PSD va ataca în instanță restricțiile privind programul magazinelor

PSD va ataca în instanță restricțiile privind programul magazinelor
aprilie 3, 2021
Alin Ciubotariu

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, senatorul Radu Oprea, a declarat vineri, la Ploieşti, că social-democraţii vor ataca în contencios-administrativ hotărârea care conţine măsura “aberantă” referitoare la închiderea magazinelor la ora 18,00.

Radu Oprea, senator PSD și purtătorul de cuvânt al partidului a declarat vineri, 2 aprilie, în Ploiești, că social-democrații vor ataca în instanță decizia CNSSU de a se închide magazinele la ora 18:00, decizie adoptată de guvern în sedința de joi, 25 martie, măsură pe care ei o consideră ca fiind aberantă.

“PSD va acţiona în contencios-administrativ măsura aberantă a Guvernului Cîţu de a închide magazinele la ora 18,00. Aţi văzut ca argumente şi poziţiile celor din coaliţia de dreapta – sunt foarte mulţi de la PNL care critică această măsură. L-am auzit şi pe domnul Guran, l-am auzit şi pe domnul Buşoi, am auzit foarte mulţi care spun că este o măsură aberantă, a fost o măsură ilogică, prost comunicată. (…) Este în lucru, cred că au şi depus-o sau se va depune foarte repede”

Radu Oprea, senator PSD

Purtătorul de cuvânt al PSD a explicat că scurtarea timpului disponibil pentru a asigura cele necesare nu face decât să aglomereze magazinele astfel favorizând răspândirea noului coronavirus, obținând un efect invers scopului declarat al legii, acela de a limita răspândirea virusului.

“Să ne aducem aminte când au avut pensionarii interval de ore. (…) Era o înghesuială fantastică şi în mijloacele de transport şi în magazine. Dacă ar fi avut puţină minte şi ar fi gândit şi ar fi înţeles ceva din experienţele anterioare, nu ar fi venit cu astfel de măsură aberantă, cu atât mai mult cu cât nu poţi compara România cu statele vestice pentru că avem alte obiceiuri de consum”

Radu Oprea, senator PSD
mai 7, 2021
Raluca Turcan anunță o serie de modificări legislative privind asistența socială

Ministrul Muncii s-a aflat joi în vizită în instutuții de protecție socială admnistrate privat în județul Covasna. Raluca Turcan a evidențiat succesele obținute la Sfântu Gheorghe de cei de la Diakonia.

mai 7, 2021
Patentele vaccinurilor anti-Covid-19 provoacă certuri între SUA și Germania

Interesele SUA și Gemania se ciocnesc din nou, de această dată din cauza vaccinurilor. Germania se opune renunțării la protecția proprietății intelectuale.

mai 6, 2021
Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram