Platforma Civică Împreună adună organizațiile pro-viață din România

Platforma Civică Împreună adună organizațiile pro-viață din România
martie 27, 2021
Alin Ciubotariu

Cluj Napoca va fi gazda evenimentului „Rugăciune pentru Viață”, unde vor participa 100 de organizații din țară. Printre invitați se numără și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Sâmbătă, 27 Martie 2021, în Piața Avram Iancu din Cluj Napoca, Platforma Civică Împreună, un organism non-guvernamental apărut în 2017, organizează un eveniment religios în sprijinul mișcării pro-viață din România.
Platforma are în componența ei 506 ONG-uri și 130.000 de membri susținători și se declara o platformă civică pentru apărarea drepturilor și libertăților, cu orientare moral conservatoare.

„Platforma Civică ÎMPREUNĂ organizează sâmbătă, 27 martie 2021, la Cluj-Napoca, evenimentul RUGĂCIUNE PENTRU VIAȚĂ, un miting la care vor participa 100 de organizații proviață din România, printr-un reprezentant desemnat.
În prima parte Înaltpreasfinția Sa Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicuț va oficia Paraclisul Maicii Domnului, un moment de împreună rugăciune și va ține un cuvânt de învățătură, după care vom sărbători cu bucurie viața, alaturi de invitați de seamă, printre care domnul Mihai Gheorghiu Președintele Platformei Civice ÎMPREUNĂ, părintele Nicolae Tănase de la Asociația Pro Vita Valea Plopului, părintele arhimandrit Vasile Crișan de la Manastirea Dumbrava judetul Alba, domnul Pop Mihai de Asociatia Sf Onufrie Florești, părintele Ioan Raza de la Asociația Mama și Copilul și mulți alții!
Evenimentul își propune să promoveze proiecte relevante pentru mișcarea proviață din România aducând în prim plan faptele uimitoare ale unor oameni care sunt modele de viață creștină, de la care putem învăța că iubirea pentru aproapele tău începe din pântecele mamei, din prima clipa a vieții!”

Daniel Someșanu, președintele Platformei Împreună Cluj.

Daniel Someșanu, președintele Platformei, a declarat, în exclusivitate pentru AltNews, că evenimentul va fi jumătate religios, jumătate pro-viață și face parte dintr-o suită de evenimente pro-life care se desfășoară în cadrul „Lunii pentru Viață”.

„L-am organizat ca eveniment de rugăciune pentru că mișcarea pro-viață concretă din România, adică aceea care are fapte, înseamnă preoți 95%. De exemplu părintele Nicolae Tănase are peste 20 de ani de activitate și peste 2000 de copii crescuți în 58 de case construite în Valea Plopului și Valea Screzii. Pe lângă asta. în cadrul spovedaniei, fiecare preot salvează copii de la avort, repară traume post avort, întărește soții în căsnicia lor, etc, e munca care nu se vede dar se face.
Iar Platforma Civică Împreună are deja în istoric, activitățile ei cuprinzând actiuni civice, social filantropice și educaționale. Este implicată în mișcarea pro-viață din România prin mitinguri, marșuri și conferințe organizate în întreaga țară dar și prin demersuri juridice concrete pentru protejarea copiilor în învățământul de stat în ce privește stoparea ideologiei de gen, a educației sexuale și a îndoctrinării neomarxiste.”

Daniel Someșanu, președintele Platformei Împreună Cluj.

În aceeași zi asociația Clujul pentru Viață organizează, în format online, de la ora 12:00, evenimentul Marșul pentru Viață, care nu mai poate avea loc în stradă din cauza restricțiilor și limitărilor la evenimente publice și adunări impuse de guvernul României pentru a încerca limitarea răspândirii noului coronavirus.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram