Mulțumim teroristului că și-a respectat termenii înțelegerii impuse de el însuși

Mulțumim teroristului că și-a respectat termenii înțelegerii impuse de el însuși
mai 26, 2021
Alin Ciubotariu

Sau despre cum să fii Adina Vălean, Comisar European pe Transporturi, reprezentantă de seamă a ceea ce se vrea un punct cardinal pe harta democrației și a politicilor sociale, Comisia Europeană, cea care este, cel puțin în mod oficial, adeptă a politicii „nu negociem cu teroriștii”, pentru că pe sub mână curg râuri de bani către tot felul de dictaturi, care de care mai fundamentaliste, și să dai pe față modul în care respectiva comisie implementează intern, în realitate, respectivele politici, mod care e nici mai mult nici mai puțin „bine că n-a făcut mai mult rău” sau „bine că s-a ținut teroristul de termenii impuși tot de el și nu i s-a mai năzărit vreo trăznaie”.

Nu, Adina Vălean nu a mințit cu absolut nimic în celebra postare despre Bunavestirea de la Minsk. Și nu a greșit cu absolut nimic. Pentru că acel adevăr despre regele dezbrăcat sună cam așa: Comisia Europeană a fost cu adevărat fericită că din avionul deturnat folosind un modus operandi de terorist mai răsărit, cu aviație de război primită cadou de la frații mai mari, nu au plecat împotriva voinței lor decât disidentul și prietena lui și că Sasha Lukashenko nu a reținut jumătate de avion sub suspiciunea că au legătură cu eroul oprimat al democrației bieloruse, așa cum ar fi făcut un Little Rocket Man.

Tot ce a urmat a fost un teatru ieftin care să fie vândut prostimii ca reacție oficială la o operațiune pregătită de serviciile de intelligence din momentul în care tânărul bloger a achitat prețul biletului de avion și despre care o organizație de statură continentală, care își asumă rolul de campion al democrației și statului de drept, cu acces la resursă umană din intelligence de înalt profesionalism și eficiență moșnenit de la regimurile anterioare, condamnate ca fiind criminale de către cele de azi, ar fi trebuit să știe, pentru că e vorba de un atac direct la siguranța unui serviciu strategic.

Un soi de piesă kabuki, în care cei neputincioși și luați total prin surprindere de eficiența cu care au operat serviciile bieoloruse au încercat să arate aceleiași prostimi că ei pun piciorul în prag și bat cu pumnul în masă, refuzând să mai finanțeze teroristul care i-a făcut de toată batjocura lumii cu niște bani despre care nu se știe sigur dacă ar fi ajuns în Belarus în totalitate, cauză a corupției din astfel de sisteme și a birocrației inutile din ambele părți, dar se bucură pentru concluzia finală a evenimentelor, neașteptat de plăcută pentru ei, și se felicită între ei că avionul a fost doar întârziat și că din el nu au fost răpite decât două persoane, faptă pe care teroristul o justifică așa cum le place, birocratic, cu mandate de arestare emise tot de el.

Nu, ba chiar dimpotrivă, Adina Vălean a fost, o dată în viața ei, sinceră în mod public despre cum se văd în realitate lucrurile vârfurile mega-birocrației din Belgia. De ce reacția uterioară a mediului online? De ce apariția #TweetLikeVălean și a glumelor ulterioare despre limbajul politic corect al cărui cutume îndeamnă la pozitivizarea evenimentelor la nivele ce ating ridicolul? Răspunsul e unul simplu: în politică, atunci când ești sincer ești luat de prost iar când ești ditamai comisarul european și șef exact pe domeniul lovit de teroristul din Belarus nu e bine să fii prost în public.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram