Klaus Iohannis a transmis un mesaj despre egalitate după summitul HeForShe

Klaus Iohannis a transmis un mesaj despre egalitate după summitul HeForShe
mai 28, 2021
Alin Ciubotariu

Klaus Iohannis a participat la summitul HeForShe al cărui subiect este egaliatea dintre sexe. Președintele a transmis și un mesaj la finalul summitului.

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat joi, 2 mai, la Summitul virtual HeForShe, unde lideri politici din întreaga lume au prezentat soluții pentru problema egalității dintre bărbați și femei în contextul deteriorării situației financiare a populației ca urmare a măsurilor pandemice și unde a transmis un mesaj de susținere a politicii de egalitate.

Egalitatea între femei şi bărbaţi reprezintă o premisă pentru o societate orientată spre viitor şi coeziune, un pas important pentru construirea unei lumi fără discriminare. Mai mult, egalitatea deplină, participarea şi conducerea în toate domeniile a femeilor constituie bazele şi valorile societăţilor democratice

Klaus Iohannis, Președintele României

Klaus Iohannis a afirmat că România participă la eforturile mișcării HeForShe cu o viziune integrată de promovare a egalității de șanse și tratament și că este dispusă oricând să își împărtășească lecțiile învățate în speranța că HeForShe Proven Solutions va constitui și pentru alții un exemplu de urmat.

România rămâne pe deplin angajată să împărtăşească lecţiile învăţate şi speră că soluţiile dovedite de HeForShe vor constitui un exemplu de urmat şi pentru alţii

Klaus Iohannis, Președintele României

Summitul HeForShe este un eveniment care a debutat acum cinci ani, se desfășoară anual și la care participă șefi de stat și de guvern dar și lideri ai unor multinaționale, cu toții făcând parte din grupul de „campioni” HeForShe.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram