Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a noului Mnistru al Sănătății

Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a noului Mnistru al Sănătății
aprilie 22, 2021
Alin Ciubotariu

Klaus Iohannis a numit noul ministru al sănătății, după plecarea lui Vlad Voiculescu. Președintele a pus accent pe unitatea coaliției.

Klaus Iohannis a semnat miercuri, 21 aprilie, decretul de numire în funcție al noului Ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, iar după ceremonia de depunere a jurământului de miercuri, 21 aprilie, Președintel României a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a subliniat faptul că dialogul dintre membrii coaliției a fost cel care a rezolvat criza guvernamentală și că este necesar ca acesta să fie continuat.

Acum nu este momentul intensificării disputelor politice. Le cer guvernanților mai puțin orgoliu și mai multă colaborare. Le cer să aibă ca prioritate agenda cetățeanului. Liderii coaliției au dat dovadă de responsabilitate și am încredere că vor rămâne la fel de uniți. Dialogul a fost cheia pentru ieșirea din impas. Prioritatea este lupta cu pandemia. Acesta a fost cel mai important lucru pentru factorii de decizie, mai ales că traversăm o perioadă dificilă.
Sunt sute de mii de români afectați economic, zeci de mii de firme care au probleme. În tot acest tablou, Ministerul Sănătății are un rol fundamental. Aștept de la doamna ministru al Sănătății multă responsabilitate. Este important să comunice constant, care sunt pașii de urmat și planul de măsuri avut în vedere. De mai bine de un an, facem cu toții eforturi foarte mari pentru a diminua efectele negative ale unei crize fără precedent

Klaus Iohannis, Președintele României.

Președintele a cerut membrilor guvernului să ofere noului Ministru al Sănătății toată susținerea de care acesta va avea nevoie și a scos în evidență momentul dificil prin care trece Ministerul Sănătății, în mod special în contextul măsurilor prin care se încearcă limitarea răspândirii noului coronavirus.

Doamnă ministru, Preluați astăzi un minister foarte complicat, Ministerul Sănătății, într-o perioadă extrem de dificilă, de pandemie. Vă doresc multă putere de muncă, mult succes! Vă doresc să vă integrați în echipa guvernamentală și cred că este un moment bun să spun că sunt foarte bucuros că în coaliție s-a găsit un modus vivendi* care ne dă tuturor speranțe că lucrurile, de acum înainte, vor merge și mai bine. Și, în acest sens, doresc și Guvernului să găsească o colaborare foarte bună între membrii Guvernului și, în acest caz special, să o sprijiniți pe noua colegă, doamna ministru Mihăilă, fiindcă va avea enorm de multe probleme de rezolvat. Iar coaliției de guvernare îi doresc mult succes și să terminăm, cu rezultate notabil de bune, această etapă nefericită, pandemică. Sper foarte mult ca, printr-o campanie de vaccinare de succes, să reușim până în vară să ieșim din pandemie.

Klaus Iohannis, Președintele României.

Propunerea de numire al noului Ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, ca succesoare a fostului ministru Vlad Voiculescu, după demiterea acestuia de către Primul Ministru Florin Cîțu, miercuri, 14 aprilie, a venit din partea celor de la USR Plus, care au negociat portofoliul ministerului la momentul formării cabinetului Cîțu.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram