iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Președintele Israelului în vizită în România

Președintel Israelului s-a întâlnit cu Primul Ministru și cu Președintele României. Cei doi șefi de stat au discutat despre securitatea din Orientul Mijlociu.

iunie 4, 2021
Comisia Europena vrea lărgirea spațiului Schengen

Comisia Europeană cere Consiliului Europei aprobarea lărgirii spațiului Schengen. Consiliul Europei ar trebui să aprobe intrarea în spațiul comunitar a României, Bulgariei și Croației.

iunie 1, 2021
Franța și Germania reacționează după scandalul de spionaj al unor oficiali

Franța și Germania cer transparență totală în privința raportului serviciilor de informații daneze. NSA și serviciile de spionaj daneze refuză să comenteze informațiile oferite public de un radio independent din Norvegia.

mai 28, 2021
Ministrul Afacerilor Externe a participat la o reuniunea de la Lisabona

Ministrul Afacerilor Externe a participat la o întâlnire informală a sefilor diplomațiilor din statele Uniunii Europene. Bogdan Aurescu a acuzat Rusia că folosește conflictele din estuul Europei ca instrument politic.

mai 28, 2021
Serviciile de informații americane admit public posibilitatea apariției Covid într-un accident de laborator.

Comunitatea de informații a SUA susține că dovezile conturează două scenarii pentru originea SARS-Cov-2. China reacționează și încearcă discreditarea serviciilor printr-un apel la istoria departamentelor de informații americane.

mai 25, 2021
Președintele Comisiei UE anunță sancțiuni împotriva Belarus

Comisia Europeană anunță sancțiuni împotriva regimului Lukashenko după deturnarea zborului Ryanair. Administrația de la Minsk este acuzată că ar fi folosit tactic teroriste pentru a captura un disident protejat de UE.

mai 25, 2021
Gafă incredibilă a Adinei Vălean (PNL): actul de terorism al Belarusului este o veste bună.

Adina Vălean, Comisarul pentru Transporturi propus de PNL, comite gafe diplomatice lăudând acțiuni cu tipar terorist. Declarația comisarului PNL a stârnit reacții de dezaprobare în Europa.

mai 22, 2021
Primul Ministru a prezentat lista de angajamente luate în vederea aprobării PNRR

Cabinetul Cîțu a prezentat o listă de angajamente luate la Bruxelles pentru aprobarea PNRR. Vârsta de pensionare, stagiul de cotizare, companiile de stat și domeniul fiscal sunt țintite de reforme puternice.

mai 19, 2021
Cehia regretă că a susținut bombardamentul Sârbiei din 1999 de către NATO

Președintele Cehiei oferă Sârbiei scuze pentru bombardamentele NATO din 1999. Cehia a fost singura țară care s-a opus loviturilor aeriene ale alianței din timpul războiului din Kosovo.

mai 18, 2021
Rusia avertizează NATO în privința ațiunilor militare în zona arctică

Serghei Lavrov avertizează NATO c Rusia are interese directe în zona arctică. Avertismentele au fost făcute înaintea întâlnirilor din Consiliul Arctic.

mai 11, 2021
Bogdan Aurescu despre Summitul B9: Cel mai important eveniment diplomatic

Bogdan Aurescu a participat la Summitul B9 organizat de Administrația Prezidențială română în parteneriat cu președenția Poloniei. La summitul organizat la Buicurești a intervenit online și președintele SUA, Joe Biden.

mai 7, 2021
Klaus Iohannis participă la Summitul EU - India și cel pe problematică socială la Porto.

Președintele României a vorbit înaintea Summitului de la Porto despre impactul social al pandemiei. Klaus Iohannis a dat asigurări că banii din PNRR vor ajunge și în pilonul social.

mai 6, 2021
George Simion aruncă partidul în lupta pentru alegerile parlamentare din Moldova

AUR își anunță participarea la alegerile anticipate din Republica Moldova. Organizația din Moldova va fi condusă de liderul unei organizații unioniste.

mai 1, 2021
Rusia și Uniunea Europeană în război diplomatic

Federația Rusă a decis să răspundă sancționării unor oficiali rusi de către UE. Parlamentul și Comisia Europeană au reacționat promp.

aprilie 29, 2021
Rudy Giuliani, fostul avocat al lui Trump, percheziționat de FBI

Locuința lui Rudy Giuliani, fostul avocat al președintelui Trump, percheziționată de FBI. Învestigația încearcă să dovedească că Giuliani a încălcat legea atunci când a cerut anchetarea familiei Biden de către autoritățile ucrainiene.

aprilie 29, 2021
Ministerele cabinetului Cîțu vor discuta începând de joi relaxarea restricțiilor

Comitetul inter-ministerial analizează posibilitatea ridicării restricțiilor de la 1 iunie. Executivul afirmă că deciziile vor fi influențate de campania de vaccinare.

aprilie 22, 2021
Miniștrii de externe din România, Polonia și Turcia s-au întâlnit la Cotroceni

Trilaterala România - Polonia - Turcia are o întâlnire de lucru în România. Miniștrii de externe ai Ucrainei și Georgiei au participat la o sesiune specială.

aprilie 16, 2021
Florin Cîțu rupe pisica și coaliția?

Premierul răspunde declarațiilor fostului ministru al sănătății ca și cum acestea ar veni de la un partid aflat în opoziție.

aprilie 6, 2021
Japonia reacționează la provocările Chinei

Un portavion și mai multe vase de luptă chineze au fost văzute în Marea Chinei de Est, în ape teritoriale japoneze. Japonia mobilizează o flotilă de avioane de luptă.

aprilie 4, 2021
Acordul de extrădare dintre România și Regatul Iordanian a fost semnat

Regatul Hașemit Iordanian și România au semnat acordul de extrădare. Secretarul de Stat Raed Arafat a semnat și Acordul de Cooperare în domeniul justiției.

aprilie 3, 2021
Președintele a promulgat legea flexibilității programului de muncă

După opt luni de negociere și așteptare din partea mediului de afaceri Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea kurzarbeit. Legea flexibilității programului de muncă este menită să aducă o gură de oxigen.

martie 31, 2021
Ministrul Afacerilor Externe continuă discuțiile cu Secretarul de Stat al SUA

Ministrul Afacerilor Exetrne ale Românieia continuat marți seară, printr-un apel telefonic, seria de discuții purtate cu Secretarul de Stat al SUA, Antony Blynken. Discuțiile au inclus subiectul vizelor dar și probleme ale NATO.

martie 27, 2021
Gazprom insistă să finalizeze Nord Stream 2. SUA pune accent pe aplicarea sancțiunilor.

Compania rusească Gazprom anunță că Nord Stream 2 va fi finalizat indiferent de poziția SUA. Secretarul de Stat al administrației Biden insistă pe aplicarea sancțiunilor.

martie 24, 2021
Bogdan Aurescu îl invită pe Anthony Blinken în România

Prezent la reuniunea miniștrilor de externe ale țărilor NATO la Bruxelles, Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe a României, s-a văzut și cu Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Anthony Blinken, pe care l-a invitat în vizită în România, anul acesta.

martie 23, 2021
Rainer Seele, CEO OMV: Prietenii nu ar trebui să se ameninţe unii pe alţii

Grupul austriac OMV anunță că sprijină finalizarea gazoductului Nord Stream 2. Proiectul va fi finalizat în ciuda sancțiunilor americane.

martie 21, 2021
Myanmar, un punct fierbinte pt China după ultimele incendii

China a ordonat companiilor de stat din Myanmar să evacueze absolut tot personalul ne-esențial după ce mai multe fabrici chineze au fost atacate în weekend

martie 20, 2021
G7 refuză recunoașterea ocupării Peninsului Crimeea de Federația Rusă

Grupul celor 7 refuză recunoașterea legitimării ocupației Crimeii de către guvernul de la Moscova. Grupul denunță încălcarea acordului de la Minsk.

martie 20, 2021
Coreea de Nord rupe relații diplomatice în Asia după o extrădare

Coreea de Nord a rupt drelațiile diplomatice cu Malaiezia după extrădarea unui cetățean coreea. Un afacerist nord coreean a fost extrădat în SUA

martie 19, 2021
Statele Unite ale Americii amenință cu sancțiuni noi legate de Nord Stream 2

Statele Unite ale Americii amenință companiile din Nord Stream 2 cu sancțiuni. Germania respinge sancțiunile din domeniul energiei.

martie 18, 2021
Rusia recheamă ambasadorul din Statele Unite ale Americii după afirmațiile președintelui Joe Biden

Ministerul de Externe Rus a anunțat miercuri, 18 martie, că își cheamă ambasadorul la Moscova. Reacția vine după afirmațiile făcute de președintele american într-o emisiune tv.Departamentul de Comerț extinde sancțiunile de export împotriva Rusiei după otrăvirea lui Navalnîi.