Ministerul Sănătății anunță redeschiderea spitalelor pentru pacienții non-Covid

Ministerul Sănătății anunță redeschiderea spitalelor pentru pacienții non-Covid
mai 28, 2021
Alin Ciubotariu

Ministerul Sănătății aprobă redeschiderea spitalelor în funție de numărul de paturi și incidență. Ioana Mihăilă afirmă că spitalele se vor deschide în 2 etape.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a afirmat joi, 27 mai, că spitalele vor fi redeschise pentru pacienții non-Covid iar redeschiderea se va face în funcție de numărul de cazuri confirmate de Direțiile de Sănătate Publică ale fiecărui județ și de numărul de paturi ocupate raportat de fiecare unitate sanitară.

Ioana Mihăilă a afirmat că Ministerul Sănătății a aprobat și trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru care va modifica Ordonanța de Guvern 434, cea care legiferează planurile de organizare a spitalelor și a unităților de dializă, ordinul având scopul de a asigura asistență medicală bolnavilor de Covid-19 și îmbunătățirea asistența medicală acordată celor non-Covid-19.

Redeschiderea spitalelora fost plănuită în două etape separate, prima dintre ele fiind condiția ca paturile dedicate Covid-19 să fie ocupate în proporție mai mică de 50% pentru spitalele de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie și mai mică de 30% pentru spitalele nespecializate în tratarea Covid-19 iar rata de infectare din județ să fie mai mică de 1 la mie Pentru a doua etapă rata de infectare trebue să scadă sub 0,5 la mie iar pproporția de paturi ocuppate să fie mai mică de 30% pentru secțiile de infecțioase și mai mică de 15% pentru celelalte.

În etapa 1, condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a cere reducerea numărului de paturi COVID sunt: o rată de incidență la nivelul județului mai mică de la 1 la mie și o rată de ocupare a paturilor din unitatea sanitară respectivă, pentru pacienții conformați cu Covid, sub 50%.
Etapa a doua de scădere, care urmează după un minim de 30 de zile și în cazuri speciale după o perioadă mai scurtă de timp, poate fi aplicată dacă rata de incidență la nivelul județului este mai mică de 0,5, iar rata de ocupare a paturilor este sub 50.
În etapa a doua de scădere procentul paturilor destinate pacienților COVID scade cu 30% pentru spitalele înalt specializate și cu până la 15% pentru celelalte.

Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății

Ministrul a specificat că paturile destinate pacienților infectați cu SARS-Cov-2 vor rămâne rezervate în continuare pentru a facilita tratarea pacienților non-Covid care se infectează în spital și care nu vor mai trebui mutați în vederea continuării tratamentului

Pentru că vream ca fiecare spital să poată să îngrijiească pacienții care s-au internat în spitalul respectiv pentru altă patologie dacă se pozitivează pe parcursul internării, să nu fie nevoiți să-i transfere, dar și ca un plan de revenire la situația anterioară dacă vom cunoaște o accelerare a pandemiei".

Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății
iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram