iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 5, 2021
Comisiile reunite din Senat au dat aviz favorabil legii 5G

Comisiile reunite au votat acordarea avizului favorabil proiectului de lege pentru rețele 5G în România. Singurii care au votat împotrivă sunt senatorii AUR, susținuți de argumentația tehnică prezentată de 2 ONG-uri.

iunie 1, 2021
Florin Câțu acuză administrațiile PSD de comoditate și incompetență

Premierul a acuzat administrațiile PSD de rezultate slabe la colectarea taxelor. Florin Cîțu susține că moțiunea de cenzură va fi respinsă la vot.

iunie 1, 2021
Problemele sistemului de pensii vor fi rezolvate prin mai multe legi

Premierul a discutat despre posibile reforme ale sistemului public de pensii din România. Florin Cîțu afirmă că e posibil să fie nevoie de mai multe legi pentru a rezolva anumite aspecte.

mai 31, 2021
Ludovic Orban a comentat anunțul premierului de a candida la congres

Președintele Partidului Național Liberal Ludovic Orban a comentat duminică, 30 mai, anunțul făcut de Primul Ministru Florin Câțu de a se înscrie în cursa pentru funcția de președinte al PNL care se va încheia în 25 septembrie, odată cu congresul partidului, până duminică el fiind singurul care își confirmase candidatura la cea mai înaltă funcție din partid.

mai 31, 2021
Florin Cîțu își anunță candidatura la președenția Partidului Național Liberal

Premierul și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al PNL înainte de ședința Consiliului Național. Florin Cîțu a fost însoțit de peste 40 de primari, președinți de CJ, parlamentari și miniștri.

mai 26, 2021
Ministerul Muncii anunță că nu există discuții legate de modificarea stagiului minim

MMPS răspunde acuzațiilor legate de modificarea criteriilor de pensionare. Ministrul Muncii afirmă că este vorba de o reformă a sistemului și o recalculare a pensiilor.

mai 22, 2021
Ministrul Educației: examenul de Bac și începutul anului școlar viitor se vor face cu prezență fizică

Ministrul Educației afirmă că anul școlar va începe cu prezență fizică. Sorin Câmpeanu a declarat că predarea online va fi inclusă în contractul educațional.

mai 22, 2021
Comisia Europeană vrea pașaportul Covid funțional de la 1 iulie

Parlamentaruii Europeni au convenit asupra modului în care va arăta certificatul digital european. Statele membre au cerut Comisiei Europene să le susțină în achiziția de teste PCR.

mai 19, 2021
Tanczos Barna: 5% sunt afectați de urși și 95% au o opinie

Tanczos Barba, Ministrul Mediului, a declarat marți, 18 mai, că regulamenul derogărilor pentru vânătoarea de urși atâta vreme cât va exista un pericol la adresa vieții cetățenilor.

mai 14, 2021
Florin Cîțu asigură că deficitul bugetar nu va fi o piedică în calea PNRR

Primul ministru a convins Comisia Europeană că deficitul bugetar va reveni la nivelul normal până în 2024. Florin Cîțu nu exclude prezentarea PNRR în Parlament.

mai 14, 2021
Primul Ministru evaluează membrii cabinetului în mod continuu

Florin Cîțu a afirmat că evaluarea membrilor cabinetului se face în mod continuu. Cel mai important test al membilor cabinetului Cîțu va fi depunerea la termen a PNRR.

mai 11, 2021
Ministerul Sănătății a emis ordinul care dă drumul testării în farmacie

Ministerul Sănătății a dat undă verde testării cu teste antigen rapide în farmacii. Farmaciile implicate în programul ministerului au obligația de a raporta DSP numărul de teste precum și rezultatele lor.

mai 7, 2021
PSD iese la atac împotriva lui Ghinea

Social Democrații îi atrag atenția ministrului Ghinea că a ignorat toate programele europene în afara PNRR.

aprilie 29, 2021
Liderii partidelor din coaliție reacționează la respingerea bugetului Capitalei

Ludovic Orban și Dan Barna au reacționat după respingerea proiectului de buget în ședința Consiliului General al Capitalei. Liderii principalelor partide din coaliția de guvernare au afirmat că este nevoie de dialog pentru a evita intrarea capitalei în incapacitate de plată, ceea ce se va întâmpla dacă bugetul nu este aproba până în data de 7 mai.

aprilie 28, 2021
PNRR a fost regândit în coaliție și redus de la 41 la 29 de miliarde euro

PNRR a fost renegociat în cadrul coaliției de guvernare. Guvernul va renegocia PNRR cu Comisia Europeană după data de 10 mai.

aprilie 22, 2021
Ioana Mihăilă, noul Ministru al Sănătății, a depus jurământul în fața președintelui.

Noul Ministru al Sănătățuii a depus jurământul în fața președintelui țării, după semnarea decretului de numire. La conferința de presă susținută după ceremonie Ioana Mihăilă a vorbit despre problemele din minister și proiectele din mandatul ei.

aprilie 22, 2021
Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a noului Mnistru al Sănătății

Klaus Iohannis a numit noul ministru al sănătății, după plecarea lui Vlad Voiculescu. Președintele a pus accent pe unitatea coaliției.

aprilie 17, 2021
Vlad Voiculescu atacă guvernul Cîțu după demiterea de la Ministerul Sănătății

Fostul Ministru al Sănătății a făcut declarații de presă la două zile după demiterea lui de către premier. Secretarul de Stat demis în aceeași zi afirmă că urmau să mai emită câteva ordine de ministru zilele următoare.

aprilie 16, 2021
Primul Ministru în turneu în Transilvania

Primul Ministru s-a întâlnit vineri cu mai mulți primari din județul Cluj. Evenimentul a reprezentat încheierea vizitei lui Florin Cîțu în Transilvania.

aprilie 14, 2021
Criză de guvern sau de imagine?

Revocare, fără consultarea alianței de guvernare, miercuri, 14 aprilie, a Ministrului Sănății, Vlad Voiculescu, și demiterea Secretarului de Stat Andreea Moldovan, după publicarea fără consultarea Primului Ministru a unui ordin care schimba condițiile de intrare sau ieșire din carantină a localităților, de către Florin Cîțu a generat un imens scandal și o criză guvernamentală

aprilie 14, 2021
Primul ministru a trimis actele de revocare a Ministrului Sănătății și a Secretarului de Stat Andreea Moldovan

Florin Cîțu a anunțat azi că a trimis Administrației Prezidențiale actele pentru revocarea Ministrului Sănătății. Premierul a semnat și ordinul de eliberare din funcție a secretarului de stat Andreea Moldovan.

aprilie 9, 2021
Pacienții de la Spitalul Foișor sunt evacuați forțat

Zeci de pacienți sunt evacuați din spitalul Foișor din capitală. Ordinul se pare că a survenit inopinat, ruudele pacienților și aparținătorii fiind anunțați după în cursul zilei de 9 Aprilie. Miza evacuării forțate, cu oamenii scoși în stradă, îmbrăcați în pijamale, este transformarea peste noapte, din ordinul lui Raed Arafat, a unității medicale în spital […]

aprilie 9, 2021
Ministerul Sănătății contrazice Corpul de Control în privința accesului la datele registrului de vaccinare

Ministerul Sănătății a transmis într-un comunicat de presă faptul că legea îi dădea consilierului Voinea dreptul de acces la datele arhivei de vaccinări. Comisia de Sănătate din Camera Deputaților va decide dacă Ministru Sănătății va fi chemat la audieri.

aprilie 8, 2021
Se vrea vaccinarea obligatorie a copiilor și decăderea din drepturi a părinților care refuză

Nelu Tătaru a discutat despre legea vaccinării obligatorii și despre consecințele refuzului vaccinului la TVR. Comisia de Sănătate din Senat caută modalități de decădere din drepturi a părinților care refuză.

aprilie 8, 2021
Premierul anunță creșteri nejustificate ale cheltuielilor cu salariile. Noua lege plafonează veniturile bugetarilor

Premierul a declarat că a cerut o analiză a cheltuielilor de personal, capitol bugetar care a crescut în ultimele luni deși legea nu permite. Salariile bugetarilor vor fi afectate de noua lege care plafonează sporurile.

aprilie 7, 2021
Tensiuni în coaliția de guvernare cauzate de proiectul de modificare a legilor justiției.

Președintele PNL acuză partenerul de coaliție, USR, că nu ar fi discutat propunerile Ministrului Justiției. Președintele USR afirmă că membrii coaliției aveau proiectele de două săptămâni.

aprilie 6, 2021
Premierul anunță revenirea la normalitate din 1 iunie. Ministrul Sănătății nu e la fel de optimist

Florin Câțu anunță formarea unui comitet interministerial pentru revenirea la normalitate. Vlad Voiculescu nu susține optimismul premierului anunțând că nu se știe cât va dura revenirea la libertățile anterioare.

aprilie 4, 2021
Vlad Voiculescu: Unele operații vor fi amânate. Ne concentrăm pe tratarea Covid.

Ministrul Sănătății a anunțat că unele intervenții chirurgicale vor fi amânate. Vlad Voiculescu a cerut o mai mare implicare a rețelelor de spitale MAI, SRI, MApN și al Transporturilor.

aprilie 3, 2021
PSD va ataca în instanță restricțiile privind programul magazinelor

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, senatorul Radu Oprea, a declarat vineri, la Ploieşti, că social-democraţii vor ataca în contencios-administrativ hotărârea care conţine măsura “aberantă” referitoare la închiderea magazinelor la ora 18,00

aprilie 2, 2021
Medici români se opun restricțiilor

Un colectiv de 27 de medici români protestează, într-o scrisoare deschisă adresată autorităților, împotriva măsurilor guvernamentale adoptate în combaterea virusului Sars-CoV-2. Astfel, personalitățile medicale care semnează Comunicatul, punctează nu numai lipsa de constituționalitate a măsurilor sau deriva autoritaristă guvernamentală dar și încălcarea flagrantă a drepturilor pacienților și a convențiilor internaționale. Prin bunăvoința domnului doctor Răzvan […]

aprilie 1, 2021
Florin Cîţu: Mă surprinde opinia Avocatului Poporului. Este momentul să dăm un restart acolo

Primul ministru a declarat că este surprins de acuzele Avocatului Poporului privind încălcarea legii de funcționare a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU). Florin Cîțu afirmă că toate deciziile CNSSU au fost comunicate publicului.

martie 30, 2021
Protestele împotriva restricțiilor continuă în ciuda încercărilor de discreditare

România a ieșit din nou astăzi în stradă pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse de guvern. Autoritățile au anunțat că nu vor renunța sub nici o formă la restricții.

martie 28, 2021
Mii de manifestanți sâmbătă seara la Copenhaga: ”Ne-am săturat!”

”Libertate pentru Danemarca! Ne-am săturat” s-a auzit în Piața Primăriei din Copenhaga din gura a peste 3000 de manifestanți care ulterior au pus în scenă un concert de hip-hop și pop cu versuri puternice anti-sistem. Organizată de grupul autointitulat ”Men in Black” manifestația a început în zona Folehaven i Valby unde s-au adunat circa 400 […]

martie 27, 2021
Sindicatul Europol al polițiștilor, solidar cu „teroriștii”?

Recentul protest al Sindicatului Polițiștilor Europeni „Europol” desfășurat în fața M.A.I. în data de 25 Martie a.c., nu a fost numai despre condițiile de lucru, lucrul peste program al polițiștilor sau despre amplificarea dialogului social. Din câte se pare, noile dezvoltări arată că reprezentanții sindicali ai polițiștilor sunt în total dezacord cu noile măsuri de […]

martie 27, 2021
Raed Arafat nu renunță la carantinarea Timișoarei, în ciuda deciziei Curții de Apel București. Alin Nica cere scuze în numele timișorenilor.

Curtea de Apel București a anulat ordinul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență de carantinare a orașului Timișoara. Secretarul de Stat din fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență a afirmat că va ataca la CÎnalta Curte de Casație și Justiție decizia Curții de Apel București.

martie 26, 2021
Guvernul Cîțu a aprobat restricțiile propuse de Arafat. Premierul vrea copiii testați de Sars-Cov-2 la întoarcea din vacanță.

Primul Ministru al României a anunțat aprobarea măsurilor propuse de Raed Arafat. Florin Cîțu consideră că este o idee bună testarea copiilor la întoacerea din vacanța de primăvară.

martie 25, 2021
Raed Arafat anunță prelungirea stării de alertă și după 14 aprilie și eliminarea puterii de decizie de la nivel județean

Secretarul de Stat Raed Arafat a anunțat azi, după ședința de guvern noile restricții de circulație impuse populației și situația sărbătorilor pascale în contextul pandemiei de coronavirus. anunțând că actuala Hotărâre de Guvern nu prevede derogări decât pentru paștele evreesc și pentru cel catolic. Totodată Raed Arafat a anunțat și prelungirea stării de alertă după data de 14 mai.

martie 25, 2021
Noi propuneri de restricții din partea CNSSU

Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, șef al Departamentului de Urgență, a anunțat zilele trecute că vor exista discuții în vederea stabilirii unor noi restricții care să reducă mobilitatea cetățenilor și să încerce să limiteze răspândirea noului coronavirus. Acestea reduc programele magazinelor de alimentație publică și dreptul de deplasare al cetățenilor, conform draftului propunerii Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență

martie 24, 2021
Senatul a modificat Codul Penal și a extins infracțiunea de incitare la violență, ură și discriminare

Proiectul de lege prevede pedeapsa cu închisoarea nu doar atunci când se comite infracțiunea de instigare la ură, violență și discriminare asupra unui grup ci și asupra unei singure persoane sau categorii de persoane.

martie 24, 2021
Raed Arafat anunță mai multe restricții. Nu e exclusă carantina pe timpul nopții

Șeful Departamentului pentu Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat că Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a pregătit noi măsuri care să încerce să limiteze răspândirea noului coronavirus.

martie 24, 2021
Conflictele din cabinetul Cîțu devin tot mai puternice.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a discutat azi și despre relația Ministerului Educației cu Ministerul Sănătății, după ce pozițiile celor două ministere s-au aflat de multe ori în contradicție

martie 24, 2021
Vacanța de Paște mai lungă. Semestrul al doilea decalat.

Ministerul Educației a prelungit vacanța de primăvară a elevilor până în 4 mai. Eaxamenul de Bacalaureat se menține la data stabilită.

martie 23, 2021
Florin Cîțu declară că intrarea în carantină totală a întregii capitale nu este o opțiune

Primul ministru Florin Cîțu, nu vede carantinarea Bucureștiului ca fiind o opțiune. Ministrul Sănătății nu exclude nici o soluție.

martie 21, 2021
Vlad Voiculescu nu exclude carantinarea Bucureștiului și afirmă că sursele oficiale sunt greșite

Vlad Voiculescu nu exclude intrarea Bucureștiului în carantină pentru a reduce rata de infectare. Ministrul Sănătății afirmă că sursele oficiale sunt greșite.

martie 21, 2021
George Simion a protestat alături de membrii AUR la Cluj Napoca

George Simion, alături de membrii AUR, a participat la un protest în Cluj Napoca împotriva guvernului. La protest a participat și deputatul AUR de Cluj, Ilie Coleșa.

martie 19, 2021
World Vision Romania: 40% din mediul rural au pierdut 24 de săptămâni de școală

World Vision Romania anunță că 40% din elevii din mediul rural nu au avut acces la educația online. 30% din elevii di anul terminat de liceu din zonele sărace nu s-au prezentat la examene. 65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate.

martie 18, 2021
România va accesa un împrumut de 100 milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare

Guvernul României va finanța un proiect în cadrul Ministerului Educației dintr-un împrumut acordat de BIRD. Proiectul va avea componente de finanțare a infrastructurii școlilor.

martie 18, 2021
Nelu Tătaru: „Vom decide dacă îl chemăm pe Vlad Voiculescu la audieri.”

Comisia de Sănătate așteaptă raportul Corpului de Control al primului ministru.