Klaus Iohannis participă la Summitul EU - India și cel pe problematică socială la Porto.

Klaus Iohannis participă la Summitul EU - India și cel pe problematică socială la Porto.
mai 7, 2021
Alin Ciubotariu

Președintele României a vorbit înaintea Summitului de la Porto despre impactul social al pandemiei. Klaus Iohannis a dat asigurări că banii din PNRR vor ajunge și în pilonul social.

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat vineri, 7 aprilie, în Portugalia, la Porto, la reuniunea informală a Consiliului Europei, la Summitul privind problematica socială și la summitul UE - India, evenimente ce se desfășoară în perioada 7-8 aprilie, în format online.

Președintele Klaus Iohannis a declarat înaintea Summitului pe problematică socială că actuala pandemie declanșată de virusul originar din China, SARS-Cov-2, nu afectează doar sănătatea și economia ci modifică și structura socială, o problemă care necesită elaborarea unor soluții la nivel european.

Este extrem de important să ne întâlnim acum, fiindcă pandemia nu afectează doar sănătatea oamenilor şi economiile. Afectează şi structura socială. Vrem să abordăm toate aceste chestiuni uniţi şi vrem să găsim soluţii europene. Sunt foarte multe domenii unde putem să intervenim împreună. Aş menţiona poate doar câteva: evident, locuri de muncă, educaţie, şanse egale, egalitatea de gen şi aşa mai departe, pensii, salarizare – toate acestea vin într-un pachet foarte mare de care ne vom ocupa.

Klaus Iohannis, Președintele României

Klaus Iohannis a declarat că summitul de la Porto va fi un eveniment la care se vor discuta atât gestionarea pandemiei de Covid-19 dar și modalități de ieșirea din criza sanitară și economică declanșată de măsurile luate în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului

Este important şi pentru noi, fiindcă Uniunea Europeană şi India se pare că au din ce în ce mai multe în comun, ne apropiem în chestiuni de economie, în chestiuni de conectivitate, în zona digitală. Din păcate, pandemia, acum, în aceste zile şi săptămâni, face victime multe în India şi noi, România, am ajutat India, am fost chiar prima echipă din Uniunea Europeană care a ajuns în India cu ajutoare şi cred că vom lucra împreună la un parteneriat foarte solid.

Klaus Iohannis, Președintele României

Președintele României a declarat că o parte din banii pe care România îi va primi de la Comisia Europeană în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență vor fi cu siguranță folosiți și în zona problemelor sociale, în special prin programele de educație, formare de abilități, educație digitală și altele.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram