Ordinul Andreei Moldovan abrogat de Florin Cîțu

Ordinul Andreei Moldovan abrogat de Florin Cîțu
aprilie 15, 2021
Alin Ciubotariu

Premierul a abrogat imediat după numirea ca interimar ordinul semnat de fostul Secretar de Stat Andreea Moldovan.

Primul Ministru, Florin Cîțu, a abrogat miercuri, 14 aprilie, imediat după numirea ca Ministrul Interimar al Sănătății, ordinul semnat de fostul Secretar de Stat Andreea Moldovan, care schimba criteriile prin care localitățile intrau în carantină luând în calcul și numărul de teste rapide efectuate.

Ordinul publicat în Monitorul Oficial fără consultarea cu Primul Ministru a fost și motivul cererii de revocare din funcție a fostului Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, și a demiterii fostului Secretar de Stat care a semnat ordinul, Andreea Moldovan. Decizia de abrogare a fost publicată miercuri, 14 aprilie, în Monitorul Oficial.

Miercuri dimineață, 14 aprilie, Primul Ministru Florin Cîțu a anunțat că a transmis Administrației Prezidențiale actele de revocare din funcție a Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, PLUS, decret deja semnat de Președintele României Klaus Iohannis, și de demitere a Secretarului de Stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, USR, și a preluat funcția de Ministru Interimar al Sănătății, în urma publicării fără consultare cu premierul a unui ordin semnat de secretarul de stat.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram