Ministrul Educației despre Examenele Naționale

Ministrul Educației despre Examenele Naționale
iunie 9, 2021
Alin Ciubotariu

Sorin Cîmpeanu a afirmat că are emoții în privința examenului de Bacalaureat. Ministrul Educației a afirmat că subiectele Evaluării Naționale au fost adaptate lipsurilor predării online.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației din cabinetul Cîțu, a vorbit marți seară despre deasfășurarea examenelor de Evaluare Națională și de Bacalaureat afirmând că subiectele Evaluării Naționale vor fi adaptate golurilor de materie apărute în urma predării online a cursurilor, măsură care a încercat limitarea răspândirii SARS-Cov-2, de către profesori nepregătiți pentru un astfel de scenariu.

Subiectele vor fi adaptate la specificul acestui an școlar total atipic. Vor fi la fel cum au fost testele de antenament, cunoscute deja, vor fi conform unei tematici care a fost anunțată în urmă cu trei luni. Gradul de dificultate nu va fi nici mai mare, nici mai mic, dar materia a fost adaptată. Spre deosebire de anul trecut, nu au fost scoase porțiuni compacte din materie, ci colectivele de profesori la disciplinele de examen au făcut efortul de a extrage acele noțiuni pe care le-au considerat mai puțin relevante.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu a anunțat că la examenul de Bacalaureat Ministerul a decis păstrarea subiectelor în liniile anunțate anterior, atât ca modele de subiecte cât și ca tematică, afirmând că are totuși emoții și că examenele vor respecta normele sanitare impuse spațiilor închise.

La Evaluarea Naţională am avut un procent de promovare de 65,6%, mai mare decât în 2016 - 2018. Asta mă îndreptăţeşte să am mari aşteptări la Evaluarea Naţională. Cel puţin 65%. În condiţiile în care mi se aduceau acuze că subiectele de la simulare Evaluarea Naţională Matematică au fost date cu răutate şi nimeni nu va putea să promoveze pe aceste subiecte. Ele au fost adaptate pe modul de formulare a testelor PISA.
La Bacalaureat a fost aproape 40%. În 2019 am avut rezultate mai bune la promovare la simulare. În 2020 nu am putut organiza. Am emoţii, dar un lucru vă garantez, subiectele vor fi conforme cu modelele cunoscute, vom respecta tematica anunţată şi s-ar putea să reiau exerciţiul din 2015 în care am stat fiecare noapte înainte de examen, închis, împreună cu comisiile reunite şi am anut înţelegere, le mulţumesc şi acum că mi-au satisfăcut dorinţa de a verifica încă o dată subiectele. (…) Nu îmi doresc ca elevii să sufere fără să aibă vreo vină. Ceea ce îmi doresc este una, ceea ce fac este alta.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației

Absolvenții claselor a VIII-a se pot încă înscrie până vineri, 11 iunie, pentru susținerea examenului de Evaluare Națională ce va începe marți, 22 iunie, cu o probă la Limba și Literatura Română.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram