Percheziții, audieri și arestări după protestele de luni.

Percheziții, audieri și arestări după protestele de luni.
aprilie 4, 2021
Alin Ciubotariu

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a pus în aplicare mandate de percheziție și aducere ale unor participanți la protestele de luni, 29 martie, împotriva restricțiilor. Poliția Capitalei a reținut până acum 14 persoane cu mandate de arest preventiv.

Procurorii parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, însoțiți de polițiști ai Poliției Capitalei și cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române și al Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, au aplicat sâmbătă, 3 aprilie, la orele dimineții, 24 de mandate de percheziție domiciliară și mai multe mandate de aducere ale martorilor în județele Giurgiu, Prahova și Ilfov dar și în Municipiul București într-un dosar ce vizează protestele de luni noaptea, 29 - 30 aprilie.

Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului a pus în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară în București, Ilfov, Giurgiu și Prahova și a pus în aplicare și mai multe mandate de aducere într-o cauza privind infracțiunile din noaptea de 29 spre 30 din zona Piața Unirii

Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei

După protestele de luni, 29 martie, din București, 188 de persoane au fost reținute și conduse la secții de poliție după protestatarii din Piața Victoriei se presupune că ar fi atacat forțele de ordine cu obiecte dure ducând la rănirea ușoară, fără îngrijiri medicale deosebite, a 12 jandarmi.

În urma protestului s-a deschis un dosar de urmărire penală pentru infracțiunile de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și port ilegal de obiecte periculoase după ce mai multe stații de autobuz, vitrine și mobilier stradal se presupune că ar fi fost distruse de protestatari.

În urma perchezițiilor și audierilor 14 persoane au fost reținute pentru 24 de ore în vederea prezentării lor în fața unui magistrat cu propunerea aplicării măsurii arestului preventiv pentru 24 de ore.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

mai 6, 2021
România trimite a 4 tranșă de vaccinuri către Republica Moldova

România mai donează 100.000 de doze de vaccin Republicii Moldova. Maia Sandu a cerut autoriăților să accelereze vaccinarea.

mai 6, 2021
George Simion aruncă partidul în lupta pentru alegerile parlamentare din Moldova

AUR își anunță participarea la alegerile anticipate din Republica Moldova. Organizația din Moldova va fi condusă de liderul unei organizații unioniste.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram