Myanmar, un punct fierbinte pt China după ultimele incendii

Myanmar, un punct fierbinte pt China după ultimele incendii
martie 21, 2021
Alin Ciubotariu

China retrage tot personalul ne-esențial din Myanmar. Mulțimi înarmate incendiază fabrici chineze.

China a ordonat companiilor de stat din Myanmar să evacueze absolut tot personalul ne-esențial după ce mai multe fabrici chineze au fost atacate în weekend, ca rezultat al unui curent de gândire anti-chinez, conform unor surse din interiorul companiilor.

Un ordin văzut de South China Morning Post, transmis de Comisia de Supraveghere și Administrare a Bunurilor de Stat prevede ca toate companiile de stat din Myanmar să evacueze personalul din proiectele care au fost oprite.
Alt personal care va fi retras din țară vor fi cei care au ajuns la finalul turei, muncitori care nu fost încă vaccinați împotriva coronavirusului, angajați în locuri izolate și pe cei care se confruntă cu un pericol real la nivel local.

Un angajat al unei companii de stat din infrastructură, dintr-un proiect din Myanmar, a confirnat că a primit instrucțiunile de la Comisie, care operează în 90 de companii.

„Am primit-o în cursul weekendului, după ce câteva fabrici ce erau investiții chineze au fost atacate. De fapt cam toate proiectele de aici s-au oprit. Discutăm să vedem cine rămâne în urmă să urmărească cum se vor desfășura lucrurile în continuare. Cred că mulți dintre noi vom merge acasă, pentru că nu prea mai e nimic de făcut.”

Anonim

În ordin era prevăzut totodată ca firmele chineze din Myanmar să acționeze planurile de urgență, asigurându-se că au destule mașini, combustibil, mâncare și alte necesități pentru evacuare.

O a doua sursă dintr-o firmă de stat, implicată în proiecte de hidroenergie, a confirmat că au primit ordinul și că firma deja trimitea deja personalul ne-esențial acasă, în China.

„Colegii care au fost evacuați au ajuns acasă în siguranță dar personalului rămas în Myanmar i s-a spus să rămână în clădiri și să nu iasă decât pentru a cumpăra mâncare și apă. Toate băncile sunt închise iar noi trebuie să căutăm cash ca să cumpărăm de mâncare. Trebuie să ne bazăm pe linii de telefon fix să luăm legătura cu ambasada, pentru că liniile de mobil cad continuu. Situația e destul de tensionată.”

Anonim

Purtătorul de cuvânt al Comisiei a refuzat să comenteze planurile de evacuare la telefoanele ambasadei nu răsounde nimeni.

Ordinul de evavcuare al Beijingului a venit imediat după ce 32 de fabrici în care investise China ar fi fost atacate în capitala comercială a Myanmar, Yangon, și ar fi fost incendiate de mulțimi înarmate, creând o pagumă de cca 27 milioane de dolari și 2 chinezi răniți în timpul atacului.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram