Primul Ministru evaluează membrii cabinetului în mod continuu

Primul Ministru evaluează membrii cabinetului în mod continuu
mai 14, 2021
Alin Ciubotariu

Florin Cîțu a afirmat că evaluarea membrilor cabinetului se face în mod continuu. Cel mai important test al membilor cabinetului Cîțu va fi depunerea la termen a PNRR.

Florin Cîțu, Primul Ministru al României, a afirmat că evaluarea cabinetului este o operațiune continuă, dar că guvernul va avea de trecut un test foarte important în numai săptămâni, când miniștrii vor trebuie să prezinte Planul Național de Redresare și Reziliență Comisiei Europene, în vederea aprobării.

Eu evaluez miniştrii de fiecare dată, dar prezint public deciziile, aşa cum am făcut şi până acum. Voi prezenta în coaliţie şi după aceea şi românilor. Dar îi evaluez tot timpul. Aşa cum dumneavoastră, românii, mă evaluaţi pe mine în fiecare zi. Nu există un termen, o perioadă de graţie sau ceva. Mă evaluaţi în fiecare zi, ceea ce fac. Aşa şi eu îmi evaluez Cabinetul pentru că performanţa mea, performanţa Cabinetului depinde de fiecare dintre noi. Şi dacă unul dintre noi nu îşi face treaba, suferim toţi

Florin Cîțu, Primul Ministru al României

Florin Cîțu a afirmat că este mulțumit deocamdată de activitatea colegilor din cabinet dar și-a somat membrii cabinetului să lucreze în următoarele două săptămâni cât mai eficient în așa fel încât PNRR să fie definitivat și depus la Comisia Europeană în cel mai scurt timp posibil.

În acest moment, toată lumea îşi face treaba foarte bine. Urmează test, în următoarele două săptămâni, pentru PNRR, trebuie să lucreze din greu la PNRR. În fiecare zi e un test, să ştiţi

Florin Cîțu, Primul Ministru al României

După negocierile din luna aprilie Comisia Europeană a decis să refuze finanțarea Planului Național de Redresare și Reziliență dacă acesta nu va fi modificat în așa fel încât să se încadreze în sumele negociate anterior, sub 30 miliarde de euro, și să se plieze pe prioritățile de mediu ale Comisiei, acesta totalizând 41 de miliarde și conținând proiecte de infrastructură rutieră, irigații și investiții în rețele de gaze naturale pentru care UE nu va oferi finanțare, acestea contribuind la creșterea emisiilor de gaze de seră și la deșertificare.

În 26 noiembrie Președintele României Klaus Iohannis anunța, cu ocazia lansării Planului Național de Relansare și Reziliență, că negociase cu cei de la Comisia Europeană circa 80 de miliarde de euro pentru investiții care se întindeau până în 2027.

Cristian Ghinea, Ministrul pentru investiții și Fonduri Europene, anunța la finalul lunii aprilie că data limită la care PNRR poate fi depus la Comisia Europeană ar fi 31 mai, declarație contrazisă însă de vicepreședintele Partidului Național Liberal, Rareș Bogdan, care a afirmat că planul trebuie expediat Comisiei până în 29 mai.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram