Pe Escu l-a învins sistemul. Despre Omul Nou și Homo Novae PLUS.

Pe Escu l-a învins sistemul. Despre Omul Nou și Homo Novae PLUS.
aprilie 17, 2021
Alin Ciubotariu

Am stat noaptea trecută și am ascultat, în totalitate, declarațiile de presă pe care tovarășul domnul Vlad Voiculescu le-a făcut la cam două zile după ce a fost trimis acasă, unde nu mai trebuie să ia în calcul și părerea sistemului atunci când ia decizii și semnează ordine, și am avut un sentiment ciudat, de deja-vu, și mi-am amintit de un alt om nou care voia să salveze țara și pe care „sistemul”, nu voința electoratului sau presiunea membrilor de partid, l-a trimis acasă și care, la final de mandat, ne explica cum l-a învins mafia și nomenclatura securiștilor.

Acum 25 de ani Partidul Național Liberal, în coaliție/convenție cu alte partide rupte din nomenclatura ante-revoluționară, pe atunci cam la fel de #OameniNoi ca cei care azi se văd salvatorii României, venea și striga „Ecce Homo!” și ne prezenta un om nou în ale politicii, fără pete la dosarul de responsabil cu agitațiunea în Facultatea de Geologie, care voia să facă un altfel de politică.

Ei erau reprezentanții speciei Homo Novae, cei nepătați de atingerea carnetului roșu de membru de partid. Ce conta că cel pe care ei îl prezentau ca pe un Mesia care va sătura, cu ajutorul celor 15.000 de specialiști competenți, întregul popor din cele 2 pâini și 5 pești cât mai producea industria românească, și alea produse pe stoc, că piață de desfacere… era tot din rândurile Partidului. Un Mesia care, din incompetență și în încercarea de a-i mulțumi pe toți cei care s-au adunat în jurul lui și l-au cocoțat în fotoliul de șef al statului, a sfârșit prin a înfometa mare parte din români.

Acel Om, după un mandat eșuat, venea în fața românilor, la finalul mandatului, să le povestească cum a încercat el să lupte cu mafia de securiști și cu grupurile de interese din jurul partidelor și cum acestea l-au învins până la urmă, ignorând faptul că numise două cabinete, Victor Ciorbea și Radu Vasile, care au reușit, alături de specialiști, bine-nțeles, să condamne milioane de cetățeni la o sărăcie care i-a făcut pe mulți să regrete că „nu mai e ca înainte, că înainte era mai bine”.

Acum, la 21 de ani de la plecarea „în civilie” a omului în care și-au pus speranța și liberalii și țărăniștii și care era să îngroape ambele partide, au venit alți #OameniNoi, educați „pe afară”, care știu cel mai bine de ce anume are nevoie poporul și de cine trebuie salvat. Un fel de Homo Novae PLUS, pentru care, dacă nu ești de acord cu ei necondiționat și fără nici un fel de obiecție, ești automat un rus comunist finanțat de Putin, că Boris Elțîn e oale și ulcele de ceva vreme, și care își trimit susținătorii să caute cheia eșecurilor lor spectaculoase în curtea mafiei și a grupurilor clientelare, care nu știu cât de mult vor ei binele țării ăsteia și cât se tem ei pentru cetățenii ei.

După un an de pandemie și guvernare responsabilă a unei coaliții formate din Homo Novae PLUS și oameni mai vechi, ai sistemului, când situația economică e așa cum e după ce niște sute de specialiști, fie ei medici, administratori, fizicieni, afaceriști sau specialiști în barbologie au decis cât, cum și când au cetățenii voie să muncească, să cumpere mâncare, să se plimbe sau să se îmbolnăvească, după nenumărate dovezi de incompetență crasă și minciună grosolană, când picătura care a vărsat paharul e demult uscată de setea de răzbunare a poporului iar cei care au fost de acord cu aducerea oamenilor noi la guvernare își văd procentele tocate mai mărunt decât tutunul și decid că e timpul să ne uităm și prin ochii copiilor la hainele împăratului auzim aceeași poveste: mafie, sistem corupt, clientelism, politizare…

Dar sub nici o formă nu e vorba de incompetența omului cu complex mesianic care a cărat după el alți mesia mai mititei, la fel de incompetenți și la fel de dezinteresați de realitatea din stradă, din casele oamenilor sau din spitale. Sub nici o formă nu e vorba de intenția Omului de a se pune împotriva bunului simț, fie el social sau economic, împotriva realității văzute și descrise de nenumărate ori de omul din stradă și împotriva tuturor românilor care nu îndeplinesc criteriile lor de nevoie de ajutor.

Sub nici o formă nu e despre incompetența „specialiștilor”, azi denumiți pompos „experți”, care au căutat doar interesele lor și ale amicilor (vezi cazul familiei Jurma, unde „expertul” recomada carantinarea întregii populații a României iar consoarta lui căra români în excursii în țări în care nici măcar nu se discută despre existența unei pandemii sau cel al medicului Virgil Musta care cerea testarea tuturor românilor de două ori pe zi în vreme ce firma lui încasa sume frumoase pentru efectuarea de teste pe care le prelucra pe banii statului în spital) și care au fost cu desăvârșire dezinteresați dacă românii sunt sau nu dispuși să își continue viața în mod normal și să își asume riscul de 0,03% (chiar mai puțin dacă e să calculăm absolut toate cazurile, inclusiv asimptomaticii și cei care nu s-au prezentat pentru testare și punerea sub arest până la negativare de către DSP-uri) prezentat de un virus cu a cărui familie trăim de niște milenii și cu care vom mai trăi alte câteva secole cel puțin.

Nu. Homo Novae PLUS a anunțat simandicos și plin de oftica tiranului care se vede detronat că… a avut soarta lui Homo Novae și că l-a învins mafia și sistemul. Și atunci, ca și acum, coaliția dintre oamenii noi și sistem a adus foame, griji și probleme psihice dar tura asta Omul Nou PLUS a reușit să lovească și în generația viitoare, cea a copiilor noștri, pe care i-a privat de educație și de sănătate mintală. Și atunci, ca și acum, Partidul Național Liberal era la cârmă alături de alții…

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram