PSD iese la atac împotriva lui Ghinea

PSD iese la atac împotriva lui Ghinea
mai 7, 2021
Alin Ciubotariu

Social Democrații îi atrag atenția ministrului Ghinea că a ignorat toate programele europene în afara PNRR.

Partidul Social Democrat, prin vocea deputatului Bogdan Ivan Gruia, și-a amintit că face parte din opoziție și i-a amintit cabinetului Câțu că situația absorbției fondurilor europene nu ține doar de negocierea Programului Național de Reziliență și Remediere și că ministerul condus de Cristian Ghinea nu stă foarte bine la acest capitol.

Ministrul ,,Zero" Ghinea a fost așa de preocupat să repare eșecul PNRR că a uitat de fondurile europene obișnuite. În perioada 2017-2019 guvernul PSD a absorbit 9,75 de miliarde de euro din fonduri europene. Veți spune că nu e tocmai corect să comparăm 3 ani de guvernare cu jumătate de an, dar dacă împărțim 9,75 la 3, sunt 3,25 de miliarde fonduri europene pe an. Mai mult decât 0.

Partidul Social Democrat

Programul Național de Redresare și Reziliență este linia de finanțare prin care Comisia Europeană își propune să ajute România pentru a-și reveni din criza economică cauzată de măsurile luate de cabinetul Ludovic Orban, inițial, și mai apoi de cabinetul Cîțu, prin care se încearcă limitarea răspândirii SARS-Cov-2. Cifrele vehiculate privind suma disponibilă au variat între 80 de miliarde, în declaranția făcută de Președintele Klaus Iohannis în 26 noiembrie 20202, și 29 de miliarde, în declarațioa făcută de Ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea în 28 aprilie 2021.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram