Ludovic Orban a comentat anunțul premierului de a candida la congres

Ludovic Orban a comentat anunțul premierului de a candida la congres
mai 31, 2021
Alin Ciubotariu

Președintele PNL despre alegerile din partid: o competiție frumoasă. Ludovic Orban neagă posibile pricțiuni cauzate de competiție.

Președintele Partidului Național Liberal Ludovic Orban a comentat duminică, 30 mai, anunțul făcut de Primul Ministru Florin Câțu de a se înscrie în cursa pentru funcția de președinte al PNL care se va încheia în 25 septembrie, odată cu congresul partidului, până duminică el fiind singurul care își confirmase candidatura la cea mai înaltă funcție din partid.

Avem în față o competiție frumoasă astfel încât să arărăm românilor că PNL este un partid cu resursă umană puternică și capabil să asigure buna guvernare.

Ludovic Orban

Pimul Ministru al României Florin Cîțu a anunțat duminică, 30 mai, în cadrul unei conferințe de presă ținute la sediul Partidului Național Liberal din Modrogan alături de mai mulți lideri de marcă ai partidului, atât miniștri cât și parlamentari, cu o oră înaintea ședinței Consiliului Național al PNL, că va candida la funcția de președinte al PNL.

Am decis să mă înscriu în competiția pentru șefia Partidului Național Liberal. Le mulțumesc liderilor puternici din PNL care au crezut în mine și care astăzi mă susțin în decizia mea. Sunt un liberal convins, un om care a trăit toată viața după principiile liberale. Doar liberalismul salvează România. O să vă spun ce vreau și de ce candidez. PNL are nevoie de un suflu nou, în același timp să ducă mai departe principiile liberale. Promisiuni auziți zilnic. Eu v-am obișnuit cu mai puține vorbe, mai multe fapte.

Florin Cîțu

Președintele PNL a declarat că nu se pune problema apariției de fricțiuni între premier și președintele partidului care l-a desemnat care să aibă la bază campania internă pentru funcția de președinte, PNL fiind concentrat pe programul de guvernare, vaccinare și PNRR, conform Agerpres.

Important este să-şi facă treaba. Deci, noi suntem concentraţi, chiar dacă există o competiţie, cum e firesc, pentru că din patru în patru ani avem alegeri în partid, chiar dacă e o competiţie, împreună cu premierul Cîţu luăm, practic, toate deciziile importante, împreună participăm la şedinţele coaliţiei, şi între noi nu va exista nicio fisură, pentru că avem un program de guvernare care trebuie pus în practică, avem campania de vaccinare care este vitală pentru revenirea la normalitate într-un termen cât mai scurt, evident, pregătirea PNRR care reprezintă un instrument esenţial pentru relansarea economiei.

Ludovic Orban

Membrii delegațiilor județene din Consiliului Național al PNL au participat azi la lucrările șediței Consiliului începând cu ora 11 în amfiteatrul Grădinii de Vară Herăstrău a Teatrului „Constantin Tănase”, ședință care a adunat 500 de liberali din întreaga țară, iar accesul, potrivit organizatorilor, s-a făcut în baza adeverinței de vaccinare sau a unui test SARS-Cov-2 efectuat pe loc. Pe ordinea de zi a ședinței a fost stabilirea datei congresului, conform deciziei Biroului Executiv Național aceasta fiind 25 septembrie, și convocarea acestuia dar și procedurile de alegeri din partid.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram