Premierul confirmă că va candida la congresul PNL din 2021

Premierul confirmă că va candida la congresul PNL din 2021
mai 17, 2021
Alin Ciubotariu

Florin Cîțu refuză să îi susțină candidatura lui Ludovic Orban la funcția de președinte al PNL. Premierul a participat la o întâlnire cu Emil Boc.

Florin Cîțu, Primul Ministru al României, a confirmat luni, 17 mai, în Palatul Parlamentului, că va candida la congresul pe care PNL îl va organiza în tomana anului 2021 al Partidului Național Liberal, fără să spună dacă va fi pentru funcția de președinte, refuzând totuși să își declare sprijinul pentru candidatura actualului președinte al partidului, Ludovic Orban.

Bineînțeles. (…) Am spus întotdeauna că experiența pe care am acumulat-o ca parlamentar, ministru de finanțe și premier este o experiență care poate să ajute partidul în perioada următoare.
Stați să avem congres, să vedem care sunt candidații și atunci veți vedea și susținerea mea.

Florin Cîțu, Primul Ministru al României

Premierul a afirmat în luna martie, în cadrul unui interviu acordat G4Media, că își va confirma candidatura pentru o funcție de conducere, alta decât cea de vicepreședinte, pe care o deține în acest moment, după ce colegii din partid vor fi stabilit o dată pentru congresul partidului din tomană.

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal și al Camerei Deputaților a afirmat vineri, 9 aprilie, la Petrești, în județul Dâmbovița, că nu se teme de candidatura Primului Ministru Florin Cîțu la funcția de președinte al PNL la congresul din toamna lui 2021 și că se află în relații bune cu premierul.

Florin Cîțu, premierul României, s-a întâlnit luni cu primarul municipiului Cluj Napoca, ocazie cu care s-ar fi dus discuții despre diferitele tabere din Partidul Național Liberal și posibilitatea organizării lor în vederea congresului din toamna anului 2021.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram