Președintele PNL nu se teme de candidatura lui Florin Cîțu și îi critică politicile anti-pandemice

Președintele PNL nu se teme de candidatura lui Florin Cîțu și îi critică politicile anti-pandemice
aprilie 9, 2021
Alin Ciubotariu

Ludovic Orban a declarat că își cunoaște bine partidul și că nu îi e frică de candidatura lui Florin Cîțu la congresul partidului. Președintele PNL a criticat măsurile pandemice ale guvernului.

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal și al Camerei Deputaților a afirmat vineri, 9 aprilie, la Petrești, în județul Dâmbovița, că nu se teme de candidatura Primului Ministru Florin Cîțu la funcția de președinte al PNL la congresul din toamna lui 2021 și că se află în relații bune cu premierul. Președintele PNL a criticat însă măsura adoptată de Guvernul Cîțu la propunerea CNSSU de închidere a magazinelor la ora 18:00 afirmând că este nefundamentată.

Ludovic Orban a declarat că își cunoaște destul de bine partidul și că decizia aparține într-un final membrilor partidului, declarația venind la mai puțin de o zi de la adoptarea unei moțiuni de susținere a candidaturii președintelui Camerei Deputaților la funcția de președinte PNL adopatată de organizația PNL București.

Tot abordați acest subiect. Mie nu îmi e teamă de nimic. Cunosc bine PNL, cunosc foarte bine situația în care ne găsim, momentul în care am luat decizia să mai candidez. Am făcut-o în deplină cunoștiință de cauză. Dacă o să apară concurenți, este democrație, oricine poate să candideze, să vină cu o viziune, cu un program. Membrii PNL vor fi cei care vor decide. Sunt în relații foarte bune cu premierul, chiar dacă de 4 luni de zile se încearcă să se lanseze informații despre candidatura domnului Cîțu la șefia partidului, chiar dacă el nu a anunțat că va candida.

Ludovic Orban, Președintele Partidului Național Liberal

Președintele partidului a mai afirmat că ar fi nevoie de o reanalizare a măsurii de închidere a magazinelor la ora 18:00 în localitățile cu o rată mare de incidență din partea cabinetului Cîțu aceasta fiind lipsită de o bază bine fundamentată, cu toate că Premierul a declarat marți, 6 aprilie, că nu va fi adusă nici o modificare programului magazinelor întru-cât acesta începuse deja să dea rezultate.

Trebuia să existe o argumentaţie, care să fie făcută pe baza unei fundamentări. De exemplu, când am luat decizia de a închide evenimentele, nunţi, botezuri, mese festive, a fost pe baza analizelor pe care le-am avut din anchetele epidemiologice care stabileau că prima cauză pentru îmbolnăviri, pentru răspândirea virusului erau la aceste evenimente şi atunci am luat decizia să suspendăm o perioadă derularea acestor evenimente. Şi asta, în privinţa oricărei măsuri de protecţie sanitară care presupune o anumită restricţie, trebuie să existe o fundamentare. Ştiu cine a propus măsura, nu am văzut în spate fundamentarea şi, acum, evident că Guvernul decide, dar trebuie să reflecteze asupra, cel puţin, a acestei măsuri.

Ludovic Orban, Președintele Partidului Național Liberal

Congresul Partidului Național Liberal va avea loc în toamna anului 2021, la o dată și sub o formă care urmează a fi anunțate, iar primul ministru încă nu și-a anunțat oficial candidatura deși tot mai multe voci din partid afirmă că această decizie este tot mai așteptată în contextul în care tot mai multe organizații județene își anunță susținerea pentru candidatura actualului președinte de partid.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram