Joe Biden nu consideră răspunsul Israelului la atacul cu rachete ca fiind exagerat

Joe Biden nu consideră răspunsul Israelului la atacul cu rachete ca fiind exagerat
mai 14, 2021
Alin Ciubotariu

Președintele SUA consideră că răspunsul guvernului Israelian la atacurile cu rachetă nu a fost unul exagerat. Joe Biden a cerut părților implicate să revină la o stare de calm și să negocieze un armistițiu.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a declarat că administrația SUA nu consideră răspunsul Israelului la atacul cu rachete șin Fâșia Gaza și din sudul Libanului ca fiind unul exagerat dar a îndemnat părțile beligerante să revină la o stare de calm relativ și încetarea confruntărilor militare.

Unul dintre lucrurile pe care le-am văzut până acum este că nu am observat o exagerare semnificativă din partea Israelului. Problema este cum ajungem la un punct în care părțile să reducă semnificativ atacurile, mai ales atacurile cu rachete care sunt lansate fără diferențiere spre centre populate.

Joe Biden, Președintele Statelor Unite ale Americii

Președintele Statelor Unite a avut o convorbire telefonică cu primul ministru în funcție al Israelului, Benjamin Netanyahu, după ce Joe Biden l-a sunat miercuri seară, în care a reiterat susținerea SUA pentru apărarea statului Israel dar în care a cerut găsirea de soluții prin care să fie restabilit calmul.

Hady Amr, Secretar de Stat Adjunct în administrația Biden și responsabil de relațiile cu Israelul și Palestina va ajunge în Orientul Mijlociu pentru a negocia un armistițiu între grupurile islamice din Fâșia Gaza și administrația Netanyahu, în completarea eforturilor diplomatice care se desfășoară deja prin intermediul Federației Ruse, a Egiptului, Iordaniei și Qatarului.

Grupările radicale islamiste Hamas și Jihad Islamic au lansat săptămâna aceasta circa 1750 de rachete asupra orașelor israeliene Tel Aviv, Ashdod, Beersheba și Eilat în numai 3 zile, cu un bilanț de 7 morți și peste 150 de persoane rănite.

Surse din cadrul armatei afirmă că se pregătește o operrațiune terstră în teritoriile controlate de gruparea HAmas după ce răspunsul la atacul cu rachete a produs circa 100 de morți și a rănit alte 150 în teritoriile palestiniene.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram