O nouă poartă deschisă Partidului Comunist Chinez la Budapesta

O nouă poartă deschisă Partidului Comunist Chinez la Budapesta
aprilie 28, 2021
Alin Ciubotariu

Guvernul maghiar intensifică relațiile comerciale cu guvernul de la Beijing în pofida trendului internațional. Un acord între Aeroportul Budapesta, Aeroportul Changzhou și o firmă maghiaro-chineză deschide un nou drum al mătăsii.

Guvernul magiar a deschis o nouă intrare pe piața europeană pentu Republica Populară China prin înființarea unui Drum Aerian Al Mătăsii, după semnarea unui acord comercial între Aeroportul internațional din Budapesta, Aeoportul Changzhou și compania maghiaro-chineză Utlink/CECZ.

Ungaria încearcă astfel să contracareze trendul internațional al răcirii colaborărilor economice dintre majoritatea statelor europene, trend condus de Statelel Unite ale Americii, intensificând colaborările comerciale dintre cele două guverne.

Acordul de cooperare semnat acum cu privire la conexiunea celor două aeroporturi ar putea oferi oportunități economice importante și extinderea semnificativă a traficului aerian de marfă între China și Ungaria. De asemenea, ar putea aduce avantaje logistice importante și reciproce pentru Ungaria, țărilor din Europa Centrală și de Est, precum și pentru China.

László Mosóczi, Secretar de Stat, Ministerul pentru Inovare și Tehnologie

Tensiunile dintre guvernul de la Beijing și statele europene, dar și SUA și Australia, au început după declanșarea pandemiei de SARS-Cov-2, în special după ce China a fost acuzată de ascunderea datelor reale ale epidemiei din Wuhan și după ce Partidul Comunist Chinez a încercat să refuze desfășurarea unei anchete independente privind cauzele pandemiei și originea virusului.

China a intrat sub ochii guvernelor europene și ai Statelor Unite ale Americii și după ce a fost acuzată de acțiuni gennocidare privind minoritatea musulmană Uigură din provincia Xinjiang, guvernul Marii Britanii fiind primul guvern european care încearcă limitarea accesului produselor fabricate în provincia respectivă în lanțurile de aprovizionare naționale.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram