Primul Ministru în turneu în Transilvania

Primul Ministru în turneu în Transilvania
aprilie 16, 2021
Alin Ciubotariu

Primul Ministru s-a întâlnit vineri cu mai mulți primari din județul Cluj. Evenimentul a reprezentat încheierea vizitei lui Florin Cîțu în Transilvania.

Primul Ministru Florin Cîțu a participat vineri, 16 aprilie, la un eveniment în care s-a întâlnit cu mai multe personalități din organizația județeană Cluj a Partidului Național Liberal, unde a susținut și o conferință de presă. La întâlnire au participat și președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, Secretarul General Adjunct al Premierului, fost prefect al județului Cluj, Mircea Abrudean, primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, cel al municipiului Turda, Cristian Matei, al orașului Gherla, Ovidiu Drăgan și primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

La eveniment discuțiile s-au centrat în jurul proiectelor Centurii Ocolitoare, a metroului și a Spitalului Regional de Urgență iar primarii prezenți au avut ocazia să îi prezinte premierului problemele și proiectele specifice comunităților pe care le conduc.

Daniel Buda, președintele organizației județene a Partidului Național Liberal și europarlamentar din partea PNL, a ținut să îi transmită lui Florin Cîțu mulțumiri pentru vizita din Cluj și să îl asigure de susținere în proiectele viitoare

A fost o întâlnire foarte bună, s-au discutat aspecte care țin de dezvoltarea comunităților locale, de nevoia finanțării pe mai departe a unor proiecte de infrastructură.
Edilii au transmis ce probleme administrative au, de aspecte cadastrale, de rețelele de gaz. De asemenea, pregătirea proiectelor în vederea absorbției fondurilor europene, pentru că avem un Plan Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Daniel Buda, Președinte PNL Cluj, Europarlamentar PNL, pentru Ziua de Cluj

Întrebat de jurnaluiștii prezenți dacă se gândește să candideze pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal acesta a lăsat să se înțeleagă că așteaptă anunțarea unei date fixe pentru congresul partidului pentru a face un anunț public legat de o posibilă candidatură și că, pentru moment, se concentrează pe responsabilitățile guvernării și provocările coaliției.

Am spus că în acest moment, pentru mine este foarte important să fac o treabă bună în ceea ce privește guvernarea României. Românii ne-au dat un vot important și am creat o coaliție puternică, despre care am spus că va dura cel puțin patru ani la guvernare. În ceea ce privește PNL, este partidul cel mai important din coaliție, are premierul,dar în acest moment nu a stabilt un congres. Sunt sigur că atunci când va fi decis un congres, vor apărea și candidații

Florin Cîțu, Primul Ministru al României

Florin Cîțu s-a abținut să comenteze declarațiile făcute de fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, la două zile după revocarea din funcție de către premier după apariția în Monitorul oficial al unui Ordin de Ministru semnat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan care nu fusese discutat cu nimeni din coaliția de guvernare.

Nu comentez declaraţiile. Vă daţi seama cum ar fi să comentez declaraţiile celor din opoziţie în fiecare zi, nu aş avea timp, avem o pandemie de trecut ţara prin pandemie, lucruri importante de făcut. Opinii personale nu comentez, dar aş vrea să îi asigur pe români că guvernarea este solidă, coaliţia funcţionează.

Florin Cîțu, Primul Ministru al României

Fostul ministru al sănătății a atacat în mod direct cabinetul Cîțu într-o declarație de presă ținutpă la două zile după revocarea din funcție odată cu demiterea fostului secretar de stat Andreea Moldovan în care a afirmat că Florin Cîțu nu este premierul de care ar avea nevoie statul român în această perioadă de criză după ce acesta și-ar fi asumat rolul de prim epidemiolog al țării și a neglijat achizițiile clientelare făcute cu scuza pandemiei.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram