Ministrul Educației: examenul de Bac și începutul anului școlar viitor se vor face cu prezență fizică

Ministrul Educației: examenul de Bac și începutul anului școlar viitor se vor face cu prezență fizică
mai 22, 2021
Alin Ciubotariu

Ministrul Educației afirmă că anul școlar va începe cu prezență fizică. Sorin Câmpeanu a declarat că predarea online va fi inclusă în contractul educațional.

Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a declarat vineri, 21 mai, că anul școlar viitor, sesiunea 2021 - 2022, va începe cu prezența fizică a elevilor în clase dar că predarea online trebuie să rămână funcțională, în contractul de școlarizare urmând a fi prevăzută obligația elevilor de a participa la ore cu camere video deschise.

Cu toții sperăm să nu existe un alt val pandemic. Sunt convins că pe 13 septembrie (…) vom putea să începem școala normal, vom putea să începem școala cu prezență fizică, fără a avea școli în care să se impună un regim de predare online obligat de rata de infectare crescută. Pe de altă parte însă, ne pregătim puternic pentru digitalizarea educației și sunt convins că vor fi situații în care, acolo unde vor fi întrunite toate condițiile - și mă refer aici la conectivitate, mă refer la disponibilitate de echipamente și mă refer la pregătirea adecvată a cadrelor didactice pentru predarea online, mă refer și la existența platformelor de evaluare și examinare dedicate, specializate - în funcție de specificul disciplinei se vor putea susține și ore online, de data asta voluntar, fără a fi obligat cineva, ci doar cei care doresc să promoveze acest sistem de învățământ vor avea ocazia.
Vom solicita ca în contractul de școlarizare să prevedem și situația în care, dacă vom fi obligați să mai trecem printr-o perioada de predare online, să acceptăm de la bun început cu toții că vom lucra cu camerele deschise. Este un minim pentru a asigura relevanța procesului de învațare online.

Sorin Câmpeanu, Ministrul Educației

Sorin Câmpeanu a mai afirmat că are convingerea fermă că examenul de Bacalaureat și cele de admitere se vor susține la datele programate și că rezultatele simulării de bacalaureat din 2021 sunt încurajatoare și mai bune decât în anii 2016, 2017 sau 2018

Prima sesiune de bacalaureat începe în 28 iunie. În condițiile cunoscute, după o tematică cunoscută, cu prezență fizică și astăzi este prima zi, după mult timp, în care avem sub 500 de localități în care rata de infectare încă este peste 1 la mie. Avem dreptul să sperăm că nu va interveni ceva neprevăzut în așa fel încât să fie pusă sub semnul întrebării susținerea examenului de bacalaureat, fie și numai într-o singură localitate.
Sunt convins că peste tot, în toată țara, examenul de bacalaureat se va susține la data programată, cu prezență fizică, după tematica cunoscută. Rezultatele la simularea pentru bacalaureat sunt încurajatoare. Au fost mai bune decât în anii 2016, 2017, 2018. Puțin mai slabe decât în 2019, în 2020 nu s-au dat simulări. Au fost mai bune decât în anii aceștia fără pandemie.

Sorin Câmpeanu, Ministrul Educației

Ministerul Educației va cuprinde în contractele educaționale și obligația elevilor de a participa online la orele din învățământul obligatoriu Sorin Câmpeanu afirmând că rezultatele predării online de anul acesta sunt slabe pentru că personalul didactic nu a fost pregătit pentru astfel de tip de predare, problemă care se va rezolva.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram