medicală s-a dovedit, de multe ori, insuficientă și neadaptată nevoilor actuale, iar de multe ori aceste deficiențe s-au tradus în tragedii de la ”Bals” sau de la Piatra Neamț. Lipsa de personal medical și distribuția neuniformă a medicilor și asistentilor, la nivelul țării, a lăsat multe zone, în special în mediul rural, fără acoperire cu servicii medicale de bază. Managementul defectuos și lipsa de coordonare dintre diferite niveluri de asistență medicală au dus la situații precum transferul pacienților de la Spitalul ”Foișor”

Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății

În cadrul aceleiași conferințe de presă noul Ministru al Sănătății a discutat și despre prioritățile pe care le va avea în vedere în timpul mandatului ei, Ioana Mihăilă incluzând și reforma managementului spitalelor și serviciilor.

Avem o șansă istorică de a remedia, măcar o parte din aceste probleme, în perioada următoare. Mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe următoarele trei priorități:

* Atragerea și utilizarea de fonduri europene pentru investiții în sănătate. În cadrul Planului Național de Redresare si Reziliența, am propus investiții 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească. Aceste investiții pot face diferența între viață și moarte, între demnitate și disperare.
* Creșterea accesului la servicii medicale de bază. Am prevăzut investiții de 330 de milioane de euro în asistența prespitalicească.
* Reforma managementului spitalelor și a serviciilor de sănătate. Avem nevoie de competență în funcții de conducere, o necesitate. Pentru asta, vom continua concursurile la Casele Județene de Aasigurari de Sănătate, Adrian Gheorghe, președintele CNAS va avea tot sprijinul meu. Vom organiza concursuri pentru celelalte funcții de management în sistemul sanitar.

Proiectele Ministerului Sănătății se vor subscrie acestor trei priorități. Voi continua multe proiecte începute în mandatul lui Vlad Voiculescu. Aceste lucruri sunt parte a progamului de guvernare. Cu acest scop voi încuraja toate elementele de reformă.Este o datorie față de cetățeni și în guvernare, în general.

Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății

Klaus Iohannis a semnat miercuri, 21 aprilie, decretul de numire în funcție al noului Ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, propunerea de numire ca succesoare a fostului ministru Vlad Voiculescu, după demiterea acestuia de către Primul Ministru Florin Cîțu, miercuri, 14 aprilie, venind din partea celor de la USR Plus, care au negociat portofoliul ministerului la momentul formării cabinetului Cîțu.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram