Președintele PNL nu se teme de candidatura lui Florin Cîțu și îi critică politicile anti-pandemice

Președintele PNL nu se teme de candidatura lui Florin Cîțu și îi critică politicile anti-pandemice
aprilie 9, 2021
Alin Ciubotariu

Ludovic Orban a declarat că își cunoaște bine partidul și că nu îi e frică de candidatura lui Florin Cîțu la congresul partidului. Președintele PNL a criticat măsurile pandemice ale guvernului.

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal și al Camerei Deputaților a afirmat vineri, 9 aprilie, la Petrești, în județul Dâmbovița, că nu se teme de candidatura Primului Ministru Florin Cîțu la funcția de președinte al PNL la congresul din toamna lui 2021 și că se află în relații bune cu premierul. Președintele PNL a criticat însă măsura adoptată de Guvernul Cîțu la propunerea CNSSU de închidere a magazinelor la ora 18:00 afirmând că este nefundamentată.

Ludovic Orban a declarat că își cunoaște destul de bine partidul și că decizia aparține într-un final membrilor partidului, declarația venind la mai puțin de o zi de la adoptarea unei moțiuni de susținere a candidaturii președintelui Camerei Deputaților la funcția de președinte PNL adopatată de organizația PNL București.

Tot abordați acest subiect. Mie nu îmi e teamă de nimic. Cunosc bine PNL, cunosc foarte bine situația în care ne găsim, momentul în care am luat decizia să mai candidez. Am făcut-o în deplină cunoștiință de cauză. Dacă o să apară concurenți, este democrație, oricine poate să candideze, să vină cu o viziune, cu un program. Membrii PNL vor fi cei care vor decide. Sunt în relații foarte bune cu premierul, chiar dacă de 4 luni de zile se încearcă să se lanseze informații despre candidatura domnului Cîțu la șefia partidului, chiar dacă el nu a anunțat că va candida.

Ludovic Orban, Președintele Partidului Național Liberal

Președintele partidului a mai afirmat că ar fi nevoie de o reanalizare a măsurii de închidere a magazinelor la ora 18:00 în localitățile cu o rată mare de incidență din partea cabinetului Cîțu aceasta fiind lipsită de o bază bine fundamentată, cu toate că Premierul a declarat marți, 6 aprilie, că nu va fi adusă nici o modificare programului magazinelor întru-cât acesta începuse deja să dea rezultate.

Trebuia să existe o argumentaţie, care să fie făcută pe baza unei fundamentări. De exemplu, când am luat decizia de a închide evenimentele, nunţi, botezuri, mese festive, a fost pe baza analizelor pe care le-am avut din anchetele epidemiologice care stabileau că prima cauză pentru îmbolnăviri, pentru răspândirea virusului erau la aceste evenimente şi atunci am luat decizia să suspendăm o perioadă derularea acestor evenimente. Şi asta, în privinţa oricărei măsuri de protecţie sanitară care presupune o anumită restricţie, trebuie să existe o fundamentare. Ştiu cine a propus măsura, nu am văzut în spate fundamentarea şi, acum, evident că Guvernul decide, dar trebuie să reflecteze asupra, cel puţin, a acestei măsuri.

Ludovic Orban, Președintele Partidului Național Liberal

Congresul Partidului Național Liberal va avea loc în toamna anului 2021, la o dată și sub o formă care urmează a fi anunțate, iar primul ministru încă nu și-a anunțat oficial candidatura deși tot mai multe voci din partid afirmă că această decizie este tot mai așteptată în contextul în care tot mai multe organizații județene își anunță susținerea pentru candidatura actualului președinte de partid.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram