Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă

Radio Europa Liberă din Rusia riscă închiderea definitivă
mai 6, 2021
Alin Ciubotariu

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închisă definitiv de Kremlin. Postul a adunat mai mult de două milioane USD amenzi date de administrația Putin.

Radio Europa Liberă Moscova este în pericol de a fi închis de autoritățile de la Kremlin după ce a refuzat plata unor amenzi acumulate în valoare de 2,4 milioane imputate de administrația Putin după ce postul de radio a refuzat să își marcheze conținutul digital ca produs al unui „agent străin”.

Duma Federației Ruse a adoptat o lege în 2019 prin care a modificat procedurile de declarare a unei entități juridice ca „agent străin” făcând posibilă inclusiv includerea unor persoane fizice în acest grup, putând astfel aresta jurnaliștii indezirabili.

Radio Europa Liberă funcționează în Rusia din 1991, după ce președintele Federației Ruse Boris Elțîn a acordat companiei permisiunea de a funcționa la Moscova și are ultimatum pentru achitarea amenzii de 2,4 milioane USD până săptămâna viitoare riscând altfel închiderea.

Ori vor sa disparem fizic din tara sau vor sa ne neutralizeze, ei doresc sa ne faca ineficienti si sa nu ne mai implicam public. Aceasta este alegerea pe care incearca sa ne forteze sa o avem.

Jamie Fly, Președinte Radio Free Europe USA

Am avut tot mai mult succes in ultimii ani, acoperind fiecare protest de la Moscova si cel din Belarus. Cand Navalnii se intorcea in Rusia, eu eram in avion si am trasnmis in direct arestarea sa si urmatoarele demonstratii, care au fost urmarite de 42 de milioane de oameni pe platformele noastre.

Kiryl Sukhotski, directorul regional pentru Europa al RFE.

Radio Europa Liberă Mocova a început deja mutarea unor echipamente și centre de transmisie în redactia principala de la Praga, Cehia si la biroul din Kiev, anticipând represaliile administrației Putin, care a devenit din ce în ce mai agresivă la adresa postului de radio, acesta fiind amenințat cu raiduri ale poliției, blocarea conturilor și arestarea jurnaliștilor care lucrează pentru post.

iunie 11, 2021
Președintele PSD dă de pământ cu prestația guvernului la negocierile PNRR și anunță moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu a criticat dur modul în care guvernul României a finalizat documentația pentru PNRR. Președintele PSD spune că experții UE au desființat programul depus de guvern și că eșecul se datorează unor conflicte de interese. Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură.

iunie 11, 2021
Comisia Europenă a evaluat PNRR și l-a găsit nesatisfăcător

Guvernul a depus proiectul PNRR la Comisia Europeană în vederea unei etape de evaluare și renegociere. Comisia Europeană a transmis mai bine de 30 de observații, majoritatea lor legate de justificarea costurilor estimate.

iunie 9, 2021
Virusul Chinezesc și visul Orwellian...

În China iar se declară carantine pe regiuni imense, cel mai mare centru vizat tura asta, după ce a fost lovit de un val enorm de 40 și un pic de vazuri de Covid, fiind capitala provinciei Guangdong, orașul Guangzhou. Așa că mărețul Partid Comunist Chinez a decis să facă un mare salt împotriva virusului […]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram