O nouă poartă deschisă Partidului Comunist Chinez la Budapesta

O nouă poartă deschisă Partidului Comunist Chinez la Budapesta
aprilie 28, 2021
Alin Ciubotariu

Guvernul maghiar intensifică relațiile comerciale cu guvernul de la Beijing în pofida trendului internațional. Un acord între Aeroportul Budapesta, Aeroportul Changzhou și o firmă maghiaro-chineză deschide un nou drum al mătăsii.

Guvernul magiar a deschis o nouă intrare pe piața europeană pentu Republica Populară China prin înființarea unui Drum Aerian Al Mătăsii, după semnarea unui acord comercial între Aeroportul internațional din Budapesta, Aeoportul Changzhou și compania maghiaro-chineză Utlink/CECZ.

Ungaria încearcă astfel să contracareze trendul internațional al răcirii colaborărilor economice dintre majoritatea statelor europene, trend condus de Statelel Unite ale Americii, intensificând colaborările comerciale dintre cele două guverne.

Acordul de cooperare semnat acum cu privire la conexiunea celor două aeroporturi ar putea oferi oportunități economice importante și extinderea semnificativă a traficului aerian de marfă între China și Ungaria. De asemenea, ar putea aduce avantaje logistice importante și reciproce pentru Ungaria, țărilor din Europa Centrală și de Est, precum și pentru China.

László Mosóczi, Secretar de Stat, Ministerul pentru Inovare și Tehnologie

Tensiunile dintre guvernul de la Beijing și statele europene, dar și SUA și Australia, au început după declanșarea pandemiei de SARS-Cov-2, în special după ce China a fost acuzată de ascunderea datelor reale ale epidemiei din Wuhan și după ce Partidul Comunist Chinez a încercat să refuze desfășurarea unei anchete independente privind cauzele pandemiei și originea virusului.

China a intrat sub ochii guvernelor europene și ai Statelor Unite ale Americii și după ce a fost acuzată de acțiuni gennocidare privind minoritatea musulmană Uigură din provincia Xinjiang, guvernul Marii Britanii fiind primul guvern european care încearcă limitarea accesului produselor fabricate în provincia respectivă în lanțurile de aprovizionare naționale.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram