Ministerele cabinetului Cîțu vor discuta începând de joi relaxarea restricțiilor

Ministerele cabinetului Cîțu vor discuta începând de joi relaxarea restricțiilor
aprilie 29, 2021
Alin Ciubotariu

Comitetul inter-ministerial analizează posibilitatea ridicării restricțiilor de la 1 iunie. Executivul afirmă că deciziile vor fi influențate de campania de vaccinare.

Comitelul inter-ministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie a transmis la finalul celei de-a doua ședințe, miercuri, 28 aprilie, că, în funcție de modul în care avansează campania de vaccinare, va lua în calcul eliminarea restricțiilor și redeschiderea treptată a sectoarelor afectate sever de pandemie.

Reprezentanții asociațiilor și organizațiilor de profil au venit cu propuneri concrete privind perspectiva organizării unor evenimente culturale-pilot care să fie desfășurate în condiții de siguranță sanitară. Reprezentanții Asociației Municipiilor și-au exprimat disponibilitatea de a găzdui astfel de evenimente-pilot.
S-a discutat, de asemenea, despre pregătirea redeschiderii treptate a sectorului ospitalității, pe măsură ce avansează campania de vaccinare. Eliminarea restricțiilor și redeschiderea sectoarelor grav afectate de pandemie se va putea face treptat, în funcție de creșterea gradului de imunizare a populației. Campania de informare privind vaccinarea va fi și ea adaptată fiecărui sector vizat de măsurile de relaxare.

Comunicatul Guvernului României

Executivul de la București a afirmat că începând de joi, 29 aprilie, grupurile tehnice de lucru din diferite domenii vor analiza propunerile iar reprezentanții ministerelor și ale instituțiilor implicate vor elabora propuneri de măsuri specifice fiecărui domeniu care vor fi ulterior prezentate spre aprobare comitetului inter-ministerial.

Astfel, grupurile de lucru vor avea în analiză propunerile venite în domeniile economie, sănătate, muncă şi protecţie socială, transporturi şi infrastructură, educaţie şi cercetare, tineret şi sport, respectiv, cultură.

Comunicatul Guvernului României

Tiberiu Horațiu Gorun, Secretar General al Guvernului, care a prezidat, în calitate de vicepreședinte al comitetului, ședința de miercuri, a declarat că executivul asigură necesarul de doze de vaccin pentru campania de vaccinare.

Campania de vaccinare merge bine în acest moment, există suficiente doze de vaccin pentru a ne atinge ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până în iunie, astfel încât rata de imunizare să ne permită revenirea treptată la normalitate.

Tiberiu Horațiu Gorun, Secretar General al Guvernului

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat reprezentanți ai ministerelor și instituțiilor implicate în gestionarea situației pandemice, precum și ai autorităților locale, sectoarelor turismului, culturii și organizării de evenimente.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram