Platforma Civică Împreună adună organizațiile pro-viață din România

Platforma Civică Împreună adună organizațiile pro-viață din România
martie 27, 2021
Alin Ciubotariu

Cluj Napoca va fi gazda evenimentului „Rugăciune pentru Viață”, unde vor participa 100 de organizații din țară. Printre invitați se numără și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Sâmbătă, 27 Martie 2021, în Piața Avram Iancu din Cluj Napoca, Platforma Civică Împreună, un organism non-guvernamental apărut în 2017, organizează un eveniment religios în sprijinul mișcării pro-viață din România.
Platforma are în componența ei 506 ONG-uri și 130.000 de membri susținători și se declara o platformă civică pentru apărarea drepturilor și libertăților, cu orientare moral conservatoare.

„Platforma Civică ÎMPREUNĂ organizează sâmbătă, 27 martie 2021, la Cluj-Napoca, evenimentul RUGĂCIUNE PENTRU VIAȚĂ, un miting la care vor participa 100 de organizații proviață din România, printr-un reprezentant desemnat.
În prima parte Înaltpreasfinția Sa Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicuț va oficia Paraclisul Maicii Domnului, un moment de împreună rugăciune și va ține un cuvânt de învățătură, după care vom sărbători cu bucurie viața, alaturi de invitați de seamă, printre care domnul Mihai Gheorghiu Președintele Platformei Civice ÎMPREUNĂ, părintele Nicolae Tănase de la Asociația Pro Vita Valea Plopului, părintele arhimandrit Vasile Crișan de la Manastirea Dumbrava judetul Alba, domnul Pop Mihai de Asociatia Sf Onufrie Florești, părintele Ioan Raza de la Asociația Mama și Copilul și mulți alții!
Evenimentul își propune să promoveze proiecte relevante pentru mișcarea proviață din România aducând în prim plan faptele uimitoare ale unor oameni care sunt modele de viață creștină, de la care putem învăța că iubirea pentru aproapele tău începe din pântecele mamei, din prima clipa a vieții!”

Daniel Someșanu, președintele Platformei Împreună Cluj.

Daniel Someșanu, președintele Platformei, a declarat, în exclusivitate pentru AltNews, că evenimentul va fi jumătate religios, jumătate pro-viață și face parte dintr-o suită de evenimente pro-life care se desfășoară în cadrul „Lunii pentru Viață”.

„L-am organizat ca eveniment de rugăciune pentru că mișcarea pro-viață concretă din România, adică aceea care are fapte, înseamnă preoți 95%. De exemplu părintele Nicolae Tănase are peste 20 de ani de activitate și peste 2000 de copii crescuți în 58 de case construite în Valea Plopului și Valea Screzii. Pe lângă asta. în cadrul spovedaniei, fiecare preot salvează copii de la avort, repară traume post avort, întărește soții în căsnicia lor, etc, e munca care nu se vede dar se face.
Iar Platforma Civică Împreună are deja în istoric, activitățile ei cuprinzând actiuni civice, social filantropice și educaționale. Este implicată în mișcarea pro-viață din România prin mitinguri, marșuri și conferințe organizate în întreaga țară dar și prin demersuri juridice concrete pentru protejarea copiilor în învățământul de stat în ce privește stoparea ideologiei de gen, a educației sexuale și a îndoctrinării neomarxiste.”

Daniel Someșanu, președintele Platformei Împreună Cluj.

În aceeași zi asociația Clujul pentru Viață organizează, în format online, de la ora 12:00, evenimentul Marșul pentru Viață, care nu mai poate avea loc în stradă din cauza restricțiilor și limitărilor la evenimente publice și adunări impuse de guvernul României pentru a încerca limitarea răspândirii noului coronavirus.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram