Președintele Israelului în vizită în România

Președintele Israelului  în vizită în România
iunie 9, 2021
Alin Ciubotariu

Președintel Israelului s-a întâlnit cu Primul Ministru și cu Președintele României. Cei doi șefi de stat au discutat despre securitatea din Orientul Mijlociu.

Președintele Israelului, Reuven Rivlin, aflat în vizită de lucru în România în perioada 8 - 10 iunie la invitația Președintelui României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit marți, 8 iunie, cu Primul Ministru al României, Florin Câțu, cu care a planificat organizarea unei ședințe comune de guvern înainte de finalul pandemiei, și cu președintele Klaus Iohannis, cu care a purtat discuții despre colaborarea economică.

Vizita de stat a preşedintelui israelian se înscrie în dinamica foarte bună a contactelor bilaterale la nivel înalt din ultima perioadă, cea mai recentă întrevedere între cei doi şefi de stat având loc cu prilejul participării preşedintelui României la Forumul Mondial privind Memoria Holocaustului de la Ierusalim, din ianuarie 2020, urmată de discuţii telefonice în lunile martie şi iunie 2020.

Administrația Prezidențială a României

Discuțiile dintre Klaus Iohannis și Reuven Rivlin vor căuta modalități de îmbunătățire și dezvoltare a relațiilor bilaterale, a cooperării economice și medicale, inclusiv măsuri care să încerce să limiteze răspândirea SARS-Cov-2, dar vor analliza și procesul de pace din Orientul Mijlociu și situația de securitate din regiune, Israelul fiind un partener strategic al României în zonă.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram