Percheziții, audieri și arestări după protestele de luni.

Percheziții, audieri și arestări după protestele de luni.
aprilie 4, 2021
Alin Ciubotariu

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a pus în aplicare mandate de percheziție și aducere ale unor participanți la protestele de luni, 29 martie, împotriva restricțiilor. Poliția Capitalei a reținut până acum 14 persoane cu mandate de arest preventiv.

Procurorii parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, însoțiți de polițiști ai Poliției Capitalei și cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române și al Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, au aplicat sâmbătă, 3 aprilie, la orele dimineții, 24 de mandate de percheziție domiciliară și mai multe mandate de aducere ale martorilor în județele Giurgiu, Prahova și Ilfov dar și în Municipiul București într-un dosar ce vizează protestele de luni noaptea, 29 - 30 aprilie.

Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului a pus în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară în București, Ilfov, Giurgiu și Prahova și a pus în aplicare și mai multe mandate de aducere într-o cauza privind infracțiunile din noaptea de 29 spre 30 din zona Piața Unirii

Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei

După protestele de luni, 29 martie, din București, 188 de persoane au fost reținute și conduse la secții de poliție după protestatarii din Piața Victoriei se presupune că ar fi atacat forțele de ordine cu obiecte dure ducând la rănirea ușoară, fără îngrijiri medicale deosebite, a 12 jandarmi.

În urma protestului s-a deschis un dosar de urmărire penală pentru infracțiunile de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și port ilegal de obiecte periculoase după ce mai multe stații de autobuz, vitrine și mobilier stradal se presupune că ar fi fost distruse de protestatari.

În urma perchezițiilor și audierilor 14 persoane au fost reținute pentru 24 de ore în vederea prezentării lor în fața unui magistrat cu propunerea aplicării măsurii arestului preventiv pentru 24 de ore.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram