Ministerele cabinetului Cîțu vor discuta începând de joi relaxarea restricțiilor

Ministerele cabinetului Cîțu vor discuta începând de joi relaxarea restricțiilor
aprilie 29, 2021
Alin Ciubotariu

Comitetul inter-ministerial analizează posibilitatea ridicării restricțiilor de la 1 iunie. Executivul afirmă că deciziile vor fi influențate de campania de vaccinare.

Comitelul inter-ministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie a transmis la finalul celei de-a doua ședințe, miercuri, 28 aprilie, că, în funcție de modul în care avansează campania de vaccinare, va lua în calcul eliminarea restricțiilor și redeschiderea treptată a sectoarelor afectate sever de pandemie.

Reprezentanții asociațiilor și organizațiilor de profil au venit cu propuneri concrete privind perspectiva organizării unor evenimente culturale-pilot care să fie desfășurate în condiții de siguranță sanitară. Reprezentanții Asociației Municipiilor și-au exprimat disponibilitatea de a găzdui astfel de evenimente-pilot.
S-a discutat, de asemenea, despre pregătirea redeschiderii treptate a sectorului ospitalității, pe măsură ce avansează campania de vaccinare. Eliminarea restricțiilor și redeschiderea sectoarelor grav afectate de pandemie se va putea face treptat, în funcție de creșterea gradului de imunizare a populației. Campania de informare privind vaccinarea va fi și ea adaptată fiecărui sector vizat de măsurile de relaxare.

Comunicatul Guvernului României

Executivul de la București a afirmat că începând de joi, 29 aprilie, grupurile tehnice de lucru din diferite domenii vor analiza propunerile iar reprezentanții ministerelor și ale instituțiilor implicate vor elabora propuneri de măsuri specifice fiecărui domeniu care vor fi ulterior prezentate spre aprobare comitetului inter-ministerial.

Astfel, grupurile de lucru vor avea în analiză propunerile venite în domeniile economie, sănătate, muncă şi protecţie socială, transporturi şi infrastructură, educaţie şi cercetare, tineret şi sport, respectiv, cultură.

Comunicatul Guvernului României

Tiberiu Horațiu Gorun, Secretar General al Guvernului, care a prezidat, în calitate de vicepreședinte al comitetului, ședința de miercuri, a declarat că executivul asigură necesarul de doze de vaccin pentru campania de vaccinare.

Campania de vaccinare merge bine în acest moment, există suficiente doze de vaccin pentru a ne atinge ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până în iunie, astfel încât rata de imunizare să ne permită revenirea treptată la normalitate.

Tiberiu Horațiu Gorun, Secretar General al Guvernului

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat reprezentanți ai ministerelor și instituțiilor implicate în gestionarea situației pandemice, precum și ai autorităților locale, sectoarelor turismului, culturii și organizării de evenimente.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram