mai 6, 2021
George Simion aruncă partidul în lupta pentru alegerile parlamentare din Moldova

AUR își anunță participarea la alegerile anticipate din Republica Moldova. Organizația din Moldova va fi condusă de liderul unei organizații unioniste.

mai 1, 2021
Rusia și Uniunea Europeană în război diplomatic

Federația Rusă a decis să răspundă sancționării unor oficiali rusi de către UE. Parlamentul și Comisia Europeană au reacționat promp.

aprilie 29, 2021
Rudy Giuliani, fostul avocat al lui Trump, percheziționat de FBI

Locuința lui Rudy Giuliani, fostul avocat al președintelui Trump, percheziționată de FBI. Învestigația încearcă să dovedească că Giuliani a încălcat legea atunci când a cerut anchetarea familiei Biden de către autoritățile ucrainiene.

aprilie 29, 2021
Ministerele cabinetului Cîțu vor discuta începând de joi relaxarea restricțiilor

Comitetul inter-ministerial analizează posibilitatea ridicării restricțiilor de la 1 iunie. Executivul afirmă că deciziile vor fi influențate de campania de vaccinare.

aprilie 22, 2021
Miniștrii de externe din România, Polonia și Turcia s-au întâlnit la Cotroceni

Trilaterala România - Polonia - Turcia are o întâlnire de lucru în România. Miniștrii de externe ai Ucrainei și Georgiei au participat la o sesiune specială.

aprilie 16, 2021
Florin Cîțu rupe pisica și coaliția?

Premierul răspunde declarațiilor fostului ministru al sănătății ca și cum acestea ar veni de la un partid aflat în opoziție.

aprilie 6, 2021
Japonia reacționează la provocările Chinei

Un portavion și mai multe vase de luptă chineze au fost văzute în Marea Chinei de Est, în ape teritoriale japoneze. Japonia mobilizează o flotilă de avioane de luptă.

aprilie 4, 2021
Acordul de extrădare dintre România și Regatul Iordanian a fost semnat

Regatul Hașemit Iordanian și România au semnat acordul de extrădare. Secretarul de Stat Raed Arafat a semnat și Acordul de Cooperare în domeniul justiției.

aprilie 3, 2021
Președintele a promulgat legea flexibilității programului de muncă

După opt luni de negociere și așteptare din partea mediului de afaceri Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea kurzarbeit. Legea flexibilității programului de muncă este menită să aducă o gură de oxigen.

martie 31, 2021
Ministrul Afacerilor Externe continuă discuțiile cu Secretarul de Stat al SUA

Ministrul Afacerilor Exetrne ale Românieia continuat marți seară, printr-un apel telefonic, seria de discuții purtate cu Secretarul de Stat al SUA, Antony Blynken. Discuțiile au inclus subiectul vizelor dar și probleme ale NATO.

martie 27, 2021
Gazprom insistă să finalizeze Nord Stream 2. SUA pune accent pe aplicarea sancțiunilor.

Compania rusească Gazprom anunță că Nord Stream 2 va fi finalizat indiferent de poziția SUA. Secretarul de Stat al administrației Biden insistă pe aplicarea sancțiunilor.

martie 24, 2021
Bogdan Aurescu îl invită pe Anthony Blinken în România

Prezent la reuniunea miniștrilor de externe ale țărilor NATO la Bruxelles, Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe a României, s-a văzut și cu Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Anthony Blinken, pe care l-a invitat în vizită în România, anul acesta.

martie 23, 2021
Rainer Seele, CEO OMV: Prietenii nu ar trebui să se ameninţe unii pe alţii

Grupul austriac OMV anunță că sprijină finalizarea gazoductului Nord Stream 2. Proiectul va fi finalizat în ciuda sancțiunilor americane.

martie 21, 2021
Myanmar, un punct fierbinte pt China după ultimele incendii

China a ordonat companiilor de stat din Myanmar să evacueze absolut tot personalul ne-esențial după ce mai multe fabrici chineze au fost atacate în weekend

martie 20, 2021
G7 refuză recunoașterea ocupării Peninsului Crimeea de Federația Rusă

Grupul celor 7 refuză recunoașterea legitimării ocupației Crimeii de către guvernul de la Moscova. Grupul denunță încălcarea acordului de la Minsk.

martie 20, 2021
Coreea de Nord rupe relații diplomatice în Asia după o extrădare

Coreea de Nord a rupt drelațiile diplomatice cu Malaiezia după extrădarea unui cetățean coreea. Un afacerist nord coreean a fost extrădat în SUA

martie 19, 2021
Statele Unite ale Americii amenință cu sancțiuni noi legate de Nord Stream 2

Statele Unite ale Americii amenință companiile din Nord Stream 2 cu sancțiuni. Germania respinge sancțiunile din domeniul energiei.

martie 18, 2021
Rusia recheamă ambasadorul din Statele Unite ale Americii după afirmațiile președintelui Joe Biden

Ministerul de Externe Rus a anunțat miercuri, 18 martie, că își cheamă ambasadorul la Moscova. Reacția vine după afirmațiile făcute de președintele american într-o emisiune tv.Departamentul de Comerț extinde sancțiunile de export împotriva Rusiei după otrăvirea lui Navalnîi.