Ordinul Andreei Moldovan abrogat de Florin Cîțu

Ordinul Andreei Moldovan abrogat de Florin Cîțu
aprilie 15, 2021
Alin Ciubotariu

Premierul a abrogat imediat după numirea ca interimar ordinul semnat de fostul Secretar de Stat Andreea Moldovan.

Primul Ministru, Florin Cîțu, a abrogat miercuri, 14 aprilie, imediat după numirea ca Ministrul Interimar al Sănătății, ordinul semnat de fostul Secretar de Stat Andreea Moldovan, care schimba criteriile prin care localitățile intrau în carantină luând în calcul și numărul de teste rapide efectuate.

Ordinul publicat în Monitorul Oficial fără consultarea cu Primul Ministru a fost și motivul cererii de revocare din funcție a fostului Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, și a demiterii fostului Secretar de Stat care a semnat ordinul, Andreea Moldovan. Decizia de abrogare a fost publicată miercuri, 14 aprilie, în Monitorul Oficial.

Miercuri dimineață, 14 aprilie, Primul Ministru Florin Cîțu a anunțat că a transmis Administrației Prezidențiale actele de revocare din funcție a Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, PLUS, decret deja semnat de Președintele României Klaus Iohannis, și de demitere a Secretarului de Stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, USR, și a preluat funcția de Ministru Interimar al Sănătății, în urma publicării fără consultare cu premierul a unui ordin semnat de secretarul de stat.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

mai 6, 2021
România trimite a 4 tranșă de vaccinuri către Republica Moldova

România mai donează 100.000 de doze de vaccin Republicii Moldova. Maia Sandu a cerut autoriăților să accelereze vaccinarea.

mai 6, 2021
George Simion aruncă partidul în lupta pentru alegerile parlamentare din Moldova

AUR își anunță participarea la alegerile anticipate din Republica Moldova. Organizația din Moldova va fi condusă de liderul unei organizații unioniste.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram