Primul ministru a trimis actele de revocare a Ministrului Sănătății și a Secretarului de Stat Andreea Moldovan

Primul ministru a trimis actele de revocare a Ministrului Sănătății și a Secretarului de Stat Andreea Moldovan
aprilie 14, 2021
Alin Ciubotariu

Florin Cîțu a anunțat azi că a trimis Administrației Prezidențiale actele pentru revocarea Ministrului Sănătății. Premierul a semnat și ordinul de eliberare din funcție a secretarului de stat Andreea Moldovan.

Primul Ministru al României, Florin Cîțu, a anunțat miercuri, 14 aprilie, că a trimis Președintelui României, Klaus Iohannis, actele de revocare din funție a actualului Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, și că a semnat ordinul de eliberare din funcție a secretarului de stat din Ministerul Sănătății Andreea Moldovan.

Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”

Florin Cîțu, Primul Ministru al României

Premierul propusese inițial ca interimatul să fie asigurat de vicepremierul Dan Barna dar, după reproșuri din partea colegior din alianța USR+ acesta a anunțat că nu acceptă să preia funcția de Ministru Interim al Sănătății. USR a propus ca ministru interim pe Adrian Wiener, dar cei din PLUS au refuzat categoric, deși ei nu au numit un înlocuitor, argumentând că acest post le aparține, conform negocierilor din cadrul Alianței.

Odată cu revocarea lui Vlad Voiculescu a fost demisă din funcție secretarul de stat Adreea Moldovan, cea care afirmase de mai multe ori că este necesară o carantină națională de o lună pentru a putea lupta împotriva virusului, după ce aceasta a semnat și publicat în Monitorul Oficial un ordim de ministru care modifica condițiile de carantinare a localităților, ordin care modifica criteriile de carantinare a localităților prin calcularea testelor efectuate, fără însă a informa și conducerea cabinetului Cîțu.

mai 7, 2021
PSD iese la atac împotriva lui Ghinea

Social Democrații îi atrag atenția ministrului Ghinea că a ignorat toate programele europene în afara PNRR.

mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram