Primul ministru a trimis actele de revocare a Ministrului Sănătății și a Secretarului de Stat Andreea Moldovan

Primul ministru a trimis actele de revocare a Ministrului Sănătății și a Secretarului de Stat Andreea Moldovan
aprilie 14, 2021
Alin Ciubotariu

Florin Cîțu a anunțat azi că a trimis Administrației Prezidențiale actele pentru revocarea Ministrului Sănătății. Premierul a semnat și ordinul de eliberare din funcție a secretarului de stat Andreea Moldovan.

Primul Ministru al României, Florin Cîțu, a anunțat miercuri, 14 aprilie, că a trimis Președintelui României, Klaus Iohannis, actele de revocare din funție a actualului Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, și că a semnat ordinul de eliberare din funcție a secretarului de stat din Ministerul Sănătății Andreea Moldovan.

Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”

Florin Cîțu, Primul Ministru al României

Premierul propusese inițial ca interimatul să fie asigurat de vicepremierul Dan Barna dar, după reproșuri din partea colegior din alianța USR+ acesta a anunțat că nu acceptă să preia funcția de Ministru Interim al Sănătății. USR a propus ca ministru interim pe Adrian Wiener, dar cei din PLUS au refuzat categoric, deși ei nu au numit un înlocuitor, argumentând că acest post le aparține, conform negocierilor din cadrul Alianței.

Odată cu revocarea lui Vlad Voiculescu a fost demisă din funcție secretarul de stat Adreea Moldovan, cea care afirmase de mai multe ori că este necesară o carantină națională de o lună pentru a putea lupta împotriva virusului, după ce aceasta a semnat și publicat în Monitorul Oficial un ordim de ministru care modifica condițiile de carantinare a localităților, ordin care modifica criteriile de carantinare a localităților prin calcularea testelor efectuate, fără însă a informa și conducerea cabinetului Cîțu.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram